Hoofdstuk 4.

803 35 4
                                    

Ik loop weg. ik wil weg van deze plek, gewoon weg van hier. 'hey,stop!' Ik kijk om het is thomas. ik loop door. 'hey!' Hij grijpt me bij mijn arm. 'hey', hij draait me om. ik trek mn arm terug. 'Wat?' 'Je loopt toch niet weg van je eigen feestje', hij kijkt me vragend aan. 'feestje? Feestje! Tis eerder een nachtmerrie! Ik kom hier aan, op een wildvreemde plek, weet helemaal niks meer behalve mijn naam en iedereen hier behandelt me alsof ik een minder dan jullie ben, en jij vraagt waarom ik weg loop van mijn eigen "feestje"? Nou ik zal je zeggen waarom.' Ik kom even op adem. het is fijn om ff alles uit te schreeuwen. 'ik vind deze situatie helemaal geen feestje waard.' ik draai me om en ik loop door. Thomas komt naast me lopen. 'Okey stomme vraag', begint hij. 'maar waarom ben je zo boos op ons allemaal? Ik stop met lopen en kijk hem aan. 'ik ben niet boos op jullie', begin ik. 'ik ben boos op de situatie en als Gally dan zo stom begint te doen dan helpt dat niet echt.' Thomas lacht. ik kijk hem boos aan. meteen krijgt zijn gezicht weer een serieuze uitdrukking. 'ik snap dat je boos bent', begint hij voorzichtig 'maar wat Gally betreft, Hij is gewoon een klootzak, een shank.' Ik lach, 'kijk dat bedoel ik nou, ik snap niet eens iets van wat je zegt.' hij lacht. 'Dat komt nog wel. Maar ga je mee terug?' Ik twijfel. 'kom op, dan maken we van deze situatie een feestje.' ik lach, 'okey dan.'

Teresa kijkt om. daar komen Thomas en Maya aangelopen. Teresa loopt op Maya af. 'Hé, alles okey?' Maya knikt. Newt komt naast Teresa staan. Maya kijkt hem boos aan. Thomas ziet het. 'boos op de situatie niet op hem' zegt Thomas. Teresa en Newt kijken elkaar verward aan. 'nee, in dit geval boos op hem.' ze kijkt Newt nog steeds aan. Maya loopt weg. 'waar ging dat over?' Newt krabt aan zijn hoofd. 'ik heb geen idee' zegt Thomas 'misschien moet je maar eens met haar gaan praten.' Newt knikt en loopt achter Maya aan die is gaan zitten verder op, op de grond. Newt gaat naast haar zitten. ze kijkt hem boos aan. 'mag ik vragen wat ik fout heb gedaan?' Ze kijkt hem nog steeds aan met haar blauwe ogen die hij vanmiddag ook zo goed had gezien. ze staan nog steeds hetzelfde, vol woede. 'je vindt me een mindere', begint ze. 'je denkt dat ik anders ben alleen maar omdat ik een meisje ben.' ze kijkt naar de grond. 'waar heb je het over?' Newt heeft geen idee waar dit gesprek naartoe gaat. 'Net met Gally, hij mocht niet met me vechten alleen maar omdat ik een meisje was.' 'Ja maar...' 'je dacht dat ik de uitgang, van wat jullie zeggen dat het geen uitgang is, niet zou redden alleen maar omdat er een paar stenen op de grond liggen.' ze kijken elkaar aan. Newt is met stomheid geslagen. 'en zelfs nu praat je gewoon niet tegen me.' ze staat op, Newt staat op. 'ik vind je geen mindere.' ze kijkt om. 'je bent de laatste greenie die we krijgen, je bent een van de weinige meisjes hier, we hebben daar geen ervaring mee.' hij kijkt naar de grond. ze lacht. 'behandel me gewoon niet anders.' hij kijkt op. 'en als je t zo moeilijk vind omdat ik een meisje ben noem me dan maar voortaan Bob.' Newt lacht. ze loopt terug naar Thomas en Teresa.

Ik kom bij Thomas en Teresa aan. 'en uitgepraat?' Newt komt naast me staan, ik kijk hem aan. 'vraag dat maar aan Bob hier.' ik schiet in de lach. Thomas en Teresa kijken me verward aan. ik stop met lachen en zet mijn pokerface op. 'we hebben het uitgepraat. ik ga nog ff wat rondlopen okey.' ze knikken en ik loop weg. ik kom bij de muren. ik hoor geritsel achter me en ineens zie ik een jongen op me afstormen. ik wordt tegen de muur aan gedrukt. Het is Gally. 'hey, greenie.' ik probeer me los te maken uit zijn grip maar het lukt niet. hij duwt nog harder waardoor ik wel moet stoppen. 'Dat was niet leuk van je wat je daarnet deed.' Ik kijk hem vragend aan. 'ooo', begint hij, 'onze greenie is een dom blondje.' ik kijk hem boos aan. 'ik ben hier een keeper, en voor jou betekent dat een leider. Dat je me net gevloerd hebt doet me daar geen goed aan.' hij duwt me nog harder. 'je houd je aan de regels en doet normaal,begrepen?' Ik kijk hem aan, 'ik ben niet bang voor jou Gally.' Hij laat me los en draait zich om. ik kijk hem na. Hij draait zich om. 'dat zou je wel moeten zijn' en hij loopt door.

Maya komt aangelopen, haar polsen rood. ze wrijft erover. 'wat is er gebeurd?' Thomas pakt haar bij haar armen en draait de polsen naar buiten. 'niks', antwoord ze, naar de grond kijkend. 'Niks?' Thomas kijkt haar aan. Maya kijkt naar Teresa . 'Kunnen we naar bed?' Teresa knikt. 'truste.' De meisjes lopen weg en de jongens laten ze verbaasd achter.

----------------------------------------------
Hier is weer een nieuw hoofdstuk.
Wat denken jullie dat er gaat gebeuren? En wie wil je dat er een stel worden? Of gewoon helemaal niet? Laat me maar weten in een privébericht, alle tips zijn welkom!

The maze runnerWhere stories live. Discover now