Hoofdstuk 2.

1.1K 40 10
                                    

'Goed gedaan man! Hoe deed je dat?' Naast me feliciteert iedereen de blonde jongen. ik lig nog steeds op de grond. 'hey Newt, wie zei eigenlijk dat jij dr mocht hebben?' De jongens lachen. Newt zo heet hij dus. 'Jongens, hou jullie mond, ik heb haar alleen gered, iets wat jullie allemaal probeerde te doen.' ik sta op, iedereen kijkt me verschrikt aan. ik loop naar de grote grijze blijkbaar deuren. ik leg mijn hand op het grijze steen. Teresa komt naast me staan. 'voordat je m flipt, begint ze, hoi ik ben Teresa.' ze steekt haar hand uit en ik neem m aan. 'hoi ik ben......' Teresa kijkt me vragend aan, 'weet je het niet meer?' 'Ik ben Maya', zeg ik twijfelend.

Thomas loopt naar zijn vriend Newt. 'wat is er gebeurd?' 'Ik weet niet', antwoord hij, 'ik heb haar er gewoon uitgepraat.' ze kijken allebei naar het meisje die nu met Teresa staat te praten. 'ik denk dat ze iemand gevonden heeft die ze vertrouwt.' Newt knikt, 'ja inderdaad.' Gally komt aangestormd met Minho er achteraan. 'Het meisje', begint Gally, maar hij is buiten adem. Minho schud lachend zijn hoofd. 'wat mijn vriend hier probeert te zeggen is of het meisje nog in de maze zit of niet?' Thomas wijst naar de 2 meisjes. 'nope' en hij geeft Newt een schouderklopje. 'gaan we dan nu het feest voorbereiden', zegt Chuck ongeduldig. de jongens lachen, 'okey Chuck.'

'Mooie naam', antwoord Teresa. ik lach, 'dankje.' 'Teresa, jij bent de enige wie ik een beetje vertrouw dus zou ik jou een paar vragen mogen stellen?' 'Tuurlijk, alleen ik kan je niet verzekeren of ik op al je vragen een antwoord kan geven.' ik knik. 'hoe oud denk je dat ik ben?' '15 of 16', zegt ze. 'waarom zijn we hier?' Ze slaat haar ogen neer, 'weet ik niet.' 'wie heeft ons hier gezet?' 'Weet ik niet.' ik raak alleen maar meer in de war. dan stel ik een makkelijkere vraag. 'Waar slaap ik?' Teresa kijkt op en lacht. 'Dat is een goede vraag.' ik kijk om me heen en zie de jongen nog steeds met mijn vest in zijn handen. 'wacht even' zeg ik en ik laat Teresa verwart achter. ik loop op de jongen af. 'Hallo ik ben Ben.' 'dat maakt me werkelijk waar echt helemaal niks uit.' Ik trek mijn vest uit zijn handen. 'en deze is van mij.' ik draai me om en trek mijn vest aan, Ben laat ik verward achter. als ik terug bij Teresa kom lacht ze. 'Zo mijn slaapplaats?' Meteen veranderd haar blik, 'volg mij maar.' En dat doe ik.

Chuck komt aangerend. 'Ze heet Maya.' 'wat?' Thomas draait zich om. 'Het meisje', zegt Chuck geïrriteerd, 'ze heet Maya.' 'okey, thnx Chuck.' de kleine jongen draait zich om en rent weg. 'wat was er?' Thomas draait zich om en daar staan Minho, Gally en Newt. 'het meisje heet Maya', zegt Thomas. 'nou, dan weten we ook weer voor wie we het feest gaan geven.' de jongens lopen lachend weg.

Ik kom bij een stel hangmatten met een dak erboven. 'dit wordt je slaapplek.' 'Welke?' Vraag ik. 'je mag zelf kiezen.' 'waar slaap jij?' We lopen naar een hangmat redelijk achterin. ik loop naar de hangmat ernaast. 'is deze nog vrij?' 'Eigenlijk niet, daar slaapt Thomas maar hem kunnen we wel verplaatsen.' ze pakt een briefje en schrijft er zijn naam op en ze hangt het boven de hangmat voor haar. 'zo dat is geregeld.' ik val in de hangmat. 'ik weet niet of ik hier goed in kan slapen.' 'het went wel', zegt Teresa. dan ineens hoor ik allemaal trommels. 'kom je mee?' 'Wat is dat?' Vraag ik. 'een feest, omdat jij er bent.' ik kijk om. Ze hebben hier dus ook feesten.

The maze runnerWhere stories live. Discover now