6. Rész

943 71 25
                                    

-Honnan tudtad? - kérdeztem csodálkozva, hiszen soha senkinek nem említettem a születésnapomat. Elvégre ebben az időben még meg sem születtem.

-Talán beosontam Dumbledore irodájába és talán megnéztem az adatlapodat. - vigyorgott rám Fred, én pedig megforgattam a szemem. Tudhattam volna, hogy szabályszegő létéhez hűen járt el ebben az ügyben is.

-Ez kedves tőled, köszönöm. - mosolyodtam el halványan, közben pedig lesütöttem a szemem. Egy kezet éreztem a sajátomon, mire felkaptam a fejem.
-Gyere! - mosolygott rám Fred, s húzni kezdett az ajándékok felé.

Mindegyik a maga módján egyedi volt. Némelyik színes, bohókás papírba volt tekerve, sok sok szalaggal, másik sima, egyszínű csomagolással ékeskedett. Méreteik is külömböztek, volt nagy, kicsi, hosszúkás, de mindegyik szögletes alakúnak tűnt.

-Bontsd ki őket! Rajta van, hogy kitől kaptad. - mondta miután leültetett, közvetlenül a nagy dobozkupac mellé. Ő mellettem foglalt helyet, s szótlanul nézte ahogyan az első ajándékért nyúlok. Éreztem, hogy szép lassan végigmér, s libabőrös lettem, de próbáltam nem gondolni erre. Kezembe vettem az egyik dobozt és elkezdtem kibontani.

Piros papírba volt csomagolva, gondosan leragasztott szélekkel és egy fehér szalaggal átkötve. Rajta cirka betűkkel kedves barátnőm, Ginny neve állt. Próbáltam szépen kinyitni, ám nem igazán sikerült, a papír több helyen is elszakadt mire sikerült teljesen kicsomagolnom a tartalmát.

Egy vörös színű anyagott láttam összehajtva, mást nem tudtam kivenni belőle. A tetején volt egy cetli, amit elvettem és magamban olvasni kezdtem.

Csak akkor nézd meg, ha a bátyám nem látja. Lesz nálunk karácsonykor egy kis bál, remélem tetszik és viselni fogod akkor.

Ginny <3

Kissé zavarba jöttem, de próbáltam leplezni egyszerű mosolygással. Félretettem a dobozt, s a következőért nyúltam. Mindegyikben nagyon szép és aranyos ajándékok voltak, amik elnyerték a tetszésemet.

Hermionétől néhány könyvet kaptam a varázslás történelméről, pont azokat amiket még sosem olvastam. És én még azt hittem sosem figyelt amikor erről beszéltem. Harry egy csomó édességgel lepett meg engem a roxmortsi cukorboltból, Ron pedig egy varázslósakk készletet adott nekem. Georgetól nem is vártam volna mást, minthogy a legújabb termékeiből tankol fel nekem egy csomagot.

Ösztönösen magam mellé nyúltam, keresve Fred ajándékát, de csak a hideg padlóval érintkezett a kezem. Egy pillanatra elszomorodtam, mert azt hittem, hogy elfeletkezett rólam, de ez a feltételezésem szerte is foszlott amikor egy kezet éreztem az állam alatt, s maga felé fordítja a fejem.

-Nekem más ajándékom van. - suttogta, közben pedig a zsebébe nyúlt. Elővett egy fekete színű dobozkát és felém nyújtotta. - Boldog születésnapot.

Tekintetem Fred és a kis doboz között cikázott, közben pedig mosoly kúszott az arcomra. Elvettem tőle az ajándékot, s gyorsan ki is nyitottam. Egy gyönyörű nyaklánc volt benne, rajta egy F betűs, ezüstös színű medállal. Elállt a lélegzetem, s egy pillanatra megfeledkezdtem minden kötelességemről.

-F, mint Fred. - mosolyogtam rá az említett fiúra.- Felteszed nekem?
-Igen. - válaszolta, én pedig elfordultam, s a hajamat oldalra fogtam.

Ahogy hátra húzta a láncot, hogy összekapcsolja, a keze súrolta a nyakam én pedig libabőrös lettem és szívem őrült tempóban dobogni kezdett.
-Baj van? - hajolt az arcon mellé Fred, én meg ha lehetséges mégjobban zavarba jöttem a közelségétől.

Időnyerő Donde viven las historias. Descúbrelo ahora