42.Ultima șansă

14 8 0
                                    


SCARLETT

-În după amiaza asta, Shadow va avea o ședință cu un alt lider de mafie. Aparent, există o alianță între mafii din alte orașe. Dacă merge prost... poate chiar să înceapă și un război între acestea, povestește Leo sorbind apoi dintr-o cafea.

-Nu o să întreb de ce sunteți din nou în casa mea... De ce ne spui toate astea? Întreabă Jack frustrat în timp ce mănâncă o brioșă adusă de mama lui.

-Fiindcă asta e ultima noastră șansă să îl omorâm.

-Detaliază...

-A găsit noi cumpărători pentru copiii captivi din port, și pe lângă asta, Scarlett va fi ucisă la sfârșitul săptămânii dacă nu o facem, răspunde Leo pierindu-i zâmbetul de pe buze. Ryan e singurul uimit. Restul știau deja asta. Înghit în sec. Nu spun nimic...

-Și care e planul?

-Vom izola toate ieșirile din clădire ca nimeni să nu poată scăpa.

-Atât? Și cum îl omorâm pe Shadow? Întreb eu confuză.

-Cu forța brută, răspunde Ryan rece. Leo zâmbește scurt.

-Ați înnebunit?! Strigă Jack panicat. Derek încuviințează tăcut.

-Shadow e mereu cu un pas înaintea noastră. Nu îl putem învinge în ritmul ăsta.

-Pe scurt, dacă nu putem fi mai inteligenți decât el, putem fi mai puternici, explic eu. Leo pare satisfăcut de răspunsul meu. Pare să mai aibă un as în mânecă. Ryan privește îngândurat pe fereastră.

-Și când începem? Întreabă Derek entuziasmat.

-Chiar acum.

-Hă?! Zice Jack confuz.

-Totul se va petrece în după amiaza asta. Când credeați că o să începem?

Toată lumea pare nepregătită dar nu avem de ales. Este totul sau nimic. Ne echipăm cu ce putem și pornim la drum. Derek a închiriat un tir. Probabil Leo i-a spus să o facă dinainte. E singurul care are carnet de conducere. Ne urcăm cu toții în vehicul. Ryan și Leo au permisiunea să pătrundă în clădirea lui Shadow dar noi ceilalți, nu.

-Trebuie să trecem de camerele de luat vederi într-un mod cât mai discret, explic eu.

-Scarlett, am spus deja că o să luptăm cu forța brută, ci nu cu un plan, răspunde Leo râzând.

-Și asta ce înseamnă?

-Derek, fă-o.

Bărbatul intră cu tirul direct în peretele clădirii. Alarma începe să răsune în toată clădirea. Cred că peste jumătate din oraș știe ce tocmai am făcut.

-Ați înnebunit!? Poliția ar trebui să fie deja pe drum!

-Poliția e cea mai mică problemă din toată misiunea asta, răspunde tatăl lui Ryan simplu. Sunt destul de stresată.

-Și acum ce urmează? Întreb curioasă.

-Eu, Derek și domnul Light ne îndreptăm spre ultimul etaj unde se află Shadow și celălalt șef de mafie în timp ce tu, Ryan și Jack preluați camera de control pentru a închide toate ieșirile, explică băiatul distrat. Nu știu ce are de gând. Coborâm din tir. Diverși oameni cu arme încearcă să ne înconjoare dar alergăm pe un coridor. Ryan o ia înainte. Le urez noroc celorlalți și îl urmez pe băiat alături de Jack.

-Pe aici, strigă Ryan grăbit. Suntem urmăriți de doi bărbați îmbrăcați la costum. Unul dintre ei este înarmat cu un pistol și celălalt cu un cuțit. Ne ajung din urmă.

-Așteptați puțin, zic eu în timp ce mă descalț.

-Ți-am spus să nu te încalți cu tocuri! Ce a fost în capul tău? Se răstește Jack care încearcă să lupte cu singura sa mână. Îmi ridic încălțările și trag de tocuri. Acestea se detașează și în spatele lor se află două lame strălucitoare. Înfig una în gâtul unui inamic în timp ce Jack îl împușcă pe celălalt.

-Nu subestima niciodată o fată, zic eu surâzând. Jack nu are cuvinte. Ajungem în dreptul unei uși masive.

-În spatele ei se află camera de control, nu? Întreb eu mâhnită.

-Mda, răspunde Ryan în timp ce scoate o cartelă din buzunar și o folosește ca să deschidă ușa.

-De unde ai aia? Întrebăm noi mirați.

-Tata mi-a dat-o...

-Credeam că nu te înțelegi prea bine cu el.

-Ne-am împăcat...

Încuviințez tăcută. Ryan pare îngândurat. Nu știu ce a pățit dar trebuie să fim atenți la misiune momentan. Ușa se deschide încet și dezvăluie câțiva agenți de pază panicați care flutură câte un taser spre noi. Suntem mai sprinteni decât ei și îi lăsăm inconștienți din câteva mișcări. Îi legăm pe toți la un loc și îi lăsăm în colțul camerei. Ryan începe să folosească computerul și încetul cu încetul, gratiile coboară peste ferestre și uși. Toate camerele de supraveghere sunt funcționare. Una ne prezintă mașini de poliție ce împânzesc intrarea. Nu mai putem da înapoi. Noi ne-am făcut partea. Acum totul stă în mâinile lui Leo...

WarLordsWhere stories live. Discover now