30.Minciună

15 8 0
                                    


LEO

Sunt într-un pat din spital. M-am trezit acum două zile din comă și tot ce am făcut de atunci a fost să vorbesc la telefon despre un plan de salvare pentru Ryan. Mă doare capul. După câte am înțeles, planul a fost un succes. Ei bine am pierdut elicopterul lui Scarlett dar măcar l-am salvat pe Ryan. Ușa camerei mele se deschide iar o asistentă pătrunde:

-Domnule Dark, astăzi este ziua externării, nu-i așa? Întreabă aceasta.

-Mda.

-Vă puteți pregăti. La ieșire vă voi rug să semnați câteva documente și sunteți liber.

-Înțeleg... Mulțumesc.

Femeia părăsește încăperea. Încep să mă holbez la brațul meu drept. Acolo se afla tatuajul mafiei. Scarlett l-a înlăturat. A făcut o treabă destul de bună. De ce a făcut-o? Fiindcă primul lucru pe care trebuie să îl fac după ce ies din spital este să merg la un interogatoriu al poliției pentru a le povesti ce s-a întâmplat atunci. Mă îmbrac și în cele din urmă plec. Poliția cutremură întregul oraș. La televizor apar doar știri despre evadarea lui Ryan. O să fie dificil să facem vreo mutare acum. Respir aerul curat de afară și zâmbesc. Totul va fi bine. Trebuie să luptăm. Acum știu că nu sunt singur. Părinții mă urmăresc de undeva de sus. Ajung la cea mai aproape secție de poliție și mă prezint. Prima oară sunt verificat de arme sau tatuaje. După ce angajații își dau seama că sunt curat, mă conduc într-o sală întunecată ce prezintă două scaune. Mă așez pe unul dintre ele. Un polițist de rang înalt se așază pe celălalt și începe să mă privească în ochi.

-Deci tu ești Leo Dark.

-Da, domnule, răspund eu distant.

-Povestește-mi ce s-a întâmplat.

-Păi, am fost atacați de cei doi mercenari la școală șa că am fugit. Ryan mi-a povestit că a avut niște datorii neplătite și m-a rugat să îl ajut. Eram deja prins la mijloc așa că nu am avut de ales. Ne-am adăpostit în casa lui dar am fost prinși chiar și așa. Aparent Ryan deținea un pistol la el și m-a anunțat că mai are doar trei gloanțe. Printr-o greșeală, arma a ajuns în mâinile inamicilor. Știind numărul de gloanțe, le-am încasat pe toate intenționat oferindu-i lui Ryan ocazia să scape de mercenari. Nu îmi mai amintesc altceva.

-Deci nu Ryan Light este cel care a tras în tine.

-Nu domnule.

-Ai încasat trei gloanțe din plin doar pentru a îi oferii o deschidere prietenului tău... Ce om normal ar face așa ceva?

-Unul care vrea să își protejeze prietenul.

-Chiar și după ce ai aflat că deține un pistol și este urmărit de doi mercenari? Ce fel de prietenie mai e și asta? Întreabă polițistul curios știind că ceva nu se leagă.

-Nu pot să spun domnule, răspund eu cu o voce tremurândă.

-Cum adică?

-Pur și simplu nu pot, răspund eu agitat.

-Băiete, ești în siguranță. Poți să ne spui orice.

-M-M-a amenințat cu arma. M-a obligat să îl ajut. Și a spus că dacă voi spune cuiva asta... m-ă va omorî. Iar acum a evadat din închisoare. Mi-e frică domnule, spun eu aproape plângând.

-Gata, am aflat tot ce voiam. Nu e nevoie să mai spui ceva. Mergi și ia o gură de aer. Te asigurăm că poliția îl va găsi pe Ryan Light și îl va opri. Sunteți în siguranță, spune polițistul motivat.

-Mulțumesc foarte mult, zic eu îndreptându-mă tremurând spre ieșire. După ce nimeni nu mă mai poate vedea, încep să zâmbesc larg. Fraieri! Sunteți prea ușor de prostit. Acum că am scăpat și de poliție, mă pot întoarce la sediu. Trebuie să îmi tatuez din nou simbolul pe braț. Ajung în cele din urmă al sediu. Derek mă ia în brațe când intru pe ușă.

-Oh, ușor amice, zic eu bătându-l pe spate.

-Credeam că nu o să te mai trezești. Am fost atât de surprins când am primit un apel de la tine.

-Mă bucur să fiu din nou printre voi. Unde e Ryan?

-A spus că are niște treburi de făcut înainte să vină, explică Derek entuziasmat.

-L-am eliberat din pușcărie acum câteva ore. Poliția patrulează peste tot. Sper că nu face vreo prostie.

Intru în biroul meu pentru a îl aștepta pe Ryan să vină. Pe masă se află zeci de scrisori nedeschise. Cred că toate se adresează șefului mafiei. Nu am de gând să mă uit printre ele. Încep să înșfac o parte din ele și să le arunc la gunoi. Printre acestea, se remarcă o scrisoare neagră. Îmi atrage atenția. O ridic și privesc expeditorul. Este trecut cu numele de Shadow. El este liderul „Umbrei Sângerii".

WarLordsWhere stories live. Discover now