Bilgilendirme

5.9K 322 23
                                    

İnsanoğlu 3 gruba ayrıldı.

1) Alfa ya da diğer adıyla lider

Baskın, agresif, güçlü ve cesur. İçgüdüleri tarafından yönlendirilen alfa acımasız olabilir ancak yalnızca en güçlülerin yaşayabildiği bir dünyada, şiddetli doğaları hiyerarşi piramidinin en tepesine oturmalarının nedenidir.

Alfa hemen hemen her açıdan üstün olduğundan, toplum onlara herhangi bir sınıftan daha fazla ayrıcalık verir. Yalnızca alfalar bir bölgeye sahip olabilir ve askeri liderler, ülke liderleri, hükümet askerleri, şirket patronları gibi önemli rolleri oynayabilirler.

Tek istisna; Alfa-beta atalarından doğan bir alfanın ne yazık ki koku alma yetileri gelişmiş değildir. Bu alfalar genellikle koku alma içgüdülerini yitirirler.

2) Beta ya da diğer adıyla işçiler

Ne yazık ki koku alma içgüdülerini yitirdiler. Ruh eşleri yoktur.

Bu işçiler, toplumun sağlayıcısıdır. Doktorlar, öğretmenler, teknisyenler, ofis çalışanları: beta odaklanma ve özveri gerektiren hemen hemen her kariyer alanında bulunur.

İnsan nüfusunun %60'ını oluştururlar.

3) Omega ya da diğer adıyla kraliçeler

En değerli, yine de en çok ayrımcılığa uğrayan sınıf.

Toplumun mücevherleri gibidirler: güzel, yine de işe yaramazlar.

Onların tek rolü çocuk doğurmak, çalışmalarına izin verilmiyor. Başka bir sorumlulukları yok.

Doğal olarak, hepsi kadın.




Yani neredeyse hepsi...



Bir erkek omeganın doğduğu garip vakalar var.



Genelde erkek omegalar hükümet tarafından yakalanıp laboratuvarda yan etkisi olup olmadığı bilinmeyen ilaçlar, feromon arttırıcı ürünler, bastırıcıların denenmesi için denek olarak kullanılırlar. Tabi eğer omega yeterince sağlıklıysa. Diğer türlü kadın omegalar gibi doğurganlık yetenekleri olmadıkları yani hiçbir işe yaramadıkları için direk öldürülürler.

Şimdi bilmeyenler için kitapta geçecek bazı terimleri açıklayacağım.

Feromon:

Feromon vücut dışına salgılanan salgı/hormon anlamına gelir. Feromon dışarıya bir koku salar. Her türün kendine ait kokusu vardır.

Ruh eşi/kader eşi:

Her alfanın dünyada omega bir ruh eşi vardır. İki taraf da birbirleriyle karşı karşıya geldiklerinde aralarında tuhaf bir çekim hissederler ve o anda kalben tamamen birbirlerine bağlanırlar. Ve eğer eşler birbirlerinden uzun süre ayrı kalacak olurlarsa bağları kopmaya başlar. Eğer bağ bozulursa iki taraf da hastalanmaya başlar ve yavaş yavaş ölür.

Bastırıcı:

Genellikle omegalar için üretilen, fazla salgılanan feromon kokusunu bastırmak ve kokuyu en aza indirmek için kullanılan ilaçlardır. Omegaların bastırıcıları kızgınlık dönemi dışında kullanılmaması önerilir çünkü fazla kullanımı kişiye zarar verebilir.

Kızışma dönemi:

Kızışma dönemi, omegaların yaşamının altıncı ve sekizinci aylarında olur ve bu dönemde çok fazla feromon salgılarlar.

HIERARCHYHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin