Deel 3

762 94 81
                                    

zegt hij met zijn emotieloze, kille blik.
_______________________________________

Perspectief Intissar Kasmi: Met open mond loop ik het restaurant in, geschrokken van alles wat zojuist is gebeurd zoek ik mijn broertje, allemaal zijn schuld! Mocht hij mij niet hebben meegevraagd was dit allemaal niet gebeurd en had ik deze horror shit niet meegemaakt, wat moe ik hiermee? Zal ik hem aangeven? Zal ik een zaak beginnen?

Hopeloos kijk ik naar mijn Samsung s10e die helemaal kapot is, flikker! dit zet ik hem betaald! het is niet niks hoor, dat word morgen lekker de tele2 bezoeken. Gauw bel ik mijn broertje op als ik hem niet kan vinden

"Badr-eddine Yallah we gaan" "isgoed" zegt hij waarna hij ophangt, na 2kleine minuutjes wachten zie ik badr voor me "waar was je zo lang?" geschrokken keek ik hem aan "oh gewoon luchtje scheppen" "isgoed" zegt hij waarna hij de lift instapt.

Thuis aangekomen gooi ik me hakken uit en doe ik ze in de schoenenkast. Trillend ga ik op de bank zitten, ik tril nog steeds van angst, zijn emotieloze, killige blik krijg ik maar niet uit mijn hoofd, het beeld van de vechtpartij en hoe hij de man zonder genade in zijn borst schoot kreeg ik ook maar niet voor mijn ogen vandaan. Gefrustreerd zet ik mijn gezicht in mijn handen wat moet ik hier nou mee?! Ik kan niet stil blijven zitten en niks doen, ik ben dan ook schuldig, een getuige zijn van een moord en zwijgen is ook strafbaar! maar wat moet ik doen? Stel je voor hij doet me wat aan of hij doet badr-eddine wat aan? Ik krijg al de rillingen als ik er aan denk zuchtend loop ik naar boven waar ik mijn make-up eraf haal, me gezicht reinig en mijn tandenpoets. Ik verander mijn outfit in een sweater met een nike broek en begin met het inpakken van mijn tas, morgen ben ik half 2 uit dan ga ik gelijk langs de garage voor mijn auto en daarna ga ik naar de tele2.

De volgende ochtend:
Zuchtend sta ik op 5:00, lekker dan heb geen oog dicht gedaan vandaag, telkens als ik me ogen sluitte zag ik het vechtpartij voor me. Zuchtend sta ik op waarna ik mijn gordijnen open en naar de badkamer loop ik verichte de woedoe, reinigde me gezicht en liep naar me kamer waar ik het gebed Fajr verrichte, nadat ik dat heb gedaan ging ik naar beneden wat pancakes maken, het geluid van de kogel van gister bleef zich maar herhalen in mij hoofd, geschrokken herstelde ik me weer als ik iets verbrands ruikte, lekker dan ontbijt ook naar klote! Geïrriteerd smeer ik een broodje jam en eet ik het snel op waarna ik me in een simple outfit omkleed (zie omslag) als ik in de spiegel kijk zie ik dat ik wallen van hier tot tokio had, ik verbergde het met wat concealer en deed wat mascara op als extraatje deed ik wat highliter op en voor me lippen deed ik vaseline ik spoot nog wat parfum van Armani en liep de badkamer in om me tanden nog snel te poetsen, bijna vergeten! Mijn haren had ik trouwens gewoon in een strake hoge staart.

Op school aangekomen:
"Ameerah wat ga ik nu doen dan" zeg ik hopeloos nadat ik haar het verhaal had verteld "dont juidge anybody before knowing" zij ze kort maar krachtig, ze had gelijk ik heb geen recht om te veroordelen maar wat valt er te veroordelen ik heb hem met mijn ogen gezien? Hij heeft hun vermoord! Hij is een moordenaar! Zuchtend nam ik een slok van me thee. "Oja heb je het gehoord we moeten vanaf volgende week stage lopen in een bedrijf" "welke bedrijf?" vraag ik met een opgetrokken wenkbrauw "dat mag je zelf kiezen zolang het maar te maken heeft met rechten" ik knik, ''kom we moeten gaan'' zeg ik als ik op mijn horloge kijk ze knikt en pakt haar tas waarna we naar onze les lopen.

14:05 :

''ik spreek je later schat we zien elkaar nog'' zeg ik waarna ik mijn weg van Ameerah scheid, we zijn eindelijk uit maar Ameerah woont in Amsterdam en ik in Rotterdam. Zuchtend loop ik de trein in waarna ik mijn oortjes in doe en het liedje ''Mama'' van Madina opzet, algauw voel ik de tranen al op komen, als er een traan langs mijn wang rolt veeg ik die snel weg, Mama ino ik mis je.

Als ik in Rotterdam ben aangekomen bel ik mijn broertje gelijk op. "Badr ik ga nu langs de autogarage voor mijn auto en daarna ga ik langs de tele2 ja."
"Saff ik ben half 5 uit, haal je me op?" "Isgoed tot zo" zeg ik waarna ik ophang.

Nadat ik heb opgehangen neem ik de bus naar KwikFit daar heb ik namelijk een afspraak gemaakt voor een apk beurt, daar aangekomen wordt ik hartelijk verwelkomd en algauw word mij auto aangewezen ''bedankt voor de snelle servies!' bedank ik de jonge man ''geen dank, het is onze werk'' glimlacht de jonge man ''kom laten we ondertekenen'' zegt hij waarna hij zijn kantoor inloopt, ''nogmaals bedankt!" zeg ik waarna ik mijn hand uitsteek ''geen probleem, mocht er wat zijn je weet het adres!'' zegt hij waarna hij mij hand aanneemt, ik knik en laat zijn hand los. Glimlachend stap ik mijn Mercedes GLE coupe in, deze auto was eigenlijk van mijn moeder allah y rahma maar na haar dood kreeg ik hem. Mijn droom auto is eigenlijk een Jaguar I-pace maar wie weet later In Sha Allah. Zuchtend reed ik naar de tele2 die zich bevind in de winkelcentrum, nadat ik mijn auto heb geparkeerd in de garage keek ik nog even welke etage dit was ''D3'' fluisterde ik waarna ik rechtstreeks naar de tele2 toe liep, bij de tele2 aangekomen vroegen ze natuurlijk wat er gebeurd was, gechoqueerd keek ik de man aan ''ja uhm kleine ongelukje, me neefje liet het vallen'' loog ik snel, hij knikte ''het zal wel een tijdje duren voordat onze voorraad binnen komt'' ''hoelang?" vroeg ik ''3werkdagen'' ik knikte.

1030 woorden I know beetje saaie deeltje..

The PromiseWhere stories live. Discover now