Hoofdstuk 12.

462 30 1
                                    

Het is een paar dagen geleden dat Maya is aangevallen maar nog steeds zit Newt ermee. Niemand mag haar pijn doen. Hij is woedend op de dader. Thomas komt aangelopen. 'Newt, het is midden in de nacht, doof her vuur en ga naar bed.' Newt zit in het vuur te staren. Hij heeft laatste tijd last van slapeloosheid. 'Newt, zo help je baar echt niet.' Thomas komt nu naast hem zitten. Thomas weet er meer vanaf dan ieder ander maar hij heeft Maya beloofd om niks te zeggen.' 'Ik kan niet slapen Thommy, iedere keer als ik mijn ogen dichtdoe hoor ik die ijzige gil in mijn hoof en zie ik haar opgekruld in de modder liggen. Ik had achter haar aan moeten blijven rennen, niet moeten opgeven.' 'Newt dit is niet jouw fout.' 'Ik moet ervoor zorgen dat iedereen hier veilig is en zelfs dat lukt me niet.' De jongen zitten een tijdje zwijgend naast elkaar als Thomas toch echt moe begint te worden. 'Newt, het spijt me maar ik ga toch maar eens echt mijn hangmat in.' Newt knikt ter bevestiging en Thomas loopt weg.

Ik lig nog steeds klaarwakker in mijn bed. Ik kan laatste tijd niet meer slapen. Niet meer sinds de aanval van Gally. Maar ik ben niet bang voor hem. Hij was niet zichzelf, iemand of iets had controle over hem en daar ben ik bang voor. Ik zie een vuurtje branden. Ik schiet in mijn schoenen en loop erop af. Naarmate ik dichterbij kom zie ik dat Newt er zit. 'Mag ik erbij komen zitten?' Hij kijkt op en knikt. 'Kan je ook niet slapen.' Hij knikt weer. 'Ik wil je nog bedanken.' 'Waarvoor?' 'Voor het niet vertellen van dat mer Chuck en voor mn arm.' Ze tilt m op. 'Geen probleem.' Ik voel de warmte glijden over mijn gezicht en voel de slaap komen. Ik leg mijn hoof op Newt's schouder en vaal in slaap.

De volgende ochtend worden Maya en Newt vroeg wakker. Newt is de avond ook moe geworden en gaan liggen. Maya is mee gezakt en licht nu met haar hoofd tegen Newt's schouder aan. Ze kijkt hem aan. 'Dit is de eerste keer dat ik weer eens goed geslapen heb.' Newt lacht. 'Ik ook.' Langzaam maar zeker wordt de hele groep Gladers wakker en begint er weer een nieuwe dag in De Glade.

---------------------------------------------
Hey, hier weer een nieuw hoofdstukje.
Ik weer dat hij erg kort is maar ik zat vast. Ik wist echt niet hoe ik verder moest maar ik moest en zal een hoofdstuk schrijven want ik houd me aan mijn eigen afspraak: iedere week een nieuw hoofdstuk.
Aangezien ik dus niks kan/kon bedenken wil ik graag van jullie tips en ideeën. Wat wil je dat er gaat gebeuren? Laat het me weten in de comments! Alle ideeën zijn goed en van harte welkom.

X me.

The maze runnerWhere stories live. Discover now