UKRAYNA TARİHİ

17 13 0
                                    

UKRAYNA TARİHİ

Orta Çağ[ | ]I. Vladimir'in 'da vaftiz edilmesi

Günümüzdeki Ukrayna toprakları tarihin ilk dönemlerinde çeşitli kavimlerin uğrak yeri olmuştur. ve arasında ve tarafından işgal edildiği bilinmektedir. bölgeye yerleştiler, doğru yayılmaya başladılar. Ukrayna toprakları Türk kökenli yurdu haline geldi. Yüzyılın sonlarında Bulgarlar bölgeyi terkederek gene Türk kökenli bir kavim olan 'ın eline bıraktılar. Günümüzde Ukrayna'nın başkenti olan ortalarına kadar 'nın bir parçasıydı. 860 yılı civarında Viking kralı Rurik'in kumandanları tarafından Hazarların elinden alındı ve 'nin bir parçası oldu.

Kiev Knezliği günümüzdeki , ve ortak kökeni olarak kabul edilebilir. Başkenti Kiev'de bulunan bu devlet aslında çok sayıda prenslikten oluşuyordu. Kiev Knezi I. Vladimir (980–1015) 988 yılı civarında Bizans İmparatoru II. Basileios'un kızkardeşi Anna'yla evlenerek Ortodoks Hristiyanlığı kabul etti ve 'teki vaftiz edildi. I. Vladimir ve oğlu (1019–1054) zamanında Kiev Knezliği altın çağını yaşadı. Zamanla bu devlet zayıflamaya başladı ve Kiev Knezi Mstislav'ın (1125–1132) ölümünden sonra dağıldı. bölge tarafından istila edildi. 1240 tarihinde 'ın orduları Kiev'i tamamen yaktılar.

Ukrayna topraklarının doğu kısmı Kiev dahil Litvanya Grandüklüğü'nün eline geçti. Batı kısımlar ise bir parçası haline geldi.


SAVAŞ YILLARIWhere stories live. Discover now