I.Kategória - Marco_Guba /2./

191 13 1
                                    

fantasyfan

A mű kellőképpen rendben van és kidolgozott. A történet maga érdekes, melyet a fogalmazásmóddal és a megfelelő mennyiségű információkkal. Letisztult a mű átláthatósága, mely megkönnyíti az olvasást. Helyesírás rendben és jól felépített.
14/12- tartalom
8/8- helyesírás
4/4- megadott szavak
4/3- stílus

Julcsi

A történet kellőképpen felkelti az ember figyelmét, hisz az őrült tudós téma sokak figyelmét felkelti. A mondatok hosszúak, jól összerakottak, így azzal nincs is kifogásom. Egyedi manőverezéssel vezetted végig a cselekményszálat, mely jól megmutatta a témához való azonulási képességedet.
14/12- tartalom
8/7- helyesírás
4/4- megadott szavak
4/4- stílus

Sida

Túl sok cselekményt fűzöl bele a mondatokba, mely túl tömörek és érthetetlennek hat. Olyan mintha több kicsi mondatot egymás mellé felsoroltál volna, de pont helyett vesszőt raktál. Helyesírási hibák legtöbbször ezért találhatóak, hisz túl sok cselekmény van egy mondatba sűrítve.
14/8- tartalom
8/4- helyesírás
4/4- megadott szavak
4/3- stílus

Fallon

A legnagyobb hibád az a mondat volt az elején, melyen az órára pillantás után egyből az időt beírtad - Számmal! -, majd egy vesszőt odabiggyesztve kezdted a következő cselekményt. Ennek úgy kéne kinéznie, hogy ez a mondat három külön mondatra szedve, három külön bekezdésben. A bekezdések hosszúak és rengeteg cselekményt/ jelenetet tartalmaz, mely túlbonyolítja a novella elolvasását. Máskor jobban figyelj oda, hogy mennyi cselekményt raksz egy bekezdésbe.
14/8- tartalom
8/4- helyesírás
4/3- megadott szavak
4/1- stílus

pillangólány

Az első bekezdést nem megfelelően fogalmaztad meg. Vesszőhiány, valamint a mondatok rosszul elválasztása az ami egyből szemet szúrt nálam, mely amúgy is ez tömeg módú kezdés. Rengeteg értelmetlen és idősíkokat meghazudtoló mondatokat találtam benne, mely a jelenben beszéli el a múltbéli cselekményt múlt idővel, amit jelennel kellett volna az érthetőség érdekében. Ha nem érthető, akkor kiemelem neked: „ A normális életem olyan távolinak tűnt, mégis mindenre emlékszem." Hogy helyes legyen a mondat a „tűnt" szót „tűnik"-kel kellett volna megfogalmazni.
14/9- tartalom
8/4- helyesírás
4/3- megadott szavak
4/1- stílus

Idős Hölgy

Gyönyörűen és érzelmekkel teli, hasonlatokkal dúsított novellát írtál, ám el kell keserítselek. Nem nagy hiba, de jegyezd meg jól: Ha novellát/szöveget/regényt írsz és nem verset, akkor az „és" helyett NE használj „s" rövidítést. Ha érettségizel/érettségiztél, akkor ott se fogják elfogadni egy esszében vagy szövegben, ha az „és"-t lerövidíted.
14/14- tartalom
8/7- helyesírás
4/4- megadott szavak
4/3,5- stílus

W

Felesleges plusz szavakat véltem benne felfedezni, mely teljesen üres szóként van ott, ami plusz toldás az amúgy is megmagyarázott kifejezésnél. Egyéb gondot nem véltem felfedezni, mely szemet szúrt volna. A történet levezetése érdekes és jól megfogalmazott, mely eléri az olvasónál hogy továbbra is figyelemmel kövesse a történetet.
14/12- tartalom
8/7- helyesírás
4/4- megadott szavak
4/4- stílus

Lucy

Maga a történet érdekes és izgalmas. A történet haladtával nagyon is feltűnt, hogy a bekezdéseid majdnem csa egy párbeszéd és egy normális bekezdés váltakozásában merül ki. Pár mondatot túlkomplikáltál, ami ugyan alig észre vehető. A párbeszédek élethűek és dinamikusak néhol, mely az olvasót is segítik beleélni a történetbe.
14/11- tartalom
8/7- helyesírás
4/3- megadott szavak
4/4- stílus

𝙅✰𝙁𝘼𝙆𝙏𝙊𝙍 - Mi a zsűri!✓(END) Where stories live. Discover now