9. TONY

929 46 1
                                    


Božićno jutro. Jedva čekam vidjeti lica svojih sestrica kada otvore poklone. Nema mi draže stvari od toga. Potrošio sam dva dana prije dolaska ovdje da bi im kupio ono što sam zamislio. Cure su zajedno s roditeljima kupile poklone, a ne znaju i da ja imam iznenađenje za njih.

„Jutro, sretan Božić svima!!" zaderao sam se spuštajući se niz stepenice, svi su već bili budni. Oduvijek sam bio spavalica.

„Hvala Tony i tebi također."

Došao sam do svake od njih i utisnuo sam im poljubac u obraz.

„S obzirom da ste mi vas šest najdraže žene u mom životu imam poklon za svaku od vas, i nadam se da će vam se svidjeti." nadodao sam, „stari, nadam se da se ti ne ljutiš jer tebi nisam uzeo ništa."

„Sine, dokle se god brineš za svoju majku i svoje sestre, to je moj najveći dar na svijetu."

Svakoj od njih dao sam njihov dar. Kayleigh je dobila novu torbu za faks jer sam joj ja otrgnuo njezinu jednom prilikom u Oxfordu. Abigal sama kupio nove sunčane naočale, jer sam na ljeto sjeo na njen najnoviji par, mala nezgoda ali nju je povrijedilo. Leslie sam kupio dvije karte za koncert Ed Sheerana, nadam se da će povesti nekog dečka, ali i prijateljica je prihvatljiva. Uvijek također može povesti i neku od sestara. Elenor sam kupio jednodijelnu pidžamu na jednoroga, znam da je to jako željela, Caroline je pak dobila nove patike koje joj majka nije htjela kupiti jer kaže da polica u kući služi samo za njene patike. A majci sam uzeo najnoviju kuharicu Jamie Olivera i bon za masažu u wellness centru. Mislim da sam i previše zadovoljio njihova očekivanja.

„Nadam se da vam se sviđaju pokloni."

„Tony ovo je odlično, ne znam zašto si ovoliko trošio na nas." rekla je majka.

„Puno hvala." zahvalile su mi se sestrice.

Ja sam za Božić dobio novi parfem i košulju.

Obožavam ovaj ugođaj. Lampice su postavljene oko svih prozora u kući. Mama je po regalima poslagala ukrase božićnih motiva, a vani sniježi.

„Jutro svima!" utrčale su Hanna i Emma u našu blagovaonicu, držeći poklone u rukama. Došle su do svakog od nas u pružile nam po jedan poklon.

Otvorio sam svoju poklon, a unutra se nalazila fotografija mene i Hanne koju smo fotografirali svake godine na njen rođendan.

***

Prije dvanaest godina

Mrzim dječje rođendane, pogotovo ženske. Uvijek ja stojim sa strane jer nemam što raditi. Moje sestre se naravno igraju međusobno, a Hanna nema muških prijatelja. Ja sam jedni njen prijatelj. Super.

„Tony dušo, zašto se ne odeš igrati tamo sa sestrama?" upitala me mama koja je u naručju držala Elenor, a trebala je roditi novu sestricu svaki dan.

Četiri su mi bile dovoljne samo mi je falila još jedna, pomislio sam.

„Ne želim, one su dosadne i ne žele se nikad igrati ako ja predložim neku igru."

„Onda lijepo sjedi ovdje, gledaj TV i ubrzo će torta pa idemo kući."

Napokon.

Odšetao sam do sobe gdje su se cure igrale te sam ih promatrao s vrata.

„Tony odlazi, nepoželjan si!" rekla mi je Kayleigh

„Neću, Pahuljice, mogu li se igrati s vama, ali da ja predlažem igricu."

Obitelj Evans # 1 ✅Where stories live. Discover now