4.

183 10 2
                                    

Cedrik byl na řadě hned jako první. Když jej Tris spatřila, začala tleskat a povzbuzovat. Fred se na ni podíval a záviděl Cedrikovi. Záviděl mu tuhle pihatou holku s krásným úsměvem. Cedrik se vyřítil ze stanu. Kouknul se na Tris, která na něj kývla a naznačila: „Věřím ti." Cedrik se usmál, kývl a zhluboka se nadechl. Jeho drak, šedý švédský krátkoocasý, se po něm vrhl. Tris polekaně povyskočila, když mu drak spálil kus oblečení až na kůži. „To muselo bolet," podotknul George, Fred nad tím jen protočil oči. „Měl dávat větší pozor." Ona zavrtěla hlavou. Chová se nesnesitelně. Už ani netoužila sedět vedle něj, ale řekla si, že to zvládne. Cedrik právě zakřičel kouzlo a nedaleký kámen proměnil ve psa. Drak se bez váhání vrhl po psovi a nechal tak volnou cestu Cedrikovi k vejci. Uchopil jej a zvedl nad hlavu. Ze všech tribun se ozval jekot a tleskání. „JO!!!" povyskočila si nad jeho úsměvem. Fred uznal, že to bylo chytré a zatleskal. Cedrik se otočil k ní a poslal jí vzdušný polibek. Tris zahrála, že ho chytá a přitiskla si jej ke svým ústům. Cedrik se zazubil a byl na cestě do zdravotnického stanu.

Další byla Fleur DeLacour, dívka z Krásnohůlek, která byla na čtvrt části víla. Všichni kluci po ni bláznily. Cedrik ne, ten byl skvělý přítel. To Tris byla ta špatná v jejich vztahu. Venku se ještě krotil Cedův drak, aby tam mohli přenést jejího velšského zeleného. Za chvíli už cítila jeho ruku na svém rameně. „Jaký jsem byl?" Zeptal se. „Úžasný. Jako vždy." Fred udělal znechucený výraz a svedl to na pěkně hnusný popcorn, který jedl. „Nemůžu uvěřit, že jsem to zvládl." Tris se zasmála spolu s ním a políbila ho. Fred je zamračeně sledoval. „Není ti zima?" Tris kývla že ne, ale když ji vzal Cedrik za ruce, poznal, že musí mrznout. „Nechápu, jak se na konci listopadu můžeš oblékat, tak lehce." Podal jí jeho teplou bundu a zabalil jí do ní. Tris se vděčně usmála. Cedrik si na sebe hodil mikinu a deku, kterou dostal od zdravotnice. „Nic mi není. Je to jen trochu škráblé." Tris kývla. Fred obdivoval, jak si ti dva rozumí beze slov.

Fleur vznešeně vyšla ze stanu a všichni začali tleskat. Drak se po ní vrhnul a ona sebou ani trochu neškubla. Je silnější, než vypadá. Bez váhání vystřelila omračovací kouzlo, ale minula. Drak po ní šlehl plameny a všechny její kamarádky synchronizovaně vyjekly. Fleur se ovšem schovala za kámen a znovu vystřelila zaklínadlo. Tentokrát draka uspala. „Taky mě to mohlo napadnout." Pověděl Cedrik. „To tvé mi přijde chytřejší, protože teď když bude drak chrápat," ani to nestihla doříct a Fleur už hořela sukně. Když vystoupila ze stínu kamene a vydala se pro vejce, drak začal chrápat a šlehat plameny. Fleur se rychle uhasila a vrhla se pro vejce. Teď už měla vejce i Francouzka. Ozval se potlesk, hlavně od děvčat z její školy. Také vešla do stanu, kde jí ošetřili. „Tris, víš, kolikátého zítra je?" Ona se na Freda zmateně koukla. „Ehm, dvacátého..." „No?" „Dvacátého pátý, Tris." Dokončil za ní Cedrik. Všichni se zasmáli, jen ona byla hodně zmatená. Kdy stihlo utéct tolik času? Chvíli si povídali o tom, jak se s drakem vypořádala Fleur a mezitím nastoupil Victor Krum.

Ozval se bouřlivý potlesk a Krum se vydal vstříc drakovi. Bez mrknutí oka draka oslepil a vydal se pro vejce. Všichni byli překvapeni jeho rychlostí. Vykouzlil úsměv přímo na Hermionu, která během chvilky zčervenala. Krum neutrpěl sebemenší zranění. „Páni." Vydechla a Cedrik kývnul na souhlas.

Poslední byl Harry. Ten dostal maďarského trnoocasého draka. Nejnebezpečnějšího ze všech čtyř. Drak se vytrhnul ze řetězu a začal jej pronásledovat po obloze. Fred a George křičeli vzrušením a podporovali draka. Ano, draka. Tris se neskutečně bavila, i když by to nikdy nepřiznala, přála Harrymu poslední místo.

Po tom, co Harry dostal vejce a zabil draka, se všichni vydali do svých pokojů. Cedrik musel odejít na interview, takže Tris pokračovala dál s Weasleyovými. „Vidělas, jak se vyžíval v slávě? Pěkně namyšlený," snažil se Cedrika hodit Fred, ale Tris nad tím jen zavrtěla hlavou. Upoutal teda její pozornost jinak. „TRIS!" Zakřičel a Tris sebou vyděšeně cukla. „Tobě je vlastně zítra patnáct!" Vyjekl a ona kývla. „Víš, co to znamenááá?" Protáhl zlobivě Fred a kousnul se do spodního rtu. Ona vytřeštila oči snad neřekne- „TO ZNAMENÁ VELKOU PÁRTY!" Když spatřil její ohromený výraz, zasmál se. „To by mě zajímalo, na co jsi myslela ty." Pousmál se vyzývavě, přitom moc dobře věděl na co. „Na sex." Ozval se najednou vedle nich George. Ti dva se na sebe zakřenili. Ona George praštila do hrudi. Všichni se zasmáli.

„Co kdybychom se zítra setkali U Tří košťat? Řekneme všem z Nebelvíru a tvým kámošům a-" „A opijem see." Dokončil George a ti dva se zase zasmáli. „To ne. Nechcu to nějak hrotit, jsou to jen narozeniny." „No tak to nepřipadá v úvahu. Zítra v šest večer tam." Rozhodl a vydal se do své společenské místnosti, kde se bude teď velmi oslavovat, stejně jako v mrzimoru. Když vešla do místnosti, všichni čekali na Cedrika. Přidala se k nim hned po tom, co si nalila trochu čerstvé vody do kelímku. Otevřely se dveře a do nich vstoupil Cedrik. Zubil se na všechny strany a nechal se přátelsky plácat po zádech a třást rukou. Zamířil k Tris a přede všemi ji vášnivě políbil. Všichni začali tleskat a jásat. Tris ho držela za tvář, on ji za boky. Všichni oslavovali a pak Cedrik konečně otevřel vejce.

Ozval se pronikavý křik, lidi se drželi za uši. Hned, jak se to podařilo Cedrikovi zavřít, všichni na něj upřeli zmatené pohledy. „Co to pro Merlina bylo?" Cedrik se otřásl. „No, mám tři měsíce na to, to zjistit." Všichni se pomalu vydali do svých pokojů. Ced se vydal za Tris, protože u ní v pokoji už v podstatě bydlel s ní. Umyli si zuby a pomalu si lehli do postele. Cedrik během pár minut usnul, protože byl velmi unavený. Ona se ještě odlíčila a lehla si za ním. Další den má za sebou. 

A zítra, bude mít náročný den plný oslav. Těšila se.

--------------------

další kapitolka <3

jste team Cedric nebo team Fred?             

The Lonely Girl /Fred Weasley/Where stories live. Discover now