18. Echo

1.1K 81 5
                                    

Objavili sme sa uprostred lesa. Pred nami bol vchod do jaskyne, ktorá bola očividne jeho základňou. Okolie bolo tiché a nebolo ani len stopy po jeho menšej armáde. Avšak bola tu strašná zima a všetko okolo nás bolo zamrznuté. Thor nahodil vystrašený výraz a začal sa obzerať okolo seba.

,,Thor?" ozval sa Steve.

,,Jotuni. Ako to, že sú na Midgarde?" mrmral si a popri tom potočil mjolnirom. Avšak neustále sa obzeral.

,,Okej, počúvaj ma ty Viking." ozval sa tentokrát Tony a všetci okrem Thora sme na neho zarazene pozreli. Thor len podvihol obočie na znak otázky. Na Tonyho podpichovanie si už očividne zvykol. ,,Preskoč túto tvoju zmätenosť a vysvetli nám tých tvojich jotunov."

,,Sú to vlastne ľadoví obri. Kvôli nim vznikla prvá Doba ľadová, ale Asgarďania vás zachránili..."

,,V skratke." prerušil ho Tony. Thor po ňom zazrel.

,,Ich dotyk mrazí. Ale dá sa ich v podstate poraziť normálnymi zbraňami. A sú obrovskí." Nasucho som prehltla a pohľadom začala skenovať okolie. Odrazu sa okolím prehnala vlna snehu a ochladilo sa oveľa viac. Okrem snehu prišla aj hustá hmla. Po chvíli som začula ťažké kroky. Všetky hlavy sa zadívali tým smerom a zaujali obranný postoj. Keď sme skrz hmlu rozoznali obrysy postáv, oči sa mi rozšírili od strachu. Thor nekecal. Mohli mať okolo štyroch až šiestich metrov.

,,Keď si hovoril, že sa ich dá poraziť normálnymi zbraňami, asi si nemyslel naše zbrane?" Spýtala som sa.

,,Meče sú účinnejšie. Neviem, ako na nich bude pôsobiť toto." Ukázal na obyčajného glocka. Dobre vedieť, vďaka Thor. ,,A nechajte s nimi hovoriť mňa. Žiadne vtipy Stark." Pozrel na Tonyho, ktorý len naznačil, že sa ho nechystá prerušiť.

Obri zastavili zopár metrov od nás a premerali si nás svietiacimi červenými očami.
,,Thor, syn Odinov." Uškrnul sa jeden z nich.
,,Prečo pomáhate Lokimu?" Zavrčal asgarďan. Hneď na úvod začínaš fakt dobre Thor. Ešte aj ja by som bola lepší vyjednávač.
,,Dal nám dobrú ponuku."
,,Ako keď naposledy zabil Laufeya?" Thor podvihol obočie.
,,Tentokrát nás nepodrazí, zabezpečili sme si to." Odsekol obor.
,,Pri ňom si nikdy nebuď istý." Thor sa odmlčal, ale skôr ako mu obor stihol znovu niečo odseknúť, pokračoval. ,,Nechceme s vami bojovať. Chceme len dostať Lokiho a nikomu z vás sa nemusí nič stať." Konečne znieš ako niekto, kto sa nás tu snažíš zachrániť, vďaka Thor.
,,To ti nemôžeme dovoliť."
,,Tak mi nedávaš na výber." Thor znovu potočil mjolnirom. Žartuje však?
,,Myslíš, že nás porazíš princiatko?" Zasmial sa obor.
,,Nie som na to sám." Thor sa uškrnul a keď sa obor rozohnal svojim obrovským mečom pokrytým ľadom, Thor bol pripravený a odrazil ho. Meč sa pri tom roztrieštil. Asi naozaj nežartoval, môžte mi chystať pohreb, týchto Terminátorov nemám ako poraziť. Ostatní to vzali ako rozkaz zaútočiť. Ja som to vzala ako náznak zaliezť do najbližšej diery a skryť sa tam. Ale keďže som nechcela byť za zbabelca, neberieme tentokrát v úvahu, že mám nohy tak roztrasené, že by som sa strepala skôr akoby som si našla úkryt, ostala som stáť pri ostatných. Obri sa rozbehli až sa zem pod našimi nohami začala triasť. To mojím už aj tak roztraseným kolenám naozaj pomáha. Rozbehli sme sa aj my. Každý v rukách zvieral svoje zbrane dúfajúc, že budú na nich účinné.

Skúsila som ich zasiahnuť aj ja zo svojou zbraňou, s čím som ani veľmi problém nemala, keďže sú obrovskí, ale bolo to ako strieľať na nich hrachom. Zbraň som teda vrátila späť do puzdra a začala rozmýšľať, ako sa z tejto šlamastiky dostanem. Mierili na mňa dvaja obri, ktorých som sa pokúsila zasiahnuť a keďže som bola teraz mierne bezbranná, bola som v háji. Poriadnom.

Kým sa ku mne blížili, v hlave som si premietla zopár scenárov. Pri väčšine z nich som skončila udupaná, alebo inak zlikvidovaná. Obri sa ku mne zatiaľ približovali a zem pod mojimi nohami sa otriasala až tak, že som nadskakovala. Keď už boli tesne pri mne som sa rozbehla a keďže obaja na mňa mierili z dvoch rôznych smerov, zrazili sa a očividne dosť silno, keďže omdleli. A mierne mi tým aj vnukli nápad ako na ďalších obrov.

𝘕𝘦𝘸 𝘏𝘦𝘳𝘰 - 𝘚𝘶𝘱𝘦𝘳𝘩𝘦𝘳𝘰 (𝘚𝘒) ✓Where stories live. Discover now