RUSYA FRANSA BULGARİSTAN TARİHİ

20 12 0
                                    

RUSYA TARİHİ

Rusya tarihi 'nın tarihleriyle başlar. Özellikle Rus tarihinin geleneksel başlangıç tarihi 862 yılında kuzeyde tarafından yönetilen devletinin kuruluşuna dayanmaktadır. ve 'dan gelen göçmenler ile birlikte Slav ve 'ın yeni birliğinin büyük şehirleri oldular. Novgorod prensi 882 yılında 'i elegeçirdi, böylece Doğu Slavları'nın kuzey ve güney topraklarını tek bir otorite altında birleştirmiş oldu. Devlet, 988 yılında Bizans aracılığıyla Hristiyanlık'ı benimsedi bu gelecek milenyum boyunca ve kültürlerinin sentezi olan kültürünün başlangıcı oldu. 1237-1240 ile bölündü ve bu istilaların sonucu olarak nüfusunun önemli bir çoğunu kaybetti.

13. yüzyıldan sonra politik ve kültürel bir merkez oldu. Moskova Rus topraklarının birleşmesi için bir merkez haline geldi. 15. yüzyılın sonlarında Moskova kuzeydoğu ve kuzeybatı Rus prensliklerini birleştirdi ve 1480 yılında sonunda Moğol boyunduruğunu yıktı. 'nin toprakları 1547 yılında oldu. 1721 yılında Çar , politikalarının Batı Avrupa'ya eğilimli olmasının tersine, Kiev Rus'un tarihi ve kültürel başarıları ile bağdaştırmayı umarak devletini olarak yeniden adlandırdı. İmparatorluk şimdi doğuda topraklarını genişleterek 'nin doğu sınırlarından 'na dek uzanmaktaydı. Rusya büyük bir güçtü ve sonra Avrupa'yı domine etti. Köylülerin ayaklanmaları yaygındı ve bu ayaklanmalar sıklıkla şiddetle bastırılıyordu. İmparator 1861 yılında köylü serfliğini kaldırdı ancak bu reform çeşitli nedenlerle başarısızlığa uğradı ve devrimci baskılar arttı. Sonraki yıllarda ekonomik ve politik sistemi açmak ve liberalize etmek için 1906-1914 , , gibi reform çabaları oldu ancak İmparatorlar otokratik yönetimlerinden feragat etmeyi reddettiler ve güçlerini paylaşmaya karşı direndiler.

FRANSA TARİHİ

Taştan aletler, bundan yaklaşık 1.8 milyon yıl önce Fransa'da ilkel insanın bulunduğunu kanıtlamaktadır. Bölgede ilk modern insan 40.000 yıl önce ortaya çıkmıştır. Fransa tarihi için ilk yazılı kayıtlar 'ndan itibaren bulunmaktadır. Günümüzdeki Fransa, olarak bilinen bir eyaletinin üstüne kuruludur. Romalı tarihçiler, bölgede, dil farkıyla ayrılan üç büyük etnik grubun varlığını ortaya koymuşlardır: Galyalılar, ve . En büyük ve bölgeye en hakim grup olan Galyalılar, Galyaca konuşan .

MÖ bin yıllık süre içerisinde, Yunanlar, Romalılar ve Akdeniz kıyılarında ve civar adalarda koloniler kurmuşlardı. Milattan önce 2. yüzyılın sonlarında , Galya'nın güneyini 'in bir vilayeti olarak topraklarına kattıktan sonra, komutasındaki Roma orduları Galya'nın geri kalanını da MÖ 58-51 yılları arasında yapılan 'nda fethetmiştir. Bu olay, Galya ve Roma kültürlerini yakınlaştırmış, Galya Roma İmparatorluğu'yla bütünleşmiştir.

Roma İmparatorluğu'nun daha sonraki dönemlerinde Galya, muhacirlikten ve akınlarından, özellikle de nasibini almıştır. 5. yüzyıl sonlarında, Frank kralı , Galya'nın büyük bir bölümünü kendi hükümdarlığı altında birleştirmiş ve bölgeyi yüzyıllar boyu sürecek olan hakimiyetine zemin hazırlamıştır. 'ın döneminde bölgedeki Frank egemenliği doruğa ulaşmıştır. Şarlman'ın 'nun batısında doğan ortaçağ , tarafından 987 yılında kurulan Capet Hanedanlığı himayesinde önem kazanmıştır.

BULGARİSTAN TARİHİ

Bulgaristan'ın ilk sakinleri . Milatla birlikte ülke önce , sonraysa egemenliğine girer. 681 yılında Han Asparuh tarafından balkan dağlarının kuzeyinde kurulmuştur ile birlikte kökenli bir kavim olan bu alana yerleşir.[] tabakayı oluşturan Bulgarları bir süre sonra Slavlaşarak dillerini, 10. yüzyıldan itibaren de kabul edip dinlerini bırakarak asimile olmuşlardır.

SAVAŞ YILLARIWhere stories live. Discover now