Capitolul 10

214 98 66
                                    

╔═══════꧁꧂═══════╗

Oops! Ang larawang ito ay hindi sumusunod sa aming mga alituntunin sa nilalaman. Upang magpatuloy sa pag-publish, subukan itong alisin o mag-upload ng bago.

╔═══════꧁꧂═══════╗

          În dimineața următoare fata se trezise cu o durere puternică de cap. Nu-și mai amintea cu certitudine ce se întâmplase în noaptea precedentă, dar când îl văzu pe Sam pe podea, parcă-și amintise ceva foarte puțin.

          Se dăduse jos din pat. Dezordinea din noapte era la ordinea zilei, iar din acel punct Sydney își dăduse seama de ce Sam se afla pe podeaua din camera ei. Câteva bucăți de lumină, sleite de-ntuneric, se topeau în momentul în care pătrundeau înăuntru, făcând-o pe fată să-și mute privirea asupra cerului visător care n-o lăsa să se înece în ape onirice. 

          Încerca să treacă pe lângă băiatul care dormea dus pe podeaua camerei, pentru a ajunge în baie, dar acesta îi murmurase numele, convingând-o într-un fel sau altul să se așeze lângă el.

          Îl privise ușor amuzată, încercând să-și dea seama cum de acesta reușise să-și încolăcească corpul precum un șarpe în timpul nopții. Când îi auzise chicotelile, Sam se întoarse spre ea, prinzând-o de mână și reușind s-o tragă la nivelul lui. Se priveau direct în ochi, pe chipurile lor pălite de durere reușind să înflorească niște zâmbete inocente.

          — Bună dimineața! cuvintele mutilate care se strecuraseră printre buzele crețului parcă plângeau și cerșeau noroc.

          — Bună dimineața! îi răspunsese fata, cuvintele ei înflorind pe dâra de lumină care-i acaparase fața.

          Mâna lui Sam se mișcă fără voia lui, ajungând să se odihnească pe obrazul delicat al creței, întreaga căldură din corpul lui transferându-se în obrajii ei rujați de timiditatea inocenței juvenile în care frumusețea creștea din secundă-n secundă.

          Simpla lui prezență îi vindeca rănile deschise care existau în interiorul ei. Deși fața lui părea foarte pașnică, Sydney știa că în orice moment Sam putea naște energii cumplite. Așa era el, un naufragiat pe mări de sentimente pe care nu le putea controla.

          Acesta se ridicase, sprijinindu-se pe coate. Se aplecase spre Sydney, plantându-i un sărut lung pe ureche, încercând să-i trezească fetei sentimente netrăite de ea până atunci, care să facă momentul și mai dezgustător de siropos decât era până atunci.

          — Sam... lasă-mă, îi șoptise creața, acesta oprindu-se brusc din ceea ce încerca să facă.

          Și parcă toate planurile lui fuseseră năruite de o propoziție simplă, alcătuită doar din subiect și predicat. Parcă acea propoziție îi încătușa mâinile cu cătușe de eșecuri, cătușe grele care-i făceau orele să cadă pe altarul timpului său trecut.

Un cântec pentru o crimăTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon