Chapter 9 - Убиец?!

1.6K 60 2
                                    

Зейн е Убиец?! По-скоро - наемен убиец. Чух, че му поръчват да убие някакъв бизнесмен. Името му беше Майкъл Мауси. Но...но...фамилията на Миранда е Мауси, а знам, че баща й е бизнесмен. Извъртях погледът си към нея. Ченето й беше увиснало и не мигаше. Беше в шок. За да я разсеям, разклатих ръката си пред очите й. Тя се съвзе.

-Баща ти не е в града, нали? - опитах се да разбера нещо.

-Днес си идва! - почти извика тя. Сълзи се стекоха по бузите й. Явно беше забравила.

Може би, от самото начало е искал да се сприятели с Миранда, за да може тя да му има доверие и по-лесно да убие баща й. Беше ми мъчно за нея.

-Ще го спасим! - каза Хари и й намигна.

-Но как? - попита тихо.

Хари не отговори. Просто леко се изправи и тръгна на някъде. Не знаехме на къде. Както го търсехме с поглед, чухме сирени от полицейски коли. И разбира се, около 30 униформени наобиколиха Зейн. Но най-лошото беше, че той ни видя и разбра, че сме ние. Отведоха го, а през това време той извади цигара и вдиша от тежкия тютюнев дим. Стана ми гадно, защото мразя пушенето. Миранда се обърна към мен и ме прегърна. Няколко сълзи от щастие се търкулиха по бузите. Решихме да се изправим, защото няма за какво вече да се крием в храстите. Огледах се и видях Хари да седи на една пейка и да цъка на телефона. Приближихме се към пейката. Той отмести поглед от екрана и се усмихна. Прибра телефона в джоба си и се изправи.

-Е? Какво ще правим? - попита Хари усмихнат.

-Татко вече е пристигнал. Да видим, защото Зейн със сигурност има съучастник. - каза Миранда.

-Окей! Да тръгваме! - каза Хари и тръгна към колата.

Тръгнахме след него. Колата не беше далеч, но сега проблемът беше, че аз и Хари искаме да караме колата. Накрая се предадох и го оставих да кара. Къщата беше на няколко пресечки от нас.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Сградата беше на 9 етажа, а баща й беше на 8-ия. Проблемът беше, че асансьорът бе развален и трябваше да изкачим 8 етажа. Започнахме да се качваме. На 2-ия етаж Миранда и Хари се предадоха. Аз, обаче съм спортен тип и не се изморих. Хари си пое въздух и продължи с мен. След доста изкачвабе бяхме пред вратата на Майкъл Мауси. Но бяхме забравили Миранда! Чухме звук от асансьор и се обърнахме. Мира слезе от асансьора и се подхилна. Приближи се до вратата и почука. Никакъв отговор. Почука отново, но пак нищо. Накрая Хари разби вратата и влязохме. Двама охранители ни нападнаха и ни събориха.

Bad Love (h.s)Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora