Sorunlarla mücadele

157 10 0
                                    

Mr.Stevens Hayleyi alıp profesör McGonagallın yanına götürdü. Her ne kadar kızgın olsa da Hayleyin yüzünde pişmanlık ifadesi vardı. Diğer taraftan kendini aşşalanmış hissediyordu. Böyle şeylere alışık değildi. Gururunu bir iki ahmak için yerle bir etmeyecekti. Normalde çok sakindi ama kendini tutamadığı zamanlar oluyordu. Bu onun için çok zordu. Profesör Stevens ve profesör McGonagall Hayleyden bir az uzakta konuşuyorlardı. Profesör Stevens çok heraretli bir şekilde olanları anlatıyor gibi idi. Hayley sadece sakince onları izliyordu. Bir taraftan olanları kafasında analiz ediyordu. 

Profesör McGonagall: Teesüf ederim Hayley, sen çok akıllı birisin ne yapman gerektiğini iyi biliyorsun ve ben senden böyle şeyler sergilemeni hiç beklemezdim. Buna ceza olarak 100 puan ravenclawdan kırmak zorundayım.  Ama tabii ki cezan bununla bitmeyecek.

Hayley: Efendim, ben yaptığım şeyin doğru olmadığını biliyorum ama onlar babama hakaret ettikler. Bunun karşısında ne yapa bilirdim ki ve bir vampir olmama bakılırsa kendimi kontröl etmek benim için çoğu zaman zor oluyor. Kendi haklarımı savunan biriyim çünkü böyle yetiştirildim. Ceza olarak evet, cezamı çekeceyim. Ama onlar benim ırkıma ve babama hakaret ettiler ve siz benden sakin kalmamı bekliyorsunuz. Sözlerimi affedin profesör, saygısızlık etmek istemem ama onlar da cezayı haketdiler.

Profesörler şaşkınlıkla bir birlerine sonra Hayleye baktılar. Bu konuşmanı beklemiyorlardı. Profesör McGonagall Hayleyin sözlerinden etkilenmişe benziyordu.

Profesör Stevens: Miss.Black seni temin ederimki tanıdığım vampirler senden daha sakin. 

Profesör McGonagall: Ne hissetdiğini anlıyorum Hayley onlara ceza olarak 50 puan slytherinden kırılacak.  Ama bu kadar ceza yeterli diye düşünüyorum zaten sen onlara yeterli cezayı vermişsin. - diyerek kaşlarını çatarak, gözlüklerin arkasından Hayleye baktı profesör McGonagall.

Profesör Stevens: Bence Hayley de ceza - sözünü keserek McGonagall Stevensin kolundan tutarak,

Profesör McGonagall: Ah evet, evet şimdi Hayley aşağı in ve başka bir yanlış yapma.

Hayley odadan çıktı. Profesör Stevens McGonagalla dönerek,

Profesör Stevens: Neden sözümü demek için beni engellediniz, neden yaptığı için onu cezalandırmadınız?

Profesör McGonagall: Bu onun yaptığı ilk doğru olmayan haraket bence ceza olarak puan kırmak yeterli. Mr.Stevens sizin dördüncü sınıflara dersiniz yok muydumu?

Profesör Stevens şaşkınlıkla McGonagalla baktı ve kafasını evet olarak işaret edip odadan çıktı. Hiç bir şey anlamayan profesör zindanlara indi.

Cassandra: Hayley! Olanları duydum adına üzüldüm. Ben, ben seni sabah beklerken, koridorda arkadaşımı gördüm. Bizim yapılacak bir projemiz vardı. Çok gerizekalıyım onunla beraber kütüphaneye gittim. Seni tamamen unutmuşum Hayley. Özür dilerim.

Hayley: Özür falan dileme. Olur öyle şeyler insanlık hali. Boş ver ve gülümse, hadi.

Aniden pencerede duran kedi Hayleyin üzerine zıpladı. Hayley irkilerek vampir içgüdüsünden dolayı dişlerini kaparttı. Kedi bir anda bir kıza dönüştü.

Kız: Ah, özür dilerim korkutmak istememiştim. Ben Davina Richardson.

Hayley Davinanı gözleri ile analiz etmeğe başladı. Hufflepuff cübbesinin içinde şirin ve neşe dolu bir kıza benziyordu.

Hayley: Ee, ben de korkuttuğum için özür dilerim bilirsin ya dişlerim. Memnun oldum Davina ben Hayley.

Davina Hayleyin uzanan elini görmezden gelip ona sarıldı. Hayley beklemiyordu onun sıcakkanlı olması Hayleyin hoşuna gitmişti.

Sirius Black'in kızıWhere stories live. Discover now