۱ - B İ R

9.5K 269 55
                                    

Merhabalar,

Yeni bir spiritüel kurgu ile geldim, umarım hoşunuza gider.

Gupse isimli yeni spiritüel kurguma bakabilirsiniz, sayfamdan.

Allah'a emanet olun ve kendinize iyi bakın.

30.10.2020

۱ - 1. BÖLÜM

Küçük memleketimizin gölündeki çöpleri okulumuzun kurduğu kulüp ile bir başkan yardımcılığında topluyorduk, insanların bu temiz gölü üstündeki ördekler ve kuğuya yaptıkları acımazsızlıkları hala anlayamıyorum. Bir insan nasıl bir çöpü düşüncesizce yere atabilirdi ki? Elimdeki büyük boy mavi geri dönüşüm çöp poşetinin dolmasıyla elimle düzgünce bağlayıp diğer bağlı poşetlerin yanına koyduk.

Camları, kâğıtları ve plastikleri düzgünce grupluyorduk, kırık camları ise bulduğumuz kâğıtlara dolayıp çöp poşetine koyuyorduk, eğer açık bir şekilde koyarsak bu çöpleri toplayan memurların elleri kesilebilirdi.

"Hira, poşetini birine ver. Gel yanıma çabuk." Bana bağıran Buğra ile elimdeki poşeti yanımda dikilen Pınar'a verdim. Buğra'nın beni çağırmasının sebebi galiba tepesinde dikilsiği kuğulardı, çünkü kuğuları ne kadar sevdiğimi iyi bilirdi.

"Hira, bir tane yavrunun ayağında sorun var gibi gözüküyor acaba yakın bir veterinere mi götürsek?" Başımı onaylarcasına salladım, eğer şu an tedavisini edemezsek ilerde kuğu için büyük bir problem halini alabilirdi.

"Öncellikle başkana danışalım." Başını salladı, elimdeki kuğu yavrusunu özenli bir şekilde avucuma yerleştirdim. Bu yavruyu hızlı bir şekilde tedavi edip anne kuğusuna kavuşturmamız gerekiyor, yanımdaki Buğra'nın kuğuya bakışları şefkatliydi, o da benim kadar kuğuları severdi.

"Hülya hocam, bu kuğuyu gölün kenarında buldum ve ayağında problem varmış gibi gözüküyor, sizce ne yapmalıyız?" Avucumdaki kuğuyu dikkatlice avucuna aldı ve uzun uzun baktı, anlamadığım bir soruya baktığım gibi bakıyordu.

"Problemi varmış gibi gözükmüyor sadece göle giremediği için olabilir, galiba uzun süre gölün kirliliğinden kaynaklı giremedi." Öyle olmuş olabilirdi, çünkü Buğra ile baktığımız yer gölün epeyce uzağındaydı.

"Peki, o zaman Hülya Hocam." Başımızı salladığımızda kafamı göle çevireceğim sırada bir kız ile göz göze geldim, farklı bir giyim tarzı vardı ve bana oldukça garip bakıyordu;

"Ne bakıyorsunuz?" Oldukça nazik konuşmaya çalışsam da bakışlarındaki rahatsızlığımı gizleyemedim.

"Hira, böyle insanlarla konuşma." başımı anlamazca Buğra'ya çevirdim, böyle insanların ne zararı olabilirdi ki?

"Kızın hayatına karışamayız ve kötü biri gibi gözükmüyor, galiba beni, birine benzetmiş olmalı." Bu kadar uzun bakmasını buna bağlayabilirdim.

"O bizim gibi değil Hira, şu iyi niyetinden vazgeç." Gözlerimi devirdim, bu adam ne yapmaya çalıştığını kavrayamıyorum.

"Lütfen Buğra, bu saçma fikirlerini kendine sakla ve gruba yardıma git, ben öğle de yapmadığım molayı şimdi yapacağım." Öğle de her zaman mola yapmaz, topladığım kadar çöp toplardım sonra ise başkanın izni ile istediğim bir vakitte molamı yapardım.

Buğra, yanımdan homurdana homurdana uzaklaştı ve beni göz hapsine alan o kızın yanına hızlı adımlarla yürüdüm, bu kızı gerçekten merak ediyorum. Onu gölün epeyce ilerisinde bir bankta otururken gördüm, bir eliyle ise yanında yatmakta olan kediyi seviyordu.

Yolumdaki Hira - TamamlandıWhere stories live. Discover now