21. I Knew You Were Trouble

965 49 10
                                    

-Ти си тук за твое добро. Исках да разбереш какъв е той.

-Ох, Зейн. Знам много добре какъв е той, но какъв си ти?

-Да кажем, че не съм толкова гаден, колкото си мислиш.

-А смъртта на Хари? А родителите на Найл?

-Найл е кръвен брат на Хари. А смъртта на Хари я изценирахме, за да тръгнеш с Найл и той да те накара да дойдеш тук.

-Всичко това само, за да дойда тук?! Защо съм тук?

-Ти си тук, за да се видиш с Тейлър и да разбереш какъв е Хари. Не искам да ти разбие сърцето. - погледна ме в очите Зейн.

-Мерси, все пак! - усмихнах се.

Той тръгна на някъде. Реших да се върна при Хари и Тейлър. Преди да вляза чух, че разговарят. Всъщност, само Хари говореше. Реших да чуя какво казва:

-Тейлър, никога не съм спирал да те обичам! Прости ми, моля те! Нека се съберем отново! Знам, бях ужасен към теб, но ми прости! Обичам те!

-Никога няма да се съберем! Няма да разбиеш и сърцето на Оливия! - каза Тейлър.

Чух стъпки. Бяха от токчета. Явно Тейлър беше станала. Дори мисля, че идваше към мен. Бях права. Тя се появи пред мен.

-Подслушваше ли ни?

-Не....-щях да отричам.

-Поне сега вярваш ли ми за Хари? - кимнах.

Не можех да усмисля какво стана. Хари искаше да се събере с Тейлър. А аз?! Щеше да ме зареже. Ще стане обратното! Тейлър стоеше пред мен объркана. Явно виждаше как изражението ми се променя. Така става като се замисля.

-Какво си намислила? - явно тя само по изражението може да познае. Усмихнах се леко. - Нещо да помагам?

Кимнах на Тейлър. Щях да зарежа Хари. Найл е по-добър от него. Но Найл дали ме обича? Все пак, Зейн каза, че това бил планът му - да станем гаджета с Найл. Не ми пука. Само да не е Хари. А Хари щеше да си го получи по най-унизителния начин.

С Тейлър решихме да си разделим задачите за "мисията". Да, ще наричаме това мисия. Тя трябваше да намери възможно най-много от бившите на Хари. Аз трябваше да се сдобия с балони с надписи. Нямаше да се занимавам. Звъннах на Миранда и й обясних ситуацията. Тя се съгласи да помогне и да намери балоните с надписи. Трябваше да извикам всички приятели на Хари. Нека да се изложи и пред тях. Но аз не ги познавам. Реших да звънна на Найл. Възможно е да не иска да съсипе брат си, но не се знае. По-добре дс не му звъня. Ще каже на Хари. Няма да звъня на никой. Ще го зарежа на публично място. Например.........в пред Биг Бен. Да! Точно така! Но аз какво да правя до тогава. Ще измисля какво да му кажа. Но какво? Да скъсаме с песен. Трябва да напиша песен. Но аз не мога. Ще се пробвам. Тръгнах да търся лист и химикал.

……………………………………………………………

След 4 часа песента е готова! Кръстих я I Knew You Were Trouble. Звъннах на Тейлър. Тя вдигна сравнително бързо. Казах й, че съм готова, а тя обясни, че ме чака пред Биг Бен. Миранда също била там и бившите на Хари са там. Остава само аз и Хари да отидем. Писах на Хари да дойде пред Биг Бен. Тръгнах натам.

……………………………………………………………

Всички сме готови. Чакаме само Хари. Видях го да се задава. Подготвихме се. Всички освен мен се скриха. Хари застана пред мен.

-Здравей, красавице! - усмихна ми се.

-Здрасти! Сега момичета! - Хари беше объркан от последното, което казах.

От всички страни се приближиха бившите на Хари. Той гледаше объркано всяка една. Тейлър също се появи. Миранда дойде с балоните.

-Олив, какво става?

-Мълчи! - изкрещях му.

Взех безжичния микрофон. Тейлър пусна музиката от телефона си на колонки. Мелодията се разнесе. Започнах да пея. Хари изглеждаше объркан. Все пак, слушаше песен, че е бил грешка. Не се случва на всеки. Бяха се събрали хора. Щом приключих с изпълнението, Миранда пусна балоните заедно с всички други момичета. На балоните имаше надписи "Trouble". Беше станало съвпадение. Застанах пред Хари.

-Ние сме до тук!

Bad Love (h.s)Where stories live. Discover now