3.4K 53 31
                                    


Öncelikle bir türkü bırakıyorum yukarıya. Cümle mühendisi yazarımızın ilk bölümde bıraktığı bir türküydü, bu türkü. İlk defa duydum, o melodi, o kelimeler, seslerin uyumu... İçim içime sığmadı sanki ya da bilmiyorum, içim ferahladı bi an, huzur bulmuş gibi sakinledim.

Dolama dolamayı
Getirin bağlamayı
Nerden öğrendin hanım
Sen oyun oynamayı

Nerden öğrendin sen Peri, aşık olmayı?

Normalde şuan kitabın altı bölümü var ve ben bir kitabı önermek için en az on beş bölüm beklerim. Fakat bu sefer gerçekten öyle olmadı, satırlara o kadar takılı kaldım, bazen düştüm ki kalkamadım belli bir süre. Kaldım öylece.

O altı bölüm bile o kadar doyurdu ki sanki o kadar ihtiyacım varmış ki o cümlelere, durdum öylece... Okumaya kıyamadım bazen biliyor musunuz? Satırları okumaya kıyamadım ben.

Öyle güzeldi ki satırlar, her paragraf, cümlenin sonuna koyduğu nokta bile güzel geldi bir an. Meğer dedim ne çok ihtiyacım varmış edebi anlamda doymaya...

Sonra sordum kendime, upuzun paragraflarını geçtiğin kitapları niye okudun ki sen?

Böyle bir şeydi işte, Sû.

Öyle güzeldi.

Bir an kitabı elime almış, eskimiş sarı sayfalarını okşaya okşaya okudum sanmıştım. Rengi solmuş, mürekkebi hafif akmıştı. Sanki dedemin evinde bulduğum, sararmış solmuş bir kitaptı ve ben Zahid'in, Periveş'e "Hayırlı sabahlar Peri Hanım." dediği sayfada kupkuru bir gül bulmuştum.

Öyle anlamlıydı.

Aşkı hissettim gerçekten, sevgiyi
hissettim, saklanışı hissettim, bazen kaçışı bazen cesareti hissettim.

Henüz altı bölüme sahip bir kitabı öneriyorum size, belki benim gibi bölüm beklerken tatlı tatlı heyecanlanırsınız?

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Henüz altı bölüme sahip bir kitabı öneriyorum size, belki benim gibi bölüm beklerken tatlı tatlı heyecanlanırsınız?

O heyecanlara ortak olmak istedim sanırım, bilemiyorum.

O kadar ihtiyacım varmış ki Türkçenin güzel işlenişine, kelimelerin arasındaki huzurlu dansa, karmaşanın içinde derin kuyulara dalmaya.

Belki sizin de ihtiyacınız vardır.

Kitabın konusu,
Peri'miz, üç katlı bir apartamanda uzun zamandır yaşıyor ve apartmanın sahibi olan yaşlı çiftle çok derin bir samimiyet kurmuş. Hemşire olduğu için ikisinin sağlına dikkat etmesinde yardımcı oluyor.

Bu yaşlı çiftin çok kalabalık bir ailesi, bir sürü torunu var. Bu torunlardan birisi gel zaman git zaman Peri'ye kuzenlerinden birini anlatıyor. Zahid. Kendisi asker olduğu için uzun bir süre adamı hiç görmüyor Peri. Fakat yine de ona inceden inceden, derin bir sempati besliyor. Görmediği adam aklına düşüyor.

Görünce de emin oluyor, adam çoktan kalbine düşmüş bulunuyor.

Böyle içten ve sıcak bir kitap. Satırların büyüsü o kadar fazla ki yazar kelimeleri öyle güzel kullanıyor ki upuzun bir makale yazsa yine oturur hayran hayran okursunuz. Kendileri rumuzuyla da aşırı örtüşüyor. cumlemuhendisi96

Diğer bölümlerin yazılmasını bekleyemeden önermek istedim size, heyecanla bekleriz yeni bölümleri, ne dersiniz?

Sizi seviyorum, dualarınız için de tekrar teşekkür ediyorum.

Yazarımıza da böyle güzel ve edebi kullandığı kalemi, keşfetmemizi sağladığı türküler için teşekkür ediyorum.


kaenari.


Wattpad'in EskimeyenleriWhere stories live. Discover now