4. Natasha na nákupoch

1.4K 130 11
                                    

,,Vysvetlíš mi, čo robíš?" Ozval sa za mnou hlas. Znova som udrela do boxovacieho vreca.
,,Trénujem." Nadvihla som obočie aj keď to nemohol vidieť.
,,Nevedel som, že vieš i box." Steve sa zaprel z druhej strany do vreca, aby sa mi až tak nehýbalo.
,,Len základy. A tiež sebaobrany." Mykla som plecom a znovu udrela. Kútikom oka som zazrela jeho spýtavý pohľad. ,,Otec je policajt. A chcel, aby som sa v prípade núdze vedela aspoň obrániť." Objasnila som mu a zároveň som spustila ruky popri tele a začala si dávať dole rukavice. ,,Fury mi dovolil použiť telocvičňu, kým sa sem dotrepete. Pokiaľ ťa trápi táto otázka." Pokrútil hlavou.
,,Rozprával som sa so Starkom kým sme sa sem vracali." Začal. ,,Dospeli sme k názoru, že kým sa nezistí ako sa dostaneš domov, nemáš kde bývať." Poškrabal sa na temene hlavy. ,,A dohodli sme sa, že budeš zatiaľ u mňa." Vytisol zo seba.

Vytreštila som oči a sánka mi spadla kdesi až na druhý koniec planéty.
,,Čože to?" Koktala som. ,,Ja budem bývať u Kapitána Ameriky?" Prekvapene som zažmurkala. Pokúsil sa vykúzliť čo najširší úsmev a prikývol.
,,Pochybujem, že by bol dobrý nápad nechať ťa u Starka alebo na základni. Tu by si sa pravdepodobne unudila k smrti a Stark by ti nedal pokoja." Ozval sa ženský hlas. Ryšavovlasá žena práve vošla a so širokým úsmevom sa postavila vedľa Steva. ,,Som Nat." Podala mi ruku. Potriasla som ňou a vykoktala svoje meno. ,,Trénovala si?" Kývla na rukavice v mojej ruke.
,,Len trochu." Pokrčila som ramenami. ,,Viem len základy."
,,Chceš sa naučiť i viac?" Pousmiala sa a kývla na ring na druhom konci miestnosti. ,,Nasaď si ich a vlez tam." Zamierila k spomínanému miestu a trpezlivo vyčkávala, kým si znova nasadím rukavice a dostavím sa až k nej.

Najskôr som jej mala predviesť, čo som už ovládala. Zistila som, že môj obranný postoj stál za veľké nič a takisto aj môj útok bol mizerný.
,,Kde si sa toto všetko prosím ťa naučila? To v tom tvojom svete nemáte normálnych učiteľov sebaobrany?" Krútila hlavou a ukázala mi ako na všetko správne. ,,Teraz sa pokús udrieť ma. Super. Teraz ustúp ľavou nohou, a zablokuj ma. Nechrániš si ľavú stranu." Postupne ma poučovala, čo mám robiť a o hodinu neskôr sa jej na tvári rysoval široký úsmev. ,,Ide ti to celkom dobre. Ale aj tak ťa čaká ešte veľa tréningov." Potľapkala ma po pleci.

,,Ako ti to išlo?" Ozval sa Steve, keď som akurát rozmýšľala čo robiť keď Nat odišla. Steve odišiel hneď ako som vliezla do ringu, takže nevidel ani moje chabé znalosti ohľadom sebaobrany. A to mi otec hovoril, že je to najlepší tréner v celom Texase.
,,Zo začiatku bola Natasha dosť zhrozená. Myslím, že je už spokojnejšia." Pousmiala som sa. Steve sa zasmial.
,,Chcelo by to z tvojej strany sprchu." Pokrčil nosom, keď som pristúpila k nemu bližšie.
,,Nemám však iné veci, do ktorých by som sa prezliekla." Zamračila som sa. ,,A ani peniaze, s ktorými by som si mohla nakúpiť nové veci. A nechcem ťa zruinovať." Narážala som na to, že s ním vlastné budem bývať. V duchu som poskočila, keď som si túto skvelú novinu znovu prehrala v hlave.
,,To som už vyriešil. Myslím tvoj finančný problém." Uškrnul sa. ,,Budeš síce bývať u mňa, no Tony sa rozhodol byť tvojím sponzorom." Vytreštila som oči. ,,A čo sa týka toho, do čoho by si sa teraz prezliekla, hádam má Nat nejaké náhradné veci, ktoré by ti požičala. Potom by sme mohli ísť ti nakúpiť zopár vecí." Steve ma potom nasmeroval do šatne a on zatiaľ ešte odbehol za Tonym doriešiť zopár vecí.

Natashu som našla ako si práve obúvala topánky. Keď za mnou buchli dvere, venovala mojím smerom spýtavý pohľad.
,,Môžem ťa o niečo poprosiť?" Nesmelo som nadhodila. Prikývla. ,,Nemáš náhodou nejaké náhradné oblečenie, čo by som si mohla požičať? Nemám totiž nič iné, ako to čo mám na sebe a špinavé pyžamo, ktoré ostalo kdesi v Stark Tower. A nemôžem ísť takto smradľavá na nákupy." Nat sa zasmiala.
,,Niečo nájdem. Ale Steva pošli kľudne domov a na nákupy pôjdem s tebou ja. K nemu ťa potom odveziem." Obrátila sa a začala sa prehrabávať vo svojom batohu.
,,Nechcem ti robiť starosti." Pohľad som zabodla do zeme.
,,Nerobíš. Aj tak už aj ja potrebujem ísť konečne do obchodu. Navyše, vieš si predstaviť Steva Rogersa ako nakupuje veci pre tínedžerku?" Nadvihla s úškrnom obočie. Potom sa znova obrátila k vaku a vytiahla odtiaľ čierne trochu rozťahané tričko. ,,Prepáč, ale druhé nohavice nemám. Ale i toto pomôže." Hodila ho mojím smerom. ,,Sprchy sú tam." Ukázala za seba na ďalšie dvere. ,,A ja zatiaľ skočím za Stevom." Prikývla som spolu s tichým ďakujem a zmizla som za spomínanými dverami.

Keď som konečne vyliezla von zo šatne, Nat ma čakala spolu so Stevom pred dverami. Obaja sa opierali o stenu a o niečom sa rozprávali, takže si ani nevšimli, že som vyliezla von. Podišla som až k nim a odkašľala si, aby si ma všimli. Stevov pohľad hneď smeroval na špinavé tričko v mojej pravej ruke.
,,Môžeš mi ho dať, ja ti ho doma operiem." Vystrčil pred seba ruku, do ktorej som mu neisto to tričko vložila. ,,S Nat som sa už dohodol, čo všetko bude treba kúpiť a dal som jej i peniaze. Pokús sa neminúť všetko." Prekvapene som nadvihla obočie nad tým, ako rýchlo prepol do akéhosi rodičovského módu. Znel úplne ako môj otec s mamou.
,,Dobre ty 'zodpovedný rodič'. Nezdržuj." Prevrátila nad ním Nat oči a mne omotala ruku okolo pliec. ,,Ja sa o ňu postarám, nestresuj." Zadržala ho skôr, ako sa stihol ozvať. Len sa zamračil a mrmlúc ,,Dávajte si pozor." zmizol za najbližším rohom.

Nákupy s Natashou bola asi najzvláštnejšia vec, čo sa v Avengers svete dá robiť. A to vážne nežartujem. Predstavte si, že ste na nákupoch s najbláznivejšou kamarátkou, ktorú máte a máte presný obraz Nat na nákupoch. Akoby to nebola Slávna Čierna vdova, ale veľká trafená sestra. Niekedy som ani nechápala, čo sa to okolo mňa deje. Keď som si skúšala nové tenisky, len som kútikom oka zazrela, ako sa Nat pokúšala urobiť pyramídu z lodičiek. Keď som prešla ďalej do obchodu, k čižmám, keďže sa už začínala jeseň, Nat sa pokúšala urobiť pomocou šľapiek čosi ako domček z karát. Pri nákupe ďalších tričiek a riflí, vyšla z kabínky oblečená v najružovejších šatách, aké našla. A ešte aj s ružovými okuliarmi. Nebola som si tak úplne istá, či ju cestou nevymenili za dákeho mimozemšťana. A to radšej ani nespomínam čo sa dialo v elektre, čo bola naša prvá zastávka, keďže som potrebovala mobil. Z dnešného dňa som mala asi tie najlepšie fotky, ktoré dokonca ani neboli spravené vo photoshope, no nikto by mi ich neuveril.

O pár hodín neskôr som ešte stále červená v tvári a s bolesťou brucha od smiechu, sedela v Stevovej kuchyni za stolom. Keď som si myslela, že u Steva už kŕče od smiechu mať nebudem, veľmi som sa mýlila. Steve sa totiž pokúšal variť. Dopadlo to približne tak, že si vydymil celú kuchyňu a nakoniec sme aj tak skončili pri objednanej číne. Rozprávali sme sa dlho do noci snažiac sa spoznať toho druhého čo najviac. No nakoniec sme od únavy zaspali priamo na gauči v obývačke.

Čo sa týka tej Nat, chcela som len poukázať na to, že i ona má určite nejakú vtipnú stránku. Navyše, myslela si, že je toto celé pre Lee zložité a mätúce (to že je v inom svete), tak ju chcela nejakým spôsobom zabaviť a priviesť na iné myšlienky :)

𝘕𝘦𝘸 𝘏𝘦𝘳𝘰 - 𝘚𝘶𝘱𝘦𝘳𝘩𝘦𝘳𝘰 (𝘚𝘒) ✓Место, где живут истории. Откройте их для себя