dertler derya olmuş

3.5K 76 148
                                    


Merhaba. Bu sadece bi akıl danışma bölümüdür.

Yaklaşık bi saat önce falan bir yazarla tartıştım. Yazarın ismini falan vermeyeceğim, derdim kimseyi ifşalamak, linç etmek değil.

Hatta merak ediyorum acaba ben mi yanlış düşündüm yazarın çok üstüne gittim diye. O yüzden zaten size soruyorum ya.

Kitapta bir adam var, gecelerin 'çapkını', barlardan çıkmayan, sosyetenin gözdesi birisi ve başrol kadınımız da bu adama aşık. Uzaktan uzaktan izliyor öyle. Platonik. Adam bilmiyor.

Her neyse kitapta şöyle bir diyalog geçiyor.

Şimdi bu cümleyi okuyunca bi duraksadım önce

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Şimdi bu cümleyi okuyunca bi duraksadım önce. Sonra tekrar tekrar okudum.

Yazar bu cümlede ne anlatmak istemiş...

İlk dansını babası yerine başka biriyle yapınca orospu oluyor sanırım, düz mantık cümlenin anlattığı bu. Ki hala anlamamış olabilirim, en az üç defa okuyup anlamaya çalıştığım bir cümle. Ki bu satırı yazan bir kadın olunca...

Ben direkt sinirlendim bu satıra. Sinirlenince de durmaz direkt yazan biriyim. Durmadım.

 Durmadım

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Açıkçası neye şaşıracağımı bilemedim

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.


Açıkçası neye şaşıracağımı bilemedim. Ben bi umut hala diyorum ki yazar orada başka bir şey demek istedi herhalde, yoksa birisiyle beraber olan kadınlara niye orospu desin, hem çok saçma yazdığı adam da aynı karakter.

Öyle bir adamı okuyucularına sevdirmeye çalışıyorken konu kadına gelince niye orospu yerine koysun, üstelik kitabı yazan bir kadın, diye düşünmeye çalıştım...

Ama sanırım çok yanılmışım. Hala bir umut soruyorum cümlede ne demek istediniz diye. Cümlenin ne dediği belli kime neyi soruyorsam?

Bu duyar kasmak değildi benim için. Ya da eleştirmek için eleştirmeye çalışmadım ben. İnsanların canını durduk yere niye sıkmak isteyeyim? Ruh hastası mıyım ben? Banane sizden, ben yazdığınız kitapla ilgileniyorum. Benim sıkıntım bu cümleleri okuyan bilinci daha oturmamış kişilerde bıraktığı etki!

Bunu sizinle paylaşmamın nedeni bi an gerçekten sorguladım, çok mu üstüne gittim acaba yazarın diye? Çok mu abarttım falan dedim hatta aldığım tepkiyi görünce. Ama şuan bu satıra geldiğimde yazdıkça içimdeki öfkenin arttığını hissedebiliyorum. Yine sinirlendim. Sanırım o yüzden engellemeseydi muhtemelen göreceği o uzun paragrafı ona yazmak isterim.

İçimde kalmasın.

Bu duyar kasmak değildi, eleştirmek de değildi. Eğer eleştirsem kitapta eleştireceğim çok kurgu hatası, çok saçmalık oldu ama hiçbirine ses bile etmedim. Hiçbirine bir şey yazmadım. Ta ki şu cümleye kadar. Asıl size yeter! Çok güzel bir şekilde okuyucularınıza bunu yapan bi erkeği sevdiriyorsunuz ama kadın yapınca başrol kızdan or*spu damgası yiyor. Birisi size bir şey diyorsa bi durun düşünün, ne demek isitiyor diye sorgulayın! Bu satıra sadece ben tepki göstermiyorum! Engellemek çok kolay bir iş fakat ben bu platformda bir okuyucuyu kazanmak için çırpınan çok kişi gördüm! Milletin kitaplarını reklam panosu yapan çok kişiyle tartıştım! Moralinizi bozduğum için kusura bakın veya bakmayın umrumda değil, saygılı bir şekilde size hala ne anlatmak istediğinizi soruyorum bir şey de diyemiyorsunuz, öfkeyle kurulan bir cümle diyip geçiştirmeye çalışıyorsunuz. Bunca insan o cümleye tepki gösteriyorsa insan bi durup düşünmeli, or*spu kelimesini o satırdan silmek bu kadar zor olmamalı! Or*spu ne demek ya... Bakire olmayan or*spu mu oluyor? 'Or*spu' bir erkeğe aşık olabilir ama sanırım karateriniz... Aşk işte, naparsınız? Bu arada motivasyonunuzu düşürmüşüm sanırım, çok ayıp bana. Nasıl da kadını aşağılayan bir cümlede tepki gösterip yazarı küstürdüm, çoook ayıp bana!

Cümleyi gerçekten yanlış anlamamak için elli defa okudum, arkadaşıma attım ne anladın diye. Fakat size de sormak istiyorum? Cümleyi ben mi yanlış anlamışım da gereksiz bir duyar kasmışım? Ciddi soruyorum. Kendimi haklı görsem bile birisinin gözünde haksız olabilirim sonuçta.

*Şu yazıyı iki saatte falan yazdım sanırım, durup düşündüm boşver değmez falan dedim ama durduğum noktalarda daha çok sinirlendim. Atmak istemiyor bir yanım şu yazıyı ama bir yanımda susmak istemiyor. Susmak istemiyorum. Konu kadını aşağılamak ise asla susmak istemiyorum. Çünkü bana göre kadını aşağılamak, ona göre öfkeyle söylenmiş bir söz :) Bakire misin sorusunun üstüne...

Wattpad'in EskimeyenleriHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin