Prológ

2.9K 168 18
                                    

Obyčajná deviatačka Lee je až príliš posadnutá Avengers a v podstate celým Marvel filmovým svetom. No hlavne jednou špeciálnou postavou - Kapitánom Amerika. Je jej jedno či vidí fotku Chrisa, či Steva, slintá až po zem. Lenže Lee nie je až tak obyčajná ako si myslela...

Posledný krát som zafučala a vyliezla posledný schod. Prečo musíme bývať na ôsmom poschodí v čase, keď máme pokazený výťah? Vylovila som z tašky kľúče a odomkla.
,,Lee už si doma?" ozvalo sa z kuchyne. No nie, zlodej došiel a odomkol si. Prevrátila som očami a donútila sa k odpovedi.
,,Ano mami."
,,Utekaj sa teda učiť. Nech si po prázdninách naučená. Navyše vieš, že ideme na výlet." Ak návštevu Los Angeles nazýva obyčajným výletom, som zvedavá, čo ju zaujme.
,,Veď viem." Povzdychla som a hodila tašku vedľa môjho stolíka. Konečne je piatok a ja sa mám ešte aj učiť! Pf...

Približne po dvoch hodinách, kedy mi chýbala už len fyzika som sa zjavila v kuchyni so spievajúcim žalúdkom.
,,Naučená?" Ozvala sa mama spoza hrnca.
,,Už len fyziku." Odvetila som a otvorila chladničku. Prešla mojím röntgenovým pohľadom a ten zachytil jogurtový nápoj. S úškrnom som ho vzala a pokúsila sa vytratiť do izby, no ozvala sa moja mama.
,,Ten je môj!" Mračila sa. Nahodila som svoj najširší úsmev a zmizla z kuchyne.
,,Aj ja ťa mám rada." Zavolala som na ňu tesne pred tým ako som zavrela dvere svojej izby. Hodila som sa na stoličku a s lačným pohľadom sa vrhla na ulovenú pochúťku.

S učením som skončila okolo pol piatej a keďže ja som zbalená do desiatich minút s kľudným svedomím som si zapla prvých Avengerov a nechala sa odniesť do iného sveta plného akcie. Po skončení filmu som sa rozhodla, že je načase začať sa baliť a vylovila som zo šatníka svoj kufor kam som nahádzala niekoľko vecí. Práve keď som ho zapínala, otvorili sa dvere mojej izby a nakukol otec.
,,Ty si už doma?" Prekvapene som nadvihla obočie. Keďže bol policajt a v práci bol až do deviatej večer, bolo divné vidieť ho doma skôr.
,,Hej, veď sa musím zbaliť. Plavky máš?" Spýtal sa. Zapátrala som v pamäti a prikývla.
,,Aj potápačské okuliare, šnorchel a podarilo sa mi tam dokonca napratať aj plutvy." Uškrnula som sa. Zasmial sa.
,,Poď jesť ty potápač." Kývol hlavou smerom ku kuchyni. Ako na zavolanie sa ozval môj žalúdok a ja som nasledovala otca za úžasnou vôňou jedla.

Keď som sa za desiatou večer zabalila do periny a objala plyšového Kapitána Ameriku, začala som si v hlave skladať úplne nereálny príbeh ako v LA stretnem Chrisa Evansa a ten sa stane mojím najlepším kamarátom. A s touto myšlienkou som zaspala.

Keď som ráno vstala a otvorila oči všimla som si niečo divné. No, najskôr som to pocítila. Strašný smrad ma začal prebúdzať a skončilo to hlukom a tým, že môj matrac do rána stvrdol na úroveň asfaltu. Zažmurkala som pod seba, pred seba, za seba, okolo seba...

Nachádzala som sa v jednej zo zastrčených uličiek spolu zo smetiakmi. Bola som neďaleko východu z tohto tmavého a zapáchajúceho miesta, takže ten hluk pochádzal z raňajšej premávky. Prekvapene som zažmurkala a začala rozmýšľať nad otázkami typu ,,Kde to som? Ako som sa sem dostala? Žeby som bola námesačná?" Oprášila som si trochu svoje tepláky, v ktorých spávam a vyšla na slnkom zaliatu ulicu. Ako prvé mi padol pohľad na vysokú budovu s veľkým nápisom STARK. Čo...?

*POVINNE PREČÍTAŤ*

Fanfáry poprosím!
Stala sa neuveriteľná vec! Kompletná prerábka príbehu začala!
Čo sa týka gramatických chýb, sorry za ne, ale v slovenčine neexcelujem a chybička sa môže vyskytnúť.
A ešte chcem poprosiť nevzdávajte to s touto sériou hneď na začiatku, časom to bude aj dejovo lepšie len prvé kapitoly sú prvé kapitoly - obzvlášť, keď je to niekoho prvý príbeh :)

𝘕𝘦𝘸 𝘏𝘦𝘳𝘰 - 𝘚𝘶𝘱𝘦𝘳𝘩𝘦𝘳𝘰 (𝘚𝘒) ✓Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin