III. kör - Nancy_SL

56 9 0
                                    


Nina Stone:



Nos, nem is tudom, hogy hol kezdjem. Megmondom őszintén, nem csalódtam benned. Ahogy az előző körökben, úgy most is hoztad a megszokott színvonalat. Ugyan a leírásaid még nem tökéletesek, viszont a fantasy mint műfaj, a Te asztalod. Kifinomult és elegáns leírásaid vannak, a dramaturgiával nem volt gond, ahogy a karaktereid is kidolgozottak voltak, bár az érzelmi ív egy kicsit egysíkú volt. A végén még meg sem könnyeztem, pedig nagyon vártam a katarzist. A szavakat ügyesen és jól beépítetted. A helyesírásoddal is csak annyi volt a probléma, hogy voltak elírásaid, valamint apróbb vesszőhibáid voltak. Igazándiból nem igazán tudok mi mást mondani. Fantasztikus történet, fantasztikus karakterekkel és egy nagy adag tehetséggel. Stílus. A térkép, akárcsak a történet rendkívül tetszett. Szinte tökéletes térképnek bizonyult, az én szemszögemből. A mellékelt leírásért pedig legszívesebben plusz pontot adtam volna. Van szépérzéked, amit meg is csillogtathattál.



Lucy:


Maga a történet igazán érdekes, ötletgazdag, és simán el tudnám képzelni könyvben megírva. A dramaturgiája egy novellához megfelelő tempójú volt, viszont nem éreztem azt, hogy cselekményeken kívül lenne táj is a szövegben. Igaz, a térkép alapján, hogy mi merre játszódik, de nem igazán éreztem azt, hogy benne lennék, nem láttam magam előtt a környezetet, ahogy egyébként a szereplőket sem, ami, biztos vagyok benne, hogy nem csak engem zavarna, hanem a laikus olvasót is. Továbbá nekem bántották a szemem az elírások, ugyan nem volt belőle sok, legalábbis nem annyi, mint amennyi egy átlagos Wattpadon fellelhető írásban szokott lenni. Viszont még így is azt mondom, hogy azért olvasd át és javítsd a hibákat. A vesszőkkel Te is hősiesen harcolsz, akárcsak minden író, de sajnos, vagy nem sajnos, a magyar sok helyre rak vesszőt, ebből kifolyólag pedig sok szabály és kivétel van. Megértem, ha valaki olyan helyekre nem teszi ki a vesszőt, amit sokszor nem is gondolna az ember, hogy ki kell oda rakni. Ilyen hibáid természetesen neked is voltak, bevallom nekem is szoktak lenni, sőt! Összességében sok benne a hiba, olyanok, amiket könnyen ki lehet küszöbölni. Nem szégyen az ilyenkor felcsapni egy nyelvtan könyvet, megnyitni egy böngészőt, kifejezetten bátor és helyes cselekedet. Párbeszédek. Valahogy úgy érzem, hogy ezt az emberek nagyon nem szeretik, ha helyesírásról van szó. Igaz, jómagam is sokszor belefutok hibákba, viszont igyekszek minden hibámból tanulni, hogy legközelebb ne kövessem el újra. Nagy segítségem ilyenkor az internet, természetesen, aki akar, annak szívesen küldök linkeket, vagy ajánlok könyveket, amik segíthetnek. Mert szerintem igenis érdemes ilyenekre időt szánni, kifejezetten fontos is. De milyen hibáid is voltak? Nagyjából ugyanazok, mint másoknak. Az írói közbeszólás. Volt hely, ahol elfelejtetted ki tenni a gondolatjelet (-), valamint olyan hely, ahol teljesen elbizonytalanodtál, hogy mi, merre, hány méter. Szerencsére ez is könnyen javítható hiba. Miért kaptál csak 3 pontot a megadott szavakra? Nos, ez igazán egyszerű. Egy szót nem használtál fel, méghozzá a dezertációt. A többi szót egyébként rendkívül jól megoldottad. Endoplazmatikus retikulum, mint egy sárkány? Fantasztikus! A legvégére pedig a stílus. A térképed egy kézzel készített, igényes darab, viszont nekem zavaró a fehérség körülötte. A nagy semmiben van, vagy ott más színű a víz? De megmondom őszintén, ettől függetlenül tetszik.



Avoidtheborder


Amondó vagyok, hogy kezdjük a megadott szavakkal, ugyanis sokaknak problémát jelentett például az endoplazmatikus retikulum. De úgy tűnik, Te nem ijedsz meg a nagyobb kihívásoktól sem, így egyszerűen, a karakter személyiségéhez adtál hozzá a szóval. Ahogy ott ült és olvasta a cetliket, majd amelyiket nem értette, csak egyszerűen megkérdezte, hogy mit jelent, kíváncsiságról tanúskodott. Mindemellett rendkívül örültem annak, hogy bizonyos szavakat többször is használtál, úgy, hogy egyáltalán nem volt zavaró a szóismétlés; talán egy-két oldal után tűntek fel újra a szavak, de megmondom őszintén nem is igazán figyeltem, hogy hol tartok a történetben, ugyanis annyira magával ragadott az egész varázsa. A kifinomult leírások és a dramaturgia, kis túlzással lenyűgözőek voltak. Nem tudom most így hirtelen, hogy hány éves is lehetsz, de merem állítani, hogy sok munkádba telt mire sikerült a történetvezetésedet ilyen könnyedre és rugalmasra fejlesztened. Bár voltak benne hibák. Az egyik ilyen nagyobb hiba az volt, hogy sokat ugráltunk a szereplők között, talán túl sokat is, mindenféle átvezető nélkül. Csupán egy jelölés jelezte azt, hogy itt most más szereplő történetszála következik. Ezzel ellentétben a leírásaid nagyon megfogtak, annak ellenére is, hogy néhol észleltem egy kis képzavart. Letisztult és kifinomult volt. Nem azt mondom, hogy tökéletes, de egy igen erős színvonalat adott a kreatív ötlet mellé. Voltak még apró hibáid, ilyenek voltak az apró elírások, valamint az egyik mondatnál valahogy nem fért össze az alannyal az, „amikre" szó, ugyanis ennek az egyes számú formáját kellett volna alkalmaznod. A vesszőkkel mindenkinek meggyűlhet a baja, de te hősiesen küzdesz meg velük, csupán egy-két helyen feledkeztél meg róluk, amiket a laikus olvasó tán észre sem vesz. A párbeszédeid ütősek, bár úgy érzem, hogy egy kicsit bizonytalan vagy az írói közbeszólások helyesírását illetően. Akkor most mikor kell kirakni a pontot? Vagy sehol sem kell? Mikor kezdjük nagy betűvel a közbeszólást? Ha kérdő- vagy felkiáltó jelet raktam ki, akkor instant nagy betűvel kell kezdeni? Számomra valami ilyesmi érzést keltett az írás olvasása közben, hogy ilyen gondolatok cikáztak végig az agyadon. Ilyenkor érdemes felcsapni egy magyar tankönyvet, vagy az internetbe beleásni magunkat. Figyelj az átkötésekre, a helyesírásra, a vesszőkre és ne félj utána nézni a dolgoknak. A térképed is, akárcsak a leírásaid, egyszerű, kifinomult, de tetszetős. Nem véletlen adtam a stílusra is négy pontot. Van érzéked az ilyenekhez, amit nem félsz megcsillogtatni.



𝙅✰𝙁𝘼𝙆𝙏𝙊𝙍 - Mi a zsűri!✓(END) Nơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ