1. Vězeň z Azkabanu

830 26 0
                                    


„Zdravím, žáci. Svolal jsem vás v půlce třetího ročníku, abych vám oznámil, že se k nám přidá nová studentka. Prosím přivítejte ji, co nejvřeleji to půjde. Nebude to mít lehké. Prosím, Minervo, měla by tu být každou chvíli. Dones Moudrý klobouk." Dopověděl Brumbál.

V tu chvíli se otevřely dveře Velké síně a všichni na ni zírali. Na dívku s hnědými vlasy po otci a modrýma očima. „Výborně, prosím, přivítejte Beatris Black!"

Nikdo neřekl jediné slovo. Tris moc dobře chápala proč. Její otec, Sirius Black, slavný vrah zrovna utekl z Azkabanu a z ničeho nic se objevila jeho dcera, o jejíž existenci do teď nikdo nevěděl, ve svém čtvrtém ročníku v Bradavicích. Došla přes celou síň až k Brumbálovi, který jí na hlavu opatrně položil klobouk. Ten zařval něco, co nečekal nikdo až na samotnou Tris.

„MRZIMOR!"

Mrzimor začal pomalu tleskat a když se Tris posadila, všichni ji vřele, ale nejistě, přivítali. Jak jinak, jsou to přece Mrzimorové. Sedla si vedle velice pohledného chlapce s oříškovými vlasy.

„Ahoj," začal, „jsem Cedric Diggory. A ty jsi Tris Black. Očividně." Nervózně se zasmál. Když na něj Tris upřela její hluboké modré oči a usmála se, začervenal se a nabídl jí procházku hradem. Tris nedokázala odmítnout.

„Dobrá," odkašlal si Brumbál, „tak to bychom měli." Pověděl jen a popřál jim dobrou chuť. V tom se na stolech objevilo tolik jídla, kolik si Tris do té doby ani nedokázala představit. Ale i přes všechno to jídlo, jí upoutal spíše upřený pohled kluka ze zmijozelské koleje. Díval se na ní a zkoumal každý kousek jejího obličeje. Usmála se na něj.

Tris se na něj usmála. Nevěděl, co ho k tomu vedlo, ale usmál se také. Přemýšlel, proč k ní už teď cítí takové pouto. Otočila se a zapředla rozhovor se svými novými spolužáky. Nemohl z ní spustit oči, ale nebyl jediný. Dvojčata Weasleyovi a i ten proklatý Potter na ní koukali, div jim oči nevypadly z důlků.

Po obědě se Tris vydala se Cedem ven z jídelny, aby si prohlédla hrad. Než ale dokázala dojít ke schodům, vedoucím k jejich první zastávce, vynořili se odnikud dva na chlup stejní kluci.

„Ahoj, Tris, já jsem George a tohle je-" „Fred." „Weasleyovi" řekli potom najednou. Ona se na ně zazubila a Fredovi se z toho zamotala hlava. „Moc ráda vás poznávám, Weasleyovi." Zasmála se a dvojčata na její smích zareagovali úplně stejně. Draco jí pozoroval z dálky, jak k ní chodí čím dál víc lidí a povídají si s ní. Taky si všiml, jak na ní Diggory obdivně kouká, a to ho namíchlo víc než cokoli jiného. Věděl, že k ní má jakýsi příbuzenský vztah, protože jeho matka byla sestřenicí jejího otce. Proto k ní cítil potřebu jí ochránit a nenáviděl jí za to.

„Tak a dost. Tohle je dcera známého Siriuse Blacka. A vy se tu s ní kamarádíčkujete, jako by byla největší andílek. Kdyby byla zařazena do zmijozelu, asi se tak neradujete, nemám pravdu?" Říkal jedovatě. „Řekni mi, Tris, kde jsi byla poslední čtyři roky? Dostávala papínka z Azkabanu? Vsadím se, že jsi stejná jako on, stejné špí-"

„Zmlkni Malfoyi." Řekl Diggory, ale Tris už vykročila k němu a přiblížila se, tak blízko, aby mu to bylo nepříjemné. „Ach, Malfoyi. Dlouho jsme se neviděli na rodinném setkání, že?" Všichni zalapali po dechu. Že mají nějaký příbuzenský vztah. Další bomba, která je zasáhla ještě víc než to, že je to dcera Siriuse Blacka. „Jsme vzdálení příbuzný. Sestřenice mého otce měla syna, a to je Draco. Ani nevím, jestli to ještě nějaký příbuzenský vztah je. Ale k věci. Naprosto s tebou souhlasím." Draco udělal pár kroků zpět a upřel na ní nenávistný, zmatený pohled. „Je doopravdy zvláštní, jak se to načasovalo, ale ujišťuji tě, a všechny ostatní, že nesnáším svého otce stejně, jako vy všichni dohromady. Netuším, jak unikl, ale všude jsou mozkomorové, takže není důvod, se strašit. Svého otce jsem viděla jen jako mimino." Obrátila své oči k Harrymu Potterovi a soucitně se usmála. „Stejně jako Harry. Můj otec je sice naživu, ale pro mě je už dávno mrtvý. Takže přestaň žvanit, jako by si o mém životě něco věděl, Malfoyi. Nevíš nic." Všichni mlčeli. Draco a Tris si hleděli přímo do očí a někteří žáci i čekali, že mezi nimi proběhne jakýsi duel. Ale nic se nestalo. Tris vytáhla papírek, něco na něj napsala a podala ho Dracovi. On si jej přečetl, zvedl k ní oči a usmál se. Znovu.

Tajemná Beatris Black. Nikdo neví, co si o ní myslet. A nikdo neměl tušení, co bylo na tom papírku, který mu věnovala.

-------------------------------------------------------

Tááák to je první kapitola. Doufám, že se vám příběh bude líbit, protože na něm makááám.

Dejte mi do komentářů váš názor na Tris Black<33 já jí osobně zbožňuju. 

The Lonely Girl /Fred Weasley/Where stories live. Discover now