Epilog

15.4K 779 70
                                    


Lucifer

Život me nije mazio ali to je u redu jer ne mazim ni ja njega. Ja sam čovek koji ima na stotinu lica, na desetine identiteta i samo jedno srce. Radim ono što moram, ne kajem se jer nakon prvog ubistva sve postaje praksa, moj posao je zapravo prilično jednostavan i jebeno sam dobar u njemu.

Ja sam čovek koji ima dva života, jedan je krvav a drugi blistav, u jednom sam zao a u drugom mio, u jednom me moli dok u drugom ja molim. Nikad ne bih promenio ni jedan jedini deo svog života jer odluke koje sam doneo doveli su me do ove tačke a to je terasa moje kuće sa koje gledam moju trudnu ženu kako drži predavanje našoj ćerki Tesi o tome kako ne sme da psuje. Tesa ima šest godine i gleda filmove za malo veću decu u kojima se omakne koja psovka, naravno ona to upije i ide po kući i govori: Vata fe, dođavola, šit... Ja se nasmejem jer moja ćerka je najslađe stvorenje na kugli zemaljskoj ali njen šarm ne prolazi kod njene majke. Alegrina predavanja su duga a kazne obavezne. Ko bi rekao da ja, hladnokravi ubica, ne mogu da kaznim svoju ćerku? Alegra bi to rekla.

Moja supruga je posebna sorta žene, znao sam to čim sam je ugledao, prosto je tako, ne umem ni sebi da objasnim. Alegra je ostala, donela je odluku da ostane sa mnom, nije više bežala jer je shvatila da nema svrhe, pronašao bih je i da je na samom kraju sveta. U početku je bilo napeto, stalno se okretala, nigde nije izlazila bez obezbeđenja, Tesu nije ostavljala samu ni na minut ali vremenom je shvatila da može da živi normano. Ja obezbeđujem njeno normalno i mislim da je to napokon shvatila.

Možda nije sve idealno ali za mene je i više nego dobro, za Alegru je drugačije. Svaki put kad joj kažem da moram na put ona se namršti i sveki put poljubim boru na njenom čelu jer ona zna zašto idem. Ne postavlja mi pitanja, ona ne želi da zna a meni je to prihvatljivo. Ona je žena mog života, prva osoba koju sam zavoleo i jedina koja mene voli, dobro tu je i Tesa i uskoro će biti sa nama i naš sin ali moja deca potiču od Alegre tako da sva ljubav koju dobijam u životu potiče od nje.

Ne smeta mi kad viče na mene, kad se ljuti, nije mi smetalo ni dok je bežala jer znam da me ona nikad neće zameniti.

Pronašao sam je, ona je moja i biće sve dok budem disao.

Slaba tačkaWhere stories live. Discover now