Ay ışığı

115 7 0
                                    

Hayley koridordan ravenclaw ortak salonuna ilerliyordu ki, Cassandra onu görüp, arkadan seslendi.

Cassandra: Hayley, dur.

Hayley gelen sesi duyup arkaya döndü.

Hayley: Bu ne acele?

Cassandra nefes nefese kalmıştı.

Cassandra: Oh, seni durdurmak içın arkandan koşuyordum. Bizim Quidditch takım kaptanı seni arıyor.

Hayley: Beni mi? Neden ki?

Cassandra: Kendisi söyler. Hadi gidelim.

Hayley merak içindeydi. Takım kaptanı onu neden arıyordu ki?.

Cassandra: Sophia, Hayleyi buldum. Koşmak zorunda kalsam da - diye güldü Hayleye bakarak.

Sophia: Merhaba Hayley, ben Sophia Argent.

Sophia sarı saçlı, mavi gözlü ve dik duruşuyla seçiliyordu. Tam bir kaptan havası vardı. Hayley Sophianın elini sıkarak "memnun oldum Sophia" dedi.

Sophia: Sana bir teklifim var, Hayley. Umut ederim ki, geri çevirmezsin. Geçen ay bizim takımdan arayacımız olan, Victor Burnell sakatlandı ve takımdan ayrılarak şimdi bize artık arayacı olmak istemediğini söyledi. Bizim şu saatlerde maçımız var biliyorum çok ani oldu ama bir arayıcıya ihtiyacımız var. Sen bir vampir olarak çok hızlısın bence bu işin üstesinden başarıyla gele bilirsin. Seni takımda görmek isteriz.

Hayley şaşırdı ani oldu gerçektende. Beklemiyordu ama bu deneyimin onun için mükemmel olacağını düşündü.

Hayley: Kabul ediyorum. Arayıcı olacağım.

Sophia: Mükemmel!. Hadi gel benimle, üstünü değiştir oyun başlayacak.

Kızlar giyinme odasına geldiler. Hayley üstünü değişti.

Sophia: Çocuklar, bu Hayley, bizim yeni arayıcımız.

Takımda olan herkes bir birine bakıp gülümsedi. Hızlı bir top için, hızlı bir arayıcı mükemmel olurdu.

Sophia: Hayley ben tutucuyum, quaffle'ın çemberden geçmemesini sağlarım. Onlar Parker ve Walker Richardson. Bludgerlara sopa ile vurup bizden uzak tutuyorlar.

Hayley şu iki farklı çocuğa baktı, beyaz ten, beyaz saç, beyaz gibi gözler albino çocuklar muhteşem görünüyordular. Ve evet Davinanın abileri. Ondan çok farklıydılar.

Sophia: Jayden Roberts, Cassandra Wood ve Andrew Cooper onların görevi quaffle'ı üç çemberin içinden geçirmek. Sense altın snitch'i yakalayıp 150 puan kazanarak, bizim kazanmamızı sağlayacaksın.

Hayley: Zor değil. Anladım.

Koçun düdüğu çalındı, tam zamanında.

Sophia: Süpürgelerinizi alın. Başlıyoruuuz...

Herkes kendi yerine geçti. Bütün okul maçı izlemek için gelmişti. Maç, gryffindor ve ravenclaw arasındaydı. Herkes süpürgenin üzerinde arayıcı pozisyonunda duran Hayleye bakıyordu. Çocuklar parmakla onu işaret ediyordu. Beklemiyordular. Düdük ikinci defa çalındı ve oyun başladı. Toplar havaya yükseldi. Gryffindor arayıcısı snitch'i görür görmez peşine düştü. Hayleyde çoçuğun peşine. Heyecanla inanlılmaz bir quidditch maçı izliyordu herkes. Quaffle gryffindor vurucusundaydı. Jayden süpürgesiyle bütün gücüyle yükseye kalktı ve bir haraketle quaffle'ı vurucunun elinden kaptı. Çemberlere yaklaşan Jaydenin tam kafasına bir bludger geliyordu. Bunu gören Hayley "Jaydeeen dikkat et" tam zamanında Jayden olduğu yerden hızla uçarak çekildi. Ah, hayır olamaz. Vuruculardan biri quaffle'ı alıp kaçtı. Hızla Ravenclaw tutucu tarafına yol alan vurucu bludger tarafından süpürgesinden vurularak yere düştü. Bu zaman Cassandra arkadan gelerek quaffle'ı yakalayıp çemberden geçirdi. Tam 10 puan takımına kazandırdı. Spiker Edward Holmes maçda yaşanan herşeyi herkese sesli bir şekilde anlatıyordu. Bludgerlar da ortalıkta deli gibi uçuyordu. Andrew quaffle elinde çemberlere yaklaşıyordu ki, gryffindor vurucusu gelip quaffle'ı elinden kaptı. Bu zaman bludgerlardan biri arkadan Hayleye taraf geliyordu. Parker arkasından hızla uçarak sopayla bludger'ı geri gönderdi. Parker ve Walker sopalarla kendi takımını muhteşem bir şekilde koruyordu. Gryffindor vurucusu topu çempere taraf atdı. Sophianın elinden kayan top çemberden geçti. Oyun böyle devam ediyordu. Ya Ravenclawlar ya da Gryffindorlar öne geçiyordu. Hayley bir anda snitch'i gördü ve deli gibi peşinden uçtu. Arkadan Gryffindor arayıcısı Perseus Miller geliyordu. Hayley vampir gücünü kullanarak hızlı uçup snitch'e ulaşmaya çalıştı. Perseus tam arkadan geliyordu. Bludger de onların arkasından. Hayley bludgerdan başarıyla kurtuldu. Bludger Perseusun tam kafasına denk geliyordu. Bu zaman da snitch Hayleyin çok yakınındaydı. Hayley öne geçerek, snitch'i yakalayıp, Perseusun kafasına gelen bludger'i süpürgesi ile vurdu. Bludger bildiğinden de ağır çıktı. Süpürgesi ile Hayley yere düşmeğe başladı. Edward bağırdı "Vee Ravenclawlar maçı kazandı". Hayley yere çok kötü iniş yaptı. Yere çarpılarak sol bacağını kırdı. Perseus bağırmaya başladı "O beni bludgerdan kurtardı, o beni bludgerdan kurtardı". Profesör McGonagall geldi.

Sirius Black'in kızıDove le storie prendono vita. Scoprilo ora