FORTY-SIX

9K 593 2.7K
                                    

Sevgili Bay Tomlinson, Cumhuriyetçi Destek Grubu üyesi Tony Carlos, sizi ve ailenizi akşam yemeğinde ağırlamak istiyor.

Yer: Baoli Miami
Tarih: 5 Aralık, saat 21:00

Louis'ye gelen mektupta yazan tek şey buydu. Bir kongre üyesinin neden onu yemeğe davet ettiğini tam olarak çözemeyen Louis de çareyi avukatı Dominic'i aramakta bulmuştu. Avukatın söylediğine göre; kongre üyesi son zamanlarda hükümetin yaptığı uyuşturucu operasyonuyla şantaj yapacaktı. Diplomatik bir şekilde.

Cumhuriyetçi Destek Grubu, devlet başkanın da dahil olduğu siyasi partiye aitti. Yani aslında Louis'nin tutuklanması onların da işine gelmezdi, Louis onlarla ilgili belgeleri açığa çıkartıp devlet başkanı da dahil bir sürü siyasetçiyi içeri tıktırabilirdi.

Dominic'e göre, Kongre Üyesi Tony Carlos'un amacı sadece kibar bir şantajla biraz para koparmaktı. Louis'ye o yemeğe gitmesini, daha kongre üyesi konuyu açmadan Cumhuriyetçi Destek Grubu'na maddi yardımda bulunmak istediğini söylemesini, sakin ve normal bir şekilde olayı halletmesini tavsiye ediyordu. Demokratçı Parti de, Cumhuriyetçi Parti de ara sıra mafya adamlarından para tırtıklardı, gayet doğal bir durumdu.

Louis de avukatına uymaya karar vermişti. Bu konuda Lance'i de bilgiledirmişti, ve öğrendiği bilgi kongre üyesinin aynı daveti Lance'e de gönderdiğiydi. Aynı gün, aynı saat, aynı yerde.

Yine de Louis, Harry ve Andy ayrı gidecekti, Lance onlardan birkaç dakika sonra gelecekti. Böylece iletişim halinde olmadıklarını, kongre üyesi hakkında aralarında sohbet etmediklerini göstereceklerdi.

Siyah Mercedes'inin anahtarlarını valeye teslim edip etrafa göz attı. "Resmi koruma yok." dedi Harry'ye yaklaşarak. Elini onun beline koydu ve Harry'nin elini tutan Andy ile beraber mekana doğru yürümeye başladılar.

Harry etrafını izlememek konusunda Louis tarafında uyarılmıştı, muhtemelen her hareketlerini takip eden birileri vardı ve şüphelenmiş gibi görünmemeleri gerekiyordu. "Her yere bakabildin mi Lou?"

"Arabadayken etrafı inceledim. Valeyle sohbet ediyor gibi yaparken de son kez göz attım. Resmi koruma, polis ya da asker yok."

Kapıdaki güvenliğin önüne geldikleri için ikisi de sustu. Louis kapıdaki çalışana Tony Carlos adına ayırtılan masayı sorarken Harry eğilip Andy'yi kucağına aldı. Konuşma diye uyarmasına gerek bile yoktu, zaten Andy'nin konuştuğu insan sayısı bir elin parmaklarını geçmiyordu.

Kendilerine gösterilen masaya ilerlemeden önce Louis Harry'ye döndü, oğlunun elini tuttu ve sanki çocuğuyla oynuyormuş gibi bir gülümsemeyle "Balkon tarafına dört tane güvenlik yerleştirilmiş. Barmen sürekli bize bakıyor, muhtemelen o da koruma." dedi. "Silah yanında, değil mi?"

"Andy'nin çantasında." diye cevap verdi Harry. İçine ancak bir tane tabancanın sığabileceği boyutta, ayıcık desenli bir çocuk çantasını elinde taşıyordu.

"Dans pistindeki gruba bak. Üç kız, üç erkek. Onlar bizden. Yemek boyunca bizi izleyecekler. Karşıdaki binanın çatısında da Lance'in ayarladığı iki sniper var." Louis onun buna tepki vermesini beklemedi, takım elbisesinin ceketini düzeltip tekrar elini sevgilisinin beline koydu ve masaya ilerledi.

Harry dans pistindeki grubu sadece yanlarından geçerken görebildi. Dans edip eğlenen bir grup üniversiteli gibi duruyordu. Kamufle olmada gayet iyilerdi.

Bar kısmını geçip bahçeye, yemek masalarına doğru ilerlediler. Daha önce internette resmini gördükleri kongre üyesi, yirmili yaşlardaki oğlu ve kızı ile birlikte oturuyordu. Bu onun samimiyet ve güven gösterisiydi. Bakın, ben de ailemle geldim. Sorun çıkmasın.

PERMANENT MIDNIGHTHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin