14. Bölüm

12 0 0
                                    

Benim ne kadar çabaladığımı, durduğum zaman anlayacaksınız.

Kafamı kaldırdığımda hoca ders anlatmaya devam ediyordu. Barut ve Demirin sıralarına baktığımda boştu. Koray ise kalemle bir şeyler karalıyordu. Selinde hocayı dikkatlice dinliyordu. Ben de ne mi yapıyordum, düşünüyordum.

Kendimi düşünüyordum. Başkalarının hayatlarına o kadar çok kafa yorup, o kadar çok düşünüyordum ki böylece kendimi unutuyordum. Kaçmak isteyipte kaçamadıklarımı, unutmak isteyip de unutamadıklarımı, hayallerimi, umutlarımı, geleceğimi düşünüyordum.

Zil çaldığında düşüncelerim bölündü. Bugünde bitmişti zaman ne çabuk geçiyor. Çantamı toplayıp eve gitmek günlüğün devamını okumak istiyordum. Çünkü günlükte yazılanları merak ediyorumdum. Bir insan bu kadar duygusuz bir hale nasıl gelir merak ediyordum.

Hızlı adımlarla eve geldiğimde üzerime rahat bir şeyler giydim. Mutfağa gidip kendime kahve yaptım ve onu bir termosa doldurdum. Çantama Barutun günlüğünü koyup dışarı çıktım.

Sahile doğru yürüdüm kayalıklara kadar indim denize son derece yakındım. Çantamdan çıkardığım günlüğe baktım. Her elime aldığımda kendim ile çatışma haline giriyordum. İzinsiz bir insanın geçmişine ortak oluyorum ve bu hiç erik bir davranış degildi. Sayfaları karıştırıp kaldığım yere geri geldim
........
Yatağıma uzanmış Aslının okula geldiğini ilk gün bana yaşattıklarını düşününce bütün uykularım kaçıyordu. Bu kız beni deli edecek galibadaha gelir gelmez gıcıklık yapıp rakibim oldu.

İlk gün ya ilk gün! benim müzik grubuma karşı grup kurmak da neyin nesi! Hocada bir tuhaf iki grubu kapıştıracakmış kazanan müzik yarışmasına katılacakmış. Tam bir bela! Karşılaştığımız andan itibaren sürekli üzerime geliyor ama moral bozmak yok yarın büyük gün.. turnuva günü uyumam lazım.

Yorganı üzerime çekip gözlerimi kapattım. Uykuya dalmama ramak kala bir yerden oryantal müzik sesi geliyordu. Bu saatte kim bu? Ya sabır! Rabbim bugünlerde beni sınıyor olmalı. Kafamı yastığın altına aldım ama fayda etmedi. Öfkeyle banyoya doğru ilerledim dolaptan çıkardığım pamukları kulağıma tıkaç gibi yerleştirdim. Odama gittim yatağıma uzandım ama hala daha o lanet sesleri duyuyordum.

Başlayacağım şimdi müziğinede oryantaline de yarın önemli bir maçım var ve benim uyumam lazım ama şu hale bak. Öfkeyle yataktan kalktım yorgan bir tarafa yastık diğer tarafa uçtu şimdi görürler onlar.
Apartmana çıktığımda düşündüğüm şey başıma geldi. Müzik, Cansunun evinden geliyordu. Kesin buda Aslının gıcıklıklarından biridir.

Cansu'yu birkaç kere telefonla aradım ama açmadı. Bu seste telefonu duyması imkansız aramak mantıksızdı. kapıyı deli gibi çalıyordum. Sonunda Cansu kapıyı açtı.

"Cansu bu ne ya! kısın biraz müziğin sesini yarın maç var bilmiyor musun?" dedim. Cansunun eli yüzü hep ter içindeydi
"Olmaz kısamam bugün Aslını bizim okula gelmesini kutluyoruz" dedi. Benimle dalga geçiyor galiba iyice sinirlenmiştim doğruca eve daldım. Odaya müziğin sesine doğru ilerlediğimde gördüğüm manzara beni şok etmişti. Aslı deli gibi oynuyordu karşısında dondum kaldım. Yemin ediyorum bu kız normal değil. Peşine Cansuda geldi deli gibi dans ediyorlardı. Aslı sehpanın üzerinde Cansu ise koltuğun üzerindeydi. Çocuk gibi oradan oraya atlayıp duruyorlardı. Rabbim nereye düştüm ben.

Bu saçma sapan eski kızıl dereli dansına benzeyen şeye fazla dayanamadım ve müziği kapadım. "Üzgünüm kızlar bölüyorum yarın maçım var uyumam lazım ama sayenizde ben dahil bütün apartman sizin gürültünüzden uyuyamıyor" dedim. Aslı hemen lafıma atladı " senin maçın beni ilgilendirmiyor" dedi.
" kızım şaka mısın sen! salak saçma hareketler yapma bir ayarın olsun. İnsanlar uyuyor saat kaç farkında mısınız Cansu sende şuna uyma" dedim. Sözlerim tam bitmişken kapı çaldı. Cansu kapıyı açmaya gitti birkaç dakika sonra suratı asık bir şekilde yanımıza geldi.
"gelen komşuydu sesten rahatsız olmuşlar" dedi. Rahatsız olmaları normal apartmanı ayağa kaldırdılar. Aslının yüzüne bakıp gülmeye başladım işte şimdi mutlu olmuştum. Aslının sinirlendiği yüzünden belliydi kıpkırmızı olmuştu. "Ben uyumaya kaçar sizde uyuyun özellikle sen küçük Titan yüzüme krem süreceksin" dedim ve evime döndüm. Yatağıma uzandım kulaklarım az da olsa çınlıyordu. Kesin Aslı arkamdan küfür etmiştir. Neyse son dakika golü yedi ona yeter bugünlük.

YOKSUN Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin