II. Kategória - Marco_Guba

105 6 1
                                    

Ano

Valahol mélyen keresnem kell a szavakat. A felvezetés, a karakterek bemutatása, a helyzet ismertetése egyszerűen el lett találva. A tartalom ugyan kissé monotonnak és töménynek hat egy ideig, de azzal a bizonyos fordulattal, mert számomra fordulat, amiben kiderült, hogy az egész nem E/3, hanem E/1, úgy meg tudtad törni a monotonitást, hogy újra kellett olvasnom azt a részt. Nem tudtam eldönteni először, hogy a fáradtságtól káprázik a szemem és valami hiba van a mátrixban, amit utána nem vettél észre, vagy egy zseniális váltás, amit én nem tudtam először felemészteni, de szerencsére az utóbbi lett, és átugrottad a lécet, ami azért nem volt alacsonyan. Ezzel a húzásoddal max pontot nyertél stílus téren. A tartalom is jó volt tulajdonképpen, de az a csekély monotonitás nem engedett max pontot adni rá. A megadott szavakat többnyire jól használtad és a helyesírásba sem tudok nagyon belekötni, egy-két apró hibán kívül. Egy szó, mint száz, nagyszerű írás volt és neked van is tehetséged akár többet is kihozni magadból.

Pontok:

Tartalom:12/14

Helyesírás:7/8

Megadottak:3/4

Stílus:4/4

Összesen: 26/30


Fantasyfan 30/30

Amit tettél egyszerűen felfoghatatlan. Fogtad a lehetőséget arra, hogy valami rosszat írj és eltörted a gerincét. Az első bekezdéssel megölted bennem a kétely sötét démonát és a mérhetetlen imádság angyalát ültetted a helyére. Mert ezt a sztorit, nem lehet nem imádni. Ahogy leírtad a helyszínt, az időt, a kort, egyszerre éreztem magam a Peaky Blinders egy színes, de ugyanakkor zord meg nem jelent epizódjában és egyszerre láttam magam előtt az Assassin's Creed Syndicate mérhetetlenül jól kidolgozott látványvilágát. Mert, ahogy leírtad a helyszíneket, a ruházatot az nagyon tetszett és olyan érzelmeket váltott ki belőlem, amit utoljára csak a saját Sötét Sikátorok című regényem írása közben éreztem, és ez eszméletlenül jól esett. Jött is a gondolat, hogy folytatnom kellene nekem is, hiszen te olyan szinten jól írsz, hogy azzal inspirálhatsz másokat, de legalábbis engem biztosan. Minden egyes szavát úgy nyeltem a novelládnak, mintha a legédesebb méz cuppogott volna a számban. A tartalma tökéletes volt. Szép felvezetés és gyönyörű lezárás. A megadott szavakat halmozottan is használtad és tetted magadévá, illetve remekül szőtted bele a történetbe. Ez előtt sosem, vagy maximum egy-két alkalommal váltott ki belőlem ilyen érzést egy történet és pontosan ezért kapod meg tőlem a max pontot.


Fleur

12+7+4+3 26/30

Az elejétől kezdve volt egy sanda gyanúm, ami beigazolódott. Igazából egy érdekes sztori, és jó volt olvasni. Kevés hiba volt benne, legalábbis én keveset véltem felfedezni. Nagyon tetszett, ahogy átadtad az érzelmeket, azt a vajúdást, ami Adélban van a sztori alatt. A folyamatos vágy, de ugyan akkor a taszító fájdalom. Összerakott történet volt, és minden részét szívesen olvastam, sőt a végén még könnyeket is csalt a szemembe, pedig én nem vagyok egy érzékeny ember. Tényleg végig ott bujkált a történet másik főszereplője, aki igaz, hogy halálával lett szereplője a sztorinak, de folyton feljött az alakja. Mintha végig egy szellemként kísértett volna. Amikor a végén leírtad a nevét és mellkason ütött a felismerés az annyira jó volt, pedig végig sejtettem, de egyszerűen imádtam azt, ahogy a végén "kiderül" a dolog. Köszönöm szépen, hogy ilyen jó történetet írtál, hiszen ez tényleg nagyszerű. Köszönöm, hogy olyan emlékeket idéztél fel bennem, amiket ugyan nem igazán szeretek, néha jó vissza gondolni azzal a cím szóval, hogy mi lett volna ha.. Továbbra is úgy tartom, hogy van tehetséged az íráshoz és ügyes vagy.


justanothergirl: 10 + 6 + 3 + 2 = 21/30

Aranyos volt ez a történet igazából, de kevéskének éreztem. Valami hiányzott belőle, amit igazából nem tudok megfogalmazni, hogy mi lehetett, de az üteme, a könnyedsége valamiért számomra elcsúszott. Én szerintem használhatnál egy kicsivel több leírást, hogy a látványvilágában jobban átjöjjön a hely és az érzések. Könnyed tini sztorihoz képest is hiányzott belőle az, hogy megtöltsd intenzívebb érzelmekkel, szerintem ezt próbáld meg legközelebb jobban elő kaparni magadból. Tulajdonképpen nem volt rossz, de kiemelkedő sem. A tartalom csekély lett, habár érdekesen vezetted, mégis elcsúsztál egy-két ponton fogalmazás téren, lásd szóismétlések. Néha ha három-négy egymást követő mondatban ugyan az a szó megjelenik többször, az valahogyan ront az összképen. Erre próbálj meg figyelni és szinonimákkal helyettesíteni. Rengeteg szinonimákkal foglalkozó oldal van már, amiket segítségül tudsz hívni, ha szeretnél. A kifejezési formád is még szerintem relatív kiforratlan, amit úgy tudsz fejleszteni és magadévá tenni, hogy sokat írsz és olvasol, persze jó magam sem mondom, hogy már profi lennék, de szerintem ez hatásos lehet, akárcsak rövid novellák, drabblek alkotásával is egyre jobban kialakulhat benned egy íráskép, ami a tiéd. Mindenesetre egyáltalán nem volt rossz a beküldött műved, de voltak olyanok, amik sokkal magasabbra tették a lécet és még ha nem is összehasonlíthatóak egy bizonyos szinten az írások, valahogy nekünk még is viszonyítani kell. Arra kérlek, hogy ez ne lombozzon le, inkább formáld át és kezdj belőle építkezni, hiszen szerintem biztosan tudnál és nagyon is jól tudsz írni, de ennél még jobb is lehetsz, vagy már lehet, hogy jobb is vagy.


Steve 10 + 6 + 2 + 2 = 20/30

Nem akarok undoknak tűnni, de engem nem fogott meg a történeted. Persze, vannak benne kifejezetten jó elemek, maga a történet például nagyon érdekes és tetszik, hogy egy írót emeltél bele egy reális élethelyzetbe, rengeteg fájdalommal. Kicsit illúziórombolónak hatott, hogy a párbeszédeket nem a magyar norma szerint kezelted és idéző jelekkel különítetted el a leírásoktól és a narrációtól, de valahogy így is töménynek és egybeállónak tűnt sortörések nélkül. A megadott szavakból szerintem nem hoztad ki a legjobbat, a múzsát jól használtad, de a többit nem igazán láttam úgy jónak vagy odaillőnek. Mindezek ellenére alapvetően rengeteg jó pontja van ennek az írásnak, ilyen a sztori és az érzelmek átadása. Ezt a jövőben is tartsd meg és ehhez építkezz hozzá. Kicsit szerintem feküdj rá jobban a kifejezésekre, hogy egyes elemeket, hogyan is közölsz, és miképp formálod a történetet. Egyáltalán nem volt ez rossz írás, csak kevésnek bizonyult ahhoz, amit eddig nyújtottak mások és bizton állíthatom, hogy még benned is több lakozik, több kurázsi rejtőzik, amit idővel, de elő kell hoznod. Tulajdonképpen egészen tehetséges író vagy.


Lina: 12+5+4+3 = 24/30

Egy laza kis iskolás történet sok esetben nem előfordul, hogy nem lesz jó. Mondjuk neked sikerült egész sokat kihoznod belőle, annak ellenére, hogy azért valamilyen szinten elsietted a végét. Egész sok elírás és helyesírási hiba volt, erre legközelebb jobban figyelj kérlek, mert ha én veszem észre az már nem jó, mivel én sem vagyok a legjobb ezen a téren. Egyébként a megadott szavakat érdekesen fűzted bele a történetbe, a múzsát például egészen másképp, mint ahogy eddig bárki. Ez kifejezetten tetszett, mivel látszott, hogy törekedtél egyedi maradni, de valahol mégis felvenni a tömeg stílust, amit hiába traktálnak sokan, nem véletlenül kelendő. Így szerintem egy egészen emészthető, kedves történetet rittyentettél össze és ezért gratulálok is, de legközelebb figyelj kérlek jobban a hibákra, inkább nézd át még egyszer. A stílust egészen hoztad, egy-két résznél éreztem kicsit, hogy elcsúsztál, és túlságosan átment egy modern, szlengesebb, szerintem novellába nem illő formába. A továbbiakban is szeretném, hogy ilyen örömmel írj, mert ebből érződött, hogy vidámsággal lett megírva, de ugyan akkor feküdj rá jobban kicsit, és próbálj meg még többet kihozni magadból és a történetedből.

𝙅✰𝙁𝘼𝙆𝙏𝙊𝙍 - Mi a zsűri!✓(END) Where stories live. Discover now