Hoofdstuk 8.

571 30 10
                                    

Ik schrik wakker in een of andere kamer. 'Wicked is goed. Wicked is goed. Wicked is goed.' Newt en Thomas komen naast me staan. 'Wat bedoeld ze daar toch mee?' 'Newt, zie ik eruit alsof ik dat weet.' Ik kijk de jongens een voor een aan. 'Wicked is goed. Wicked is goed.' Newt en thomas kijken elkaar aan en knikken dan ineens pakken ze allebei een hand en meteen voel ik me steeds rustiger worden. Newt kijkt naar Thomas. 'Dit is de enige manier om haar rustig te krijgen.' Ik wil tegen hun praten, gewoon zoals een normaal mens maar het enige wat ik kan zeggen is wicked is goed. Dan komt Alby binnenstormen met een grote spuit in zijn hand. 'Houd haar vast, ze hebben dit gestuurd en ik heb het idee dat het haar kan helpen.' Ik zie de grote naald en meteen raak ik in paniek. 'Wicked is goed. Wicked is goed. Wicked is goed.' Ik begin te spartelen. Thomas en Newt pakken me vast maar dit keer wordt ik niet rustiger. 'Wicked is goed. wicked is goed.' Dan ineens een helse pijn bij mijn been. Ik voel de vloeistof door mijn aderen stromen. ik wordt rustiger.

Maya gaat rechtop zitten. De jongens kijken geschokt naar haar. Maya kijkt naar Alby. 'Dankje.' Alby knikt. Thomas ademt eindelijk uit. Newt kijk verward naar Maya. 'Ik kan niet geloven dat het werkte.' Maya springt van het bed maar ze is zwak en valt bijna. Newt loopt op haar af om haar te vangen. 'Ik denk dat ik maar eens naar bed ga om goed uit te rusten.' Newt zet haar overeind en knikt. Maya loopt de kamer uit en laat de jongens verward achter.

Ik loop naar de hangmatten. Onderweg daar naartoe word ik van alle kanten aangestaard. Teresa komt naar me toe gerend. 'Hey.' 'Nu even niet Teresa ik wil ff uitrusten.' Ze knikt en loopt weg. ik lig in mijn hangmat. Oké Maya niet te lang in slaap vallen. mijn ogen vallen dicht.
Ik wordt wakker en kijk om me heen. Het is al bijna avond en iedereen zit al te eten. Ineens voel ik een hand op mijn mond en wordt ik opgetild. Ik wil schreeuwen maar dat gaat dus niet. Ik spartel in het rond. 'Niet doen greenie, dat doet alleen maar meer zeer.' Ik wil
Mijn hoofd draaien om te zien wie het
Is maar dat gaat ook niet. Dan ineens zie ik de opening van de maze dichter bij komen. Er worden touwen om mijn benen en armen gebonden en ik wordt op de grond gelegd in de maze. Ik kan geen kant op.

De jongen zitten rustig te eten als ze een ijzige gil horen. Gally komt aangerend. 'Het is Maya, ze is in de Maze.' Iedereen springt op en rent naar de opening van de Maze. Als ze aankomen zien ze het meisje vastgebonden in de Maze liggen. 'gally, wie heeft dit gedaan' 'weet ik veel Newt, ik kwam hier aan en toen zag ik haar hiel al zo liggen.' 'Iemand moet haar daar uit halen.' De jongens beginnen te discussiëren. Niemand wil de maze in.
Dan ineens komt er een harde windstoot uit de Maze en de jongens worden meteen stil. De deuren gaan dicht.

The maze runnerWhere stories live. Discover now