Chapter 12

1.3K 54 7
                                    

Беше Найл. Искаше да се видим и аз се съгласих. Щяхме да ходим на вечеря в една пицария до нас. Аз отидох до моята стая да се облека и оставих Лив да се оправя. Взех си един бърз душ и отидох до гардероба ми. Облякох си черна тениска на Kiss, тъмносини дънки и черни Vans. Сложих си коженото сако. Прокарах няколко пъти ръка през косата си и накрая тя стана "небрежно разрошена". Слязох долу, за да изчакам Лив да се оправи. Кучето й тичаше насам-натам. Реших да го нахраня, защотото през последните дни станаха доста неща. Взех кучешката храна от шкафа в кухнята и я понесох към купичката на териера. Сложих, колкото да се наяде и прибрах кутията обратно в шкафа. Мъникът доста се зарадва и се нахвърли да яде. Беше много сладък, за това седнах на един стол и се вгледах в пухестото кученце пред мен. Той се наяде бързо, легна и заспа. Аз се изправих тихо, за да не събудя Рори и се качих, да видя защо Лив се бави. Хиляди мисли минаха през ума ми, докато изкачвах стъпалата. Мислих си, да не са я отвлекли отново. Все пак стигнах и отворих вратата на стаята. Оливия седеше на леглото и плачеше. Беше вече готова за излизане, но защо плачеше. Приближих се и седнах на леглото до нея. Тя явно ме забеляза, защото спря да хлипа и всичко утихна.

-Добре ли си?

Не получих отговор.

-Лив?

Тя се обърна. Тъга се четеше в очите й.

-Какво има?

-Брат ми....

-Брат ти? Имаш брат?

-Да. Брат ми Лиам....катастрофирал е.

-Тежка катастрофа ли е била.

-Мхм.

-Е, сега къде е?

-Тук в Маями. В централната болница е.

-Да отиваме!

Станах и тръгнах към вратата, но тя не ме последва.

-Идваш ли?

-Не.

-Защо?

-С него не се разбираме особено.

-Но той може да умре, по дяволите! Идваш с мен или отивам сам! Не ми пука, че не го познавам!

Извиках всичко това без да се усетя какво казах.

-Идвам.

Тя стана и тръгна след мен.

-----В болницата-----

Попитахме на информация къде е настанен Лиам Пейн и ни казаха, че е в операционната. Качихме се и отидохме да чакаме пред операционната. Аз се сетих, че Найл ще ни чака, за това му звъннах.

-Найл?

-Идвам.

-Не, няма да дойдем.

-Защо?

-Братът на Оливия е катастрофирал.

-Къде сте?

-В централната болница.

-Идвам!

Затворих телефона. Бях твърде разконцентриран. Притеснявах се много за човек, когото не познавам. Може би, защото Оливия го обича и мен ме е грижа за нея, за да не е тъжна. От напрежение се бях изпутил, за това се избърсах с тениската си. Оливия седеше и плачеше. Беше ми много мъчно за нея. По едно време излезе лекар. Лив веднага скочи.

-Докторе, как е той?

-В много тежко състояние е.

-Ще оживее ли?

-Не е сигурно.

-Моля ви, спасете го!

-Ще направим, каквото можем. Вие каква сте на пострадалия?

-Сестра.

-Елате след мен.

-Къде?

-Да оправим документите.

Оливия тръгна след него, а аз останах да чакам. Беше ми интересно с кого е катастрофирал. Извадих телефона си и включих wi-fi. Влязох в някакъв новинарски сайт и започнах да търся. Открих заглавие "Тежка катастрофа в Маями тази сутрин" и го цъкнах. Пишеше "Единия шофьор е в тежко състояние и е в централната болница, а другия е с леки наранявания и се е разбрало, че това издирвания от полицията Зейн Малик. Сега се борят за живота на другото момче." Бях застинал. Зейн е причината за това?! Бях много ядосан. Изкрещях без да се усетя. Найл явно ме търсеше, защото след вика той дойде при мен.

-Научихте ли нещо?

Аз просто му дадох телефона. Чувах стъпките на Оливия към нас. Взех бързо телефона и го прибрах в джоба си. Не исках още повече да се ядосва. Защо Зейн не ни остави намира? Както чакаме лекарят излезе от операционната. Всички скочихме на крака и започнахме да говорим едновременно.

-Докторе, оживя ли? Добре ли е? Мъртъв ли е?

-Ами той.......

Ще ви поизмъчвам малко. Според вас какво ще каже лекаря? Пишете какво мислите, че ще стане - в коментарите. Скоро ще е новата глава.  Докато я кача може да се поразсеете с другата ми история А Dream Come True. :)

Bad Love (h.s)Where stories live. Discover now