7.

676 26 0
                                    

Mise se konala za týden.

Tobi měl odpočívat, ale trénoval s náma.

Tvrdohlavějšího člověka jsem neviděla.

Plán byl jednoduchý. Ukrást dvě auta z garáže druhého Bosse v tomhle městě. Byla to zkouška, jak spolu dokážeme spolupracovat.

Vedli jsme tady menší válku o město, ale ani jeden gang nemohl toho druhého úplně zničit. Policisté by zakročili dřív, než by stačili udělat něco pořádného. Chytily by oba gangy a město by nepatřilo ani jednomu. Takhle ví, že tu jsme, ale neví kde. Občas chytí naší nebo jejich zásilku, ale to je vše.

Nadešel den akce. Starší nás dovezli pár ulic před garáž.

Stoupli jsme si za roh budovy a ještě jednou prošli náš plán. Chtěli jsme vyrazit, ale když jsem se chystala zabočit za roh, Tobi mě zastavil.

Byl první, takže jsem za něj do ulice neviděla.

,, Jsou tam poldové." ,,Kolik?" zeptal se Paul. ,, Dost, aby nás chytili. Někdo jim musel říct, že chceme ty auta ukrást." ,, Myslíš, že máme v gangu zrádce?" ,,Nikdo o téhle akci nevěděl, a kdo jo, tak by si nedovolil prozradit se kvůli pár autům. Boss by je odhalil a za tohle jim to fakt nestojí," ozval se Matthew. ,,Tak jak to mohli vědět?" ,, Řekl jim o tom její otec," řekl Tobi. ,,Jak to můžeš vědět?" zeptala jsem se. ,,Nikdo jiný by si to nedovolil. Tohle má být zkouška naší spolupráce, ale i toho jak se záchováme. O tomhle jsme nevěděli, chce vidět, jak umíme improvizovat." ,, Já věděl, že nikdy žádný plán nevyjde," zasmál se Matthew.

My se na něj vražedně podívali, ať je sticha. ,, Vždyť mám pravdu," hájil se dál, ale nikdo ho už neposlouchal.

,,Tak co uděláme?" zeptala jsem se. ,, Rozdělíme se. První polovina půjde jakože ukrást ty auta a druhá počká, až je nachytají a vyrazí za nimi. Pak budou mít cestu volnou,"řekl svůj plán Tobi. ,,Ty chceš, aby někdo z nás dělala návnadu?" Řekl dost naštvaným hlasem Matthew. ,,Jo, jsetli máš něco proti, tak hned řekni jinej plán nebo drž hubu."

Matthew sebou cukl, protože mu Tobi držel pistoli u hlavy.

,, Já už mlčím." ,, To bych ti radil." ,,Tak dost. Chováte se jako malý děti," stopla jsem je, protože se přestávali ovládat a ohrožovali celou misi.

,,Fajn, kdo bude dělat návnadu?" zeptal se Paul. ,,Kdo asi? Samozřejmě, že my. Hlavně je to test pro ní a on je s ní parťák, takže nám nic jiného nezbývá," řekl naštvaně Matthew.

Nedivila jsem se, že je naštvaný. Měli bysme být mi návnada, protože Tobi to vymyslel, ale Matthew měl pravdu, že je to hlavně zkouška pro mě.

I když chtěli, aby je načapali, tak se snažili vypadat nenápadně, aby to nevypadalo, že se chtějí nechat chytit.

Když je uviděli, tak hned po nich začali střílet. Začali utíkat a hlídky jeli za nimi. Šli na střechy, aby za nimi nemohli jet auty.

My jsme využili příležitosti a rozběhli se ke garážím. Vyřadila jsem alarm a dostali jsme se dovnitř.

Bylo tam pár strážníků, ale ty jsme zlikvidovali. Nasedli jsme do aut a rozjeli se.

Lehčí část jsme měli za sebou. Teď zbývalo, najít ty dva, vyzvednout je a ujet policii.

Na střeše domu ve vedlejším bloku jsem spozorovala dva lidi běžící k další budově. Přidala jsem plyn a rozjela se k nim. Za mnou zrychlil i Tobi.

Uviděli nás a slézali dolů. Každý nastoupil do jednoho z aut a rozjeli jsme se pryč.

Policii jsme celkem rychle ujeli, protože měli o dost pomalejší auta než my.

Byla jsem ráda, že vedle mě je Matthew, protože by se zase mohl pohádat s Tobim. Už takhle vím, že otec nebude nadšený.

Ve stínu mafieKde žijí příběhy. Začni objevovat