Deel 5

679 96 158
                                    

en nu hopen dat alles goed afloopt.
_______________________________________

Perspectief Intissar Kasmi:

"Intissar sla rechts af!" Schreeuwt Ameerah, geschrokken kijk ik haar aan waarna ik een scherpe bocht naar rechts neem "meid waar was je met je hoofd?" vraagt Ameerah nog geschrokken van het gebeuren van net "wollah sorry! ik weet niet ik heb zo een rare gevoel alsof er iets gaat gebeuren.." met een opgetrokken wenkbrauw kijkt ze me aan "Intissar gedraag je we gaan alleen op een stagegesprek hoor, yallah sla hier links af we zijn er" zegt ze ik knik en sla dan links af waarna ik voor het enorme gebouw parkeer.

"Sta ik goed geparkeerd" vraag ik aan Ameerah "ja mevrouw pietje precies je staat perfect geparkeerd" lacht ze, lachend stap ik uit, bismillah.

"maar met wie hebben jullie een afspraak nou?" vraagt de jonge dame achter de balie, "ik weet het echt niet mevrouw ik weet alleen dat hij Hamza ofs heet" ze knikt "verdieping 3 laatste kantoortje" zegt ze, gauw bedanken we haar nog waarna ik samen met Ameerah naar de lift toe loop, "Pff dat is maar net goed afgelopen!" zucht Ameerah ik knik. "het is hier wel prachtig man!" Zegt Ameerah bewonderend, eerlijk? het is hier prachtig! het is allemaal zo mooi ingericht en het belangrijkste het ziet er hier zo hygiënisch uit.

"kom binnen" horen we na 2x kloppen algauw lopen we zijn kantoor in waar ik een jonge man zie zitten aan zijn bureau "dames kom binnen" zegt hij waarna hij van zijn bureau stoel opstaat en onze richting oploopt, "Hamza Lahyouni" zegt hij glimlachend waarna hij zijn hand uitsteekt "Intissar Kasmi" zeg ik waarna ik snel zijn hand aanneem.

Blozend laat Ameerah zijn hand los, grinnikend kijk ik haar aan waarna ze me een kleine stomp in me zei geeft. "kom zitten, willen jullie wat drinken?" vraagt hij "nee dankjewel" bedanken we hem beide waarna we plaats nemen op de stoelen tegen over zijn bureau "nou vertel wat over jullie zelf" "volgens mijn vriendin Ameerah hebben jullie ons gevonden, dus u weet vast alles al" doe ik mijn verhaal hij knikt "dat klopt, wij werken samen met jullie universiteit vandaar maar nee ik weet nog niks" hmmm....

"laten we beginnen dan, ik neem aan dat jullie rechten studeren?" Beide knikte we "mooi, vertel is wat over jullie zelf"

"Ik ben Intissar Kasmi, 24 jaar oud volbloed Marokkaans en zoals u misschien al weet zit ik in mijn laatste jaar ik zit op het universiteit in Tilburg ik studeer Rechten, ik ben hier in Rotterdam geboren en opgegroeid, ik woon hier niet ver vandaan." "Ik ben Ameerah Mahdi 24 jaar oud volbloed Marokkaans en samen zit ik met Intissar in mijn laatste jaar op het Universiteit in Tilburg ik studeer Rechten, Ik ben geboren en opgegroeid in Amsterdam" zegt Ameerah op haar beurt.

"Tilburg? is dat niet een eindje reizen dames" "dat klopt meneer maar als je naar de voordelen kijkt is het het waard" Zeg ik "dat klopt maar hier in rotterdam heb je ook een uni" "klopt maar ik heb niet echt iets met rotterdam vooral niet met die mensen hier" hij knikte, "nog een vraagje voor jou Ameerah, hoe doe je dat dan altijd van Amsterdam naar Rotterdam reizen" "nou simpel met de trein, tenminste beter dan van Amsterdam naar Tilburg" hij knikt "en om welke dagen gaat het?" vraagt hij "sorry?" vraag ik niet begrijpend "jullie stage, welke dagen moeten jullie stage lopen? En wat zijn jullie uren?" hij werkte toch samen met onze uni?.. "nou elke dag behalve donderdag en minstens 12 uurtjes per dag" zeg ik, hij knikt "Nou kunnen jullie morgen beginnen dan ik verwacht jullie hier om stipt 08:00 en 20:00 mogen jullie naar huis"

Glimlachend kijkt Ameerah mij aan "ah ja! eerste jaar krijg je een salaris van €3000 die kan oplopen tot €3480 per maand, 2e en 3e jaar word natuurlijk daarna besproken, ik mail jullie vanavond met de details over de vakantie uren e.t.c" "dat is goed meneer" hij lacht "nou dat was het dan nog vragen dames?" ik knikte van niet.

"maar wat moeten we precies doen dan?" vraagt Ameerah "Ik wil jullie graag als mijn assistent, jullie zullen soms wat vergaderingen meemaken om te leren en wat documenten soorteren en opsturen, en als het nodig is zullen jullie zelfs mee moeten reizen, mocht ik hulp nodig hebben kunnen jullie mij helpen met een zaak e.t.c" ik knik "top!" Glimlach ik waarna ik opsta "wacht even, contract moet nog worden ondertekend" algauw ga ik weer zitten waarna ik het contract onderteken.

"Het was een fijne gesprek dames, Ameerah jou contactgegevens heb ik al stuur jij zo de contactgegevens van Intissar op" zegt hij waarna hij zijn hand uitsteekt, "komt goed" zegt ze waarna ze zijn hand aan neemt algauw laat ze zijn hand los waarna ik nog zijn hand aanneem en zijn kantoor verlaat. "Pff dat was nog een gesprekje" zuchte Ameerah "zeg dat wel maar ik vind het allemaal nogal vaag" zucht ik waarna ik naar de lift toe loop "wat dan?" "gewoon, ik bedoel serieus ze werken met onze uni?" "tja, als er iets niet klopt zullen we daar snel achter komen Intissar" ik knikte.

"Hoelaat is het" vraag ik aan Ameerah als we de lift uitstappen "19:45" ik knik "we hebben nog een kwartier voordat Badr klaar is" "ja yallah loop snel" zegt ze, als ik een harde gedaante tegen me aanvoel lopen draai ik me woedend om "klootzak! Let is op! Sorry zeggen is gratis hé!" Sis ik, algauw draait de jonge man zich om, wat tha fuck doet hij hier?

"Wtf doe jij hier?" Sis ik "kifesh? je bedoelt wat doe jij hier, ik ben de eigenaar hier!" zegt hij met zijn handen in zijn zakken, met grote ogen kijk ik hem aan "dat is onmogelijk! ik ben net door de eigenaar aangenomen!" "wie?" "Hamza Lahyouni" lachend kijkt hij me aan "dat is mijn broertje" zegt hij waarna hij wegloopt, met mond vol tanden draai ik me naar Ameerah om "wie was dat?" vroeg ze, nog steeds geschoqueerd stapte ik mijn auto in "Intissar wie was dat!" Schreeuwt Ameerah "d-dat was de eigenaar van dit bedrijf" zeg ik "maar we zijn net door de eigenaar aangenomen?" zegt ze verward "dat was zijn broertje" zeg ik "oké maar wats het probleem nou? waarom zie je eruit alsof je een spook heb gezien?" vraagt ze met een opgetrokken wenkbrauw "dat was diegene waar ik je laatst over vertelde van die vechtpartij" zeg ik terwijl ik de auto start, met grote ogen kijkt ze me aan "subhanallah" hoorde ik haar nog.

Hoe heeft Hamza hun gevonden? Denken jullie dat hij echt met de universiteit samenwerkt?

1125 woorden

The PromiseWhere stories live. Discover now