Capitolul 5

2.3K 163 63
                                    

Dau din cap in semn de intelegere si o strang mai tare in brate, stergandu-i lacrimile adunate in colturile ochilor.
Nu imi place cand copiii mici plang. Niciodata nu am suportat sa ii vad asa, pentru ca sunt niste suflete nevinovate ce merita sa fie tratate atat de bine incat sa nu aiba niciodata parte de suferinta sau de dezamagiri. Si cum sa ii refuzi unei fetite de numai sapte ani sa iti fie prietena? Se pare ca asa zisa iubita a lui Cole nu are inima. El pare asa de bun, prietenos, destept...Opreste-te, Celeste! Nici macar nu il cunosti!
Dar totusi...Cum a ales-o pe ea?
Ochii imi fug spre aleea ce duce la vila. Raman nemiscata cand il vad pe blond privindu-ne atent. Un zambet i se contureaza in coltul gurii, insa realizeaza ca l-am observat si pleaca rapid.
--- Mi-e foame, imi sopteste Clarissa, departandu-se pentru a ma privi mai bine.
--- Vrei sa iti fac eu ceva? o intreb cu un ranjet. E atat de adorabila.
Incuviinteaza dand rapid din cap, apoi zice:
--- Tu stii sa gatesti? Prietena fratelui meu nu stie.
De ce ma tot compara cu ea? Este asa de ciudat. Nu e ca si cum as putea eu sa o inlocuiesc pe...cum o chema?!
--- Normal. Tu de obicei mananci in vila sau cu ceilalti la sala de mese?
--- In vila. Ann si Marggie ne aduc uneori mancare sau prajituri, dar acum nu avem, pentru ca au avut treaba.
Ma ridic in picioare cu micul fulg de nea in brate, apoi o pozitionez pe soldul meu. Imi iau blocul de desen din iarba si pornesc pe alee.
Deschid usa casei si arunc o privire fugitiva inauntru pentru a ma asigura ca nu e nimeni. Nu prea vreau sa dau explicatii. Oricum, mi se pare ciudat sa intru si sa le cotrobai prin frigider, dar hei, si eu voi locui aici pentru trei luni. In plus, Clarissa vrea sa manance, nu eu.
O pozitionez pe blatul insulei si imi pun mainile de o parte si de cealalta a trupului sau micut.
--- Ce ai vrea sa mananci? o intreb cu glas dulce.
---Ce stii sa faci? imi raspunde cu o alta intrebare, facandu-ma sa chicotesc.
--- Multe, recunosc.
Deschid frigiderul gigantic si spun un waa cand vad atat de multe alimente. Parca ar locui treizeci de persosane aici.
--- Devon mananca mult, admite mica blondina si chicotesc.
--- Ok, deci avem pui, rata, vita, portocale, struguri. Ce cauta portocalele in frigider?!
--- Nu stiu, da din umeri. Prietenii fratelui meu sunt ciudati. Dar stiu ce vreau! striga entuziasmata, batand din palme. Vreau rata cu portocale! Am vazut la emisiunea lui Jamie Oliver si el spunea ca e absolut delicios! exclama facand mainile jazz.
Jur, copil mai dulce nu am vazut. Inchid frigiderul si ma apropii de ea. Ii iau fata in maini si ii dau un pupic pe frunte.
--- Rata cu portocale sa fie! Ma ajuti, nu-i asa?! ranjesc si ii fac cu ochiul.
Ochii ii sclipesc de fericire si ma strange in brate, multumindu-mi.

* * *

--- Mai pun lapte? intreaba nerabdatoare Clary.
Chicotesc si ii fac semn sa mai adauge, iar ea chiuie fericita. Facem compozitita de clatite, pentru ca a spus ca vrea si ceva dulce, iar cum azi dimineata Annie a mancat toate clatitele taberei, am hotarat ca este o idee buna. Dupa cateva ore petrecute cu Clarissa am realizat ca este extrem de isteata pentru varsta ei si ma face sa zambesc intruna prin inocenta sa. Amandoua purtam sorturi, eu unul albastru, iar ea mov. Bineinteles ca al ei este mult mai lung si arata haios, dar nu am spus nimic pentru a nu-i strica entuziasmul. Rata cu portocale este la cuptor, iar in bucatarie a inceput deja sa miroasa delicios. Stiu ca este greu sa faci o asemenea mancare, dar intotdeauna mi-a placut sa gatesc si cum in Romania nu exista nicio emisiune cu unul dintre cei mai mari bucatari, eu eram fana Master Chef.
--- Gata! exclamă pisicuta blonda.
Iau o tigaie de clatite din dulap si o pun pe ochiul aragazului. Strang cu o carpa faina ramasa pe blat si dupa ce o spal si o las in chiuveta si o ridic pe Clarissa de la sol, punand-o pe dulap.
--- Acum ma lasi pe mine, in regula?!
Incuviinteaza, dand din cap de mai multe ori, iar eu imi arcuiesc buzele intr-un zambet in semn de raspuns.

* * *

--- Si poneiul era gigant! Mult mai mare decat am crezut ca va fi unul. Si nu era roz sau mov, ci maro! Iar parul nu era de culoarea curcubeului si nici nu vorbea!
--- Serios?! intreb, prefacandu-ma socata de ceea ce mi-a zis. Arunc o clatita in aer si continui. Si eu credeam ca sunt roz. Esti sigura ca ai vazut bine?
--- Da! L-am si calarit. Il chema Tom.
--- Wow. Ca in Tom si Jerry ? Si nu ti-a fost frica sa te sui pe el? Da din cap in semn de negare. Atunci esti o fetita foarte curajoasa! exclam si pun clatita pe farfurie, apoi ii dau un pupic in crestet.
Ma departez de ea si cand ma pregatesc sa pun urmatoarea clatita realizez ca nu mai am compozitite.
--- Clary, am terminat! ii zambesc larg. Un zambet larg ii lumineaza fata, facandu-ma sa ii imit gestul.
--- Vreau acum! exclama micuta.
--- Si eu vreau, zice o voce din spate, facandu-ma sa ma intorc brusc.
Fluturii din stomac imi apar imediat si inghit in sec, privindu-i ochii albastri ca cerul noptii.
--- Hei, Cole, reusesc sa spun dupa cateva secunde in care ne-am privit unii in ochii celuilalt fara sa spunem nimic.
--- Celeste, sopteste in timp ce ma analizeaza din cap pana in picioare, facandu-ma sa imi las capul in jos pentru a scapa de imbujorare.
--- Coly! Ai ajuns, exclama sora sa. Ridica mainile in sus si o dau jos de pe blat, realizand ce vrea sa faca. Isi face avant si fuge spre locul in care se afla blondul, sarindu-i in brate. Zambesc cand ii vad asa, imbratisati si sting focul.
--- Ce face surioara mea? o intreaba, pupandu-i obrajii rozalii.
--- Super duper bine! Eu si Celeste am gatit! Mai mult ea, dar nu conteaza. I-am zis ca imi e foame si ghici ce?! A vrut sa imi faca imediat de mancare. Ce am vrut eu! Si stii ce am ales?
--- Ce ai ales, scumpo? se intereseaza pe un ton dragastos, plin de adoratie pentru micuta entitate.
--- Rata cu portocale cum face Jamie si clatite! Si am rugat-o sa facem mai multa si pentru tine, exclama razand.
Cole ii zambeste larg si o asaza pe un scaun de langa insula. Se apropie de mine, si incep sa tremur usor de emotii. Ce naiba am?! E doar un baiat. Cu parul de aur ca un lan de grâu si ochii ca doua oceane involburate. Si corpul sculptat ca al unui zeu grec.
E oficial. Innebunesc. Revino-ti, Celeste!
Il privesc in ochi si se apropie de mine, stand la mai putin de un metru.
--- Iti multumesc, Celeste. Clary nu a mai fost atat de fericita de... mult. De ce ai vrut sa stai cu ea si sa iti pierzi timpul? Nimeni nu ar face asta.
Ma incrunt usor la afirmatia sa.
--- Nu imi pierd timpul, ci din contra. Castig timp. Ador sa fac lumea fericita, iar ea este asa micuta si dulce. Ma face sa redevin iar copil, sa ma reintorc in acea lume frumoasa fara griji, ii explic nostalgica. Copii sunt unele dintre cele mai uluitoare lucruri de pe pamant. Iar sora ta este speciala. S-a apropiat de mine fara sa ma cunoasca si nu i-a fost teama sa imi spuna parerile ei si din cate am vazut, de multe ori ii este, zic sincera, privindu-l fix in ochi.
--- Ei bine, multumesc, imi zambeste strengareste si nu pot sa nu fac la fel. Privirea imi cade pe buzele sale perfecte si imi musc buza inferioara absenta. Ma priveste intens si face un pas spre mine. Ce se intampla?
Salvata de clopotel. Cuptorul bipaie, semn ca rata e gata. Ma intorc brusc, dandu-mi ochii peste cap. Sunt paranoica. De ce ar vrea sa ma sarute pe mine cand are iubita? Mult mai...dotata fizic decat mine.
Deschid usita, aburi fierbinti iesind din el in timp ce miresme imbatatoare imi invadeaza narile. A iesit.
Scot tava cu grija si o pun pe un capac de lemn, admirandu-mi opera de arta.
--- Wow. Tu stii sa gatesti asa ceva? intreaba blondul, vizibil uimit de creatia mea gastronomica.
--- Da. De ce nu as sti? chicotesc usor, punandu-mi mana stanga in sold.
--- Pai...pentru ca...adica...nu stiu...majoritatea fetelor din ziua de azi nu stiu sa gateasca altceva decat cartofi prajiti, oua sau alte chestii, balmajeste, facandu-ma sa rad din nou.
--- Ai dreptate, majoriatatea. Eu sunt...exceptia de la regula, zambesc aratandu-mi dintii imaculati. In mai multe privinte, adaug.
Usa de la intrare se deschide, pe ea intrand toata gasca. Inclusiv iubita lui. Insa, cum el este intors cu spatele nu o vede si isi ridica mana pentru a-mi lua o suvita de par din ochi.
Cu toate astea, pentru ca sunt fata finuta, ma dau un pas in spate ca sa nu asist la o cearta intre el si ea, in care subiectul principal sunt EU. Si, in caz ca nu stiati, nu suport sa fiu subiectul principal. Sincer, nu mi-ar fi displăcut să îmi dea acea șuviță nenorocită după ureche, dar având în vedere circumstanțele date...
Cole ma priveste confuz si usor uimit de gestul meu, dar isi revine imediat ce ii aude vocea cristalina -- remarcati sarcasmul -- a iubitei sale.
--- Colly-Cole iubi boo! Ce faci aici?! Te-am cautat peste tot sa iti arat ce mi-am cumparat. Sunt o pereche de...
--- Chiar nu vreau sa aud restul propozitiei, o opresc pe un ton ridicat si dupa izbucnesc in ras.
Colly-Cole iubii-boo?! E hilar. Ma tin cu mana de burta, razand de mama focului, in timp ce toti ma privesc ciudat. Cu exceptia Alyssiei. Si a lui Cole care incearca sa isi ascunda hohotul de ras cu o tuse falsa. Ce dragut e faptul ca fie ca este jenat, rade.
OPRESTE-TE AICI, CELESTE! Cred ca este a mia oara cand imi repet aceasta propozitie si tot nu incetez din a face ceea ce imi impun sa nu.
M-am oprit, imi raspund singura. De ce am ganduri din astea?! Din nou, el o are pe...
--- Cum te chema? intreb fara sa imi dau seama. Imi dau una peste gura si incep sa rad. Din nou.
O privesc pe Clarissa care si-a bagat o clatita intreaga in gura ca sa nu rada cu mine, gemul de zmeura iesindu-i pe gura si incep sa rad si mai tare. Abdomenul ma doare groaznic, dar nu ma pot opri.
Pana ii reaud vocea enervata si enervanta a Auriei -- daca nu ii stiu numele ii dau eu unul, nu ma judecati -- .
--- Cum iti permiti sa razi in asa hal? Jur ca vorbeste de parca ar avea prune in gura. Ma mir ca am inteles ce a vrut sa zica. Si din nou, ce e cu gusturile astea la Cole?! Si din nou, nu trebuie sa imi pese! Si eu nu ii stiu gusturile, nu am cum! Nu ai limite, fetito! continua Auria. Si cine te-a lasat sa intri sa gatesti aici? Si ca sa stii, ma cheama Kim. Dar ti-am zis, pentru ca am vrut, nu pentru ca m-ai intrebat! Acum raspunde!
--- Aaaaaa, rasul nu e ilegal! ma justific. Ba chiar se spune ca iti prelungeste viata si e sanatos sa razi. Sa inteleg ca nu iti place sa razi? Biata de tine, vei ajunge oale si ulcele mai repede decat ar trebui, spun prefacandu-ma ganditoare.
--- Ce inseamana oale si ulcele? intreaba curioasa.
In mod normal as considera-o proasta cu diploma, dar cum este o vorba romaneasca nu ma mir ca nu stie.
--- Este sinonim cu "a da coltul"si "a se stinge". Adica "a muri", adaug exasperata, rotindu-mi ochii, cand vad ca nu se prinde.
Gura ei formeaza un "o" perfect, iar peste cateva secunde se stramba.
--- Esti enervanta, imi zice, mergand naiba stie unde.
Prefer sa tac si sa ma prefac ca nu am auzit-o. Dar nu prea pot, avand in vedere ca revine imediat in camera cu un incarcator de telefon.
--- Acum raspunde. Cine te-a lasat sa gatesti?
Nimeni...adica, Clary?! Ce ar trebui sa raspund? Mai ales ca toti ma privesc cu semne de intrebare pe fata. Si Cole e curios. Ce ar trebui sa zic?! Adevarul e ca nu prea a fost frumos sa intru fara sa cer permisiunea si nu imi sta in fire sa fac asta, dar era Clary si ii era foame si am uiat...
--- Eu! exclama micuta blonda cu gura plina. Inghite deodata, eu ingrijorandu-ma pe moment sa nu se inece, dar continua. Am rugat-o sa imi faca de mancare, pentru ca imi era foame si Cole e ocupat cu treburile h... mereu si tu niciodata nu imi faci de mancare, Kim! M-am saturat sa mananc dulciurile expirate pe care mi le dai, tipa cu lacrimi in ochi.
Ma apropii repede de ea si incepe sa planga mai tare. O iau in brate, punand-o pe soldul meu si o sarut pe frunte. Se pare ca a trecut prin mult prea multe lucruri, caci sunt sigura ca s-a intamplat ceva tragic din replica adresata mie de catre Cole in urma cu numai cateva minute.
--- Gata, scumpo. Nu e nimic, ok? Promit ca o sa iti fac ce vrei tu cand vrei. E bine asa? o intreb pe un ton dragut, cum i se vorbesc copiilor de varsta ei, nu cum se pare ca ii vorbeste Auria.
Sau Kim.
--- Cum poti sa zici asta?! Esti o mincinoasa mica si hoata! Mereu ti-am dat ce ai vrut, spune prefacuta, punandu-si mana in dreptul inimii, ca si cum ar durea-o marturisirea Clarissei. Imi creeaza repulsie toata falsitatea ei.
--- Kimberly, pleaca. Acum, adauga Cole pe o voce groasa, usor inspaimantatoare cand vede ca nu vrea sa plece.
--- Dar...
--- Acum, repeta si mai dur.
Auria/Kim pleaca cu coada intre picioare, aruncandu-mi o privire de criminal in serie inainte sa dispara dupa colt.
Cole se apropie de mine si de Clary. Imi face semn sa i-o dau in brate si ma conformez dupa ce ii dau un pupic pe obraz si ii soptesc sa se calmeze. Clarissei, nu lui Cole. Adică, nu înțelegeți greșit, nu e că nu mi-ar plăcea să îl pup și pe el, dar ar fi al naibii dr ciudat și aș cădea de proastă/nebună/ciudată.
--- Acum...Ce miroase asa bine?, intreaba Devon, entuziasmat ca un copil mic.
--- Rata cu portocale si clatite ca desert, ii raspund zambind.
--- Vreau si eu! exclama toti la unison, eu chicotind.
--- Vezi, Clary, a fost bine ca am facut mai mult de o pulpita pentru tine și una pentru fratele tău! Fetita incuviinteaza cu un zambet larg.

Tabăra Pry HillsUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum