3. část

778 23 0
                                    

Budík mě vzbudil v pět a já hned vylezla z postele. Hodila jsem na sebe černé tepláky a bílé tričko, protože v tom mi bude v letadle pohodlně. V kuchyni už je nachystaná snídaně. Posadím se a rychle to nacpu do sebe. Mezitím dorazí i brácha s rodičema.

Já: Dobré ráno

Pozdravím všechny s úsměvem a úklidím talíř do myčky. Ozve se zvonek a já s radostí běžím ke dveřím.

E: Tak jsem tu

Já: El konečně

Řeknu a obejmu ji. El si nechá kufr u dveří, pozdraví se s rodičema a s bráchou a pak jdeme nahoru ke mně do pokoje. Ona si sedne na postel a já zalezu do koupelny. Provedu ranní hygienu a dám na sebe akorát řasenku. Pak vezmu kulmu a já i El si nakulmujeme vlasy.

T: Odjezd!

Ozve se z dolního patra. Vezmu batoh a kufr. Naposledy se podívám na svůj pokoj a zavřu dveře. Táta nastartuje auto a jedeme směr letiště. Dorazíme tam asi za hodinu. Kufry dotáhneme na pásy a rodiče jdou na kafe. My tři si sedneme ke zdi a pozorujeme lidi.

J: Wau támhle ta holka je fakt dobrá, myslíte, že tam má i rodiče?

Řekne Jack a zasměje se.

Já: Debile

Dám mu loktem do ramene a taky se zasměju. El my mezitím usnula na rameni.

Jack si stoupne a postaví se přede mě.

Já: Co to děláš, sedni si

Řeknu potichu se smíchem.

J: Musím trénovat, aby mě v Americe vzali co nejdřív do NHL.  Ovechkin najíždí na bránu

Já: Junior Ovechkin Jacku

J: Ale notak

Protočí oči a pokračuje.

J: A je to gól, opravdu skvělý nájezd od našeho mladého talentu

Já ho jen se smíchem pozoruju.

T: Vy nezůstane v klidu ani na letišti mezi lidmi

Řekne táta se smíchem.

Já: To víš Jack je prej mladej talent

J: No a ne snad?

Řekne a všichni se usmějí. Probudím El a pomalu se vydáme k našemu letadlu. Jack se nahrne k oknu a já si sednu na prostřední sedadlo. Na druhou stranu vedle mě si samozřejmě sedne El. Jack usne během pár minut a El taky. Já zapnu film a opřu se o sedadlo. Potom si zavolám letuška a objednám si oběd. Miluju létat první třídou. Táta ji objednává pořád, jelikož má radši soukromí.
Zachvilku už mám ledovej salát s kuřecím masem. Dáváme si ho s bráchou k filmům často. No a on se v tu chvíli musí vzbudit.
Nakloní se ke mně, vytrhne mi z ruky vidličku a už se láduje mým salátem.

Já: Jacku stačí!

Okřiknu ho.

J: Objednej si novej

Já: A proč si ho neobjednáš ty?!

J: Takhle je to větší zábava

Řekne a usměje se na mě.

Já: Nesnáším tě

Řeknu i já s úsměvem a protočím oči. Znovu jsem se opřela o sedadlo, a dokonce jsem po pár minutách usnula. Let trval vážně dlouho, ale nic zajímavého se nedělo.

Konečně jsme přistáli. Sbalila si vytažené věci zpět do batohu a ten jsem hodila na záda. Protáhla jsem si záda a nohy, a potom jsem konečně vyšla ven. Zasáhly mě sluneční paprsky, a tak jsem si rychle nasadila sluneční brýle. Hned jsme zamířili pro naše kufry a pak k taxíkum. Projížděli jsme centrem Washingtonu. Je to tak krásný město a jsem spokojená s tím, že bydlíme zrovna tu. Cesta z letiště trvala asi půl hoďky. Konečně jsme se ocitli před obrovským červeným domem s velkou zahradou a garáží.

T: Hele teďka si všichni všechno vybalíme. Jacku tvůj pokoj je nahoře v levo. El uprostřed a Sof na pravo. Dále se domluvíme, až potom

Řekne táta a odemče dveře od domu. Ten dům je asi tak dvakrát větší než byl náš v Rusku. Já i El zamíříme se smíchem každá do svého pokoje.

J: Jestli to tu vydržím s váma oběma, tak budu dost překvapenej

Já: S tebou to taky není zrovna zážitek

Hodíme na sebe vražedný pohledy a každej otevřeme dveře do svého pokoje. Ten můj je obrovskej. Jsou tu světle šedé stěny, manželská postel, velké zrcadlo, stůl a dvě židle, pohovka a středně velká televize a obrovskej šatník. Hned položím kufr na zem. A vybaluju věci. Je to nádhernej pokoj.

Když mám vybaleno, převleču se do šedých kraťasů a bílého  croptopu, protože tady v Americe je vážně teplo. Zaklepu na El a ta hned otevře.

E: Ty pokoje jsou nádherný

J: Jo

Řeknu a dál si s úsměvem prohlížím její místnost. Pak se El převleče. Nechám ji v klidu a řeknu jí, ať čeká dole v kuchyni. Já zaklepu ještě na Jacka. Vejdu a podívám se kolem sebe. Má snad největší pokoj, dokonce tam má i branku, hokejky a puky. Pak mu ukážu svůj pokoj já a oba jdeme za rodičema a El do kuchyně.

T: Konečně jste tu. Takže ještě takový seznámení s domem

Řekne táta a vede nás směrem k zadním proskleným dveřím. Vedou na tu obrovskou zahradu. Hned před námi je posezení a gril, potom taky bazén, trampolína a nakonec velká travnatá plocha.

T: Ta plocha je hlavně pro vás dvě

Řekne táta směrem ke mně a El.

E: Na gymnastiku a cheer?

T: Přesně tak

Řekne táta a vede nás zpět dovnitř. Otevře dveře, co jsou pod schodama a vede nás po jiných schodech dolů. Zastavíme se v chodbě, kde jsou na proti sobě troje dveře.

T: Támhle přímo před námi je sauna. A tady ty dvoje dveře jsou speciální

Řekne táta s velkým úsměvem a otevře ty na levo. Před námi vážně stojí menší ledová plocha na hokej.

J: Tati to je super!

Vyhrkne Jack a hned si na led stoupne.

Po prohlédnutí táta otevře dveře na pravo.  Je tady menší bazén a vířivka.

Já: Páni tati, tohle je dům snů

E: Souhlasím

J: I já

Vylezeme schody nahoru a sedneme si do obýváku k televizi. Táta někomu zrovna volá a mi sledujeme televizi.

,, Dobře díky. ''

Ozve se tatův hlas.

T: Takže v pět se nachystejte a půjdete se se mnou podívat na můj trénink

Já: To se mi líbí

J: Tati, kde vlastně budu trénovat já?

T: No tak vzhledem k tomu, že už ti je osmnáct, tak zatím budeš hrát za juniory, ale to se myslím brzy změní a někdo tě draftuje, neboj

Řekne táta a jde zpátky do kuchyně za mámou. Já, El a Jack jenom s úsměvem pozorujeme televizi a čekáme než bude půl páté a my se půjdeme nachystat.

To all hockey boys i loved beforeWhere stories live. Discover now