7. Karaoke

1.1K 100 4
                                    

Steve sa vrátil o dva dni neskôr. A nebol nejako extra nadšený. Fury mu totiž oznámil novinu a Steve doslova penil. Z toho, čo som sa dopočula, od Nat aby som bola presná, a budem ju citovať ,,Hučal na celú Furyho kanceláriu, že si na to príliš mladá a navyše z iného sveta, takže by ťa nemali púšťať do terénu a bla bla bla. Určite si to vieš predstaviť." Len som nad jej opisovaním situácie nadvihla obočie. A nad Stevom takisto. Nemal dôvod takto peniť. Aj keď je to môj obľúbený superhrdina, pridať sa k Shieldu bolo moje rozhodnutie.

Tony na druhej strane, dostal záchvat smiechu. Najväčšia explózia od neho bola ale, až keď sa dozvedel o časti s metlou. Keby nebol pri jeho smiechu taký vtipný, mračila by som sa. No keď mu dokonca z očí padali slzy, mykalo kútikmi nielen mne, ale aj Nat.

Dnes som zas bola u neho v dielni. Zvedavo som mu nakúkala cez plece ako práve spájal dva kábliky cínom.

,,Čo robíš?" spýtala som sa, stále vykúkajúc.

,,Cínujem." odpovedal s podráždením v hlase.

,,To vidím. Ale prečo?" nedala som sa a Tony si sťažka povzdychol.

,,Najskôr si choď niekam sadnúť, aby si mi nezavadzala." rozkázal mi, a ja som prešla na druhú stranu stola, kde som ho stále mohla sledovať len som mu už nefunela do ucha. Zo širokým úsmevom som čakala kým začne hovoriť. Tony prevrátil očami a pustil sa do zložitého vysvetľovania technickou rečou.

,,Máš aj verziu pre sprostých?" nadvihla som obočie.

,,Robím si upgrade pre svoj oblek." svoj pohľad zavŕtal do toho môjho a povedal pochopiteľnú verziu. ,,Nemala by si byť v škole?" spýtal sa po chvíli. Zarazene som na neho pozrela.

,,Nie. Však v tomto svete do školy nechodím. Čo by si mal vedieť, keďže tu trávim pomaly viac času ako na záchode."

,,Ty... Hm... Nič." Znovu sa vrátil k svojim dôležitým káblikom. Nadvihla som nad ním znova obočie a sledovala ako pracuje. A síce vidieť Tonyho Starka pri práci bolo zaujímavé, po chvíli som sa začala nudiť.

,,Nepozreli by sme si film?" spýtala som sa nakoniec. Tony zarazene pozrel mojím smerom.

,,Pracujem. Ty kľudne choď. Aspoň budem mať pokoj." poslednú vetu si však len potichu zamrmral, no aj tak dosť nahlas aby som ju počula.

,,Myslela som si, že slávny Tony Stark bude zábavnejší. Zatiaľ je s tebou pekná nuda." to už po mne hodil tak vražedný pohľad, že keby som ho nepoznala zdrhala som na druhý koniec sveta. Lenže, keďže ho poznám, začala som sa uškŕňať.

,,Ja ti ukážem ako veľmi zábavný som." vypol cínovačku a vytiahol ma za ruku z dielne až do jeho obývačky. ,,Jarvis, priprav karaoke."

,,Karaoke?" vypleštila som oči. ,,Ty vieš spievať?" nahodila som ešte šokovanejší výraz.

,,To uvidíš." sebavedomo sa uškrnul. Obočie mi vyletelo asi až do stratosféry. Zo stropu sa spustil mikrofón a zapol sa obrovský televízor, na ktorom sa zjavil zoznam pesničiek. Ako som si všimla, väčšina z nich bola od AC/DC. Tony sa znova naširoko uškrnul a vybral si Back in black. Na slová ani nehľadel a začal spievať. Ak som mala predtým obočie v stratosfére, tak teraz sa mi asi aj vrátilo do môjho sveta. Keď skončil prekvapene som zažmurkala.

,,T..ty vieš naozaj spievať?" Vykoktala som.

,,Nestačila názorná ukážka?" Uškrnul sa.

,,Ale, ako to? Nikde som nepočula, že by si vedel spievať." Naklonila som hlavu nabok a premerala ho pohľadom.

,,Ani Wikipédia nevie všetko." Zaškeril sa ešte viac a hodil mi mikrofón. Vypleštila som na kovovú vec v mojich rukách oči.

,,J..ja neviem spievať." Znova som sa zakoktala a Tony sa zasmial.

,,Nebudeš o mne hovoriť, že je so mnou nuda bez trestu. Takže, vyber si pesničku a spusti." Znova som prekvapene som zažmurkala keď si Tony sadol na gauč a čakal. Nakoniec som sa otočila k telke rozmyšľajúc, ktorú pesničku môžem svojím hlasom domrviť a nebudem na seba nadávať. A mozog, inokedy plný názvov a textov pesničiek odcestoval na dovolenku, tak som s úplne prázdnou hlavou zízala na zoznam pesničiek v telke.

,,Bude to ešte dnes?" Z gauča sa ozval smiech.

,,So mnou je to trochu zložitejšie ako s tebou. Ja si musím vybrať takú pesničku, pri ktorej na seba nebudem nadávať ako ju dokašlem. Na rozdiel od teba." Vysvetlila som mu a pokračovala v študovaní zoznamu. Nakoniec som si vybrala pesničku, čo mi názov ako tak niečo hovoril, ale aj tak som ju nemala rada natoľko, ako pesničky od Bon Joviho. Tu mi to dokašľanie až tak vadiť nebude.

,,Aaale, také zlé to hádam nebude." Poznamenal.

,,Ver mi, že bude." Nadvihla som jedno obočie.

S vážne nasadeným výrazom tváre som sa postavila na miesto, kde predtým stál Tony a spustila. To, že to znie tak falošne až som zrejme vyplašila i duchov v okruhu dvoch kilometrov, som počula i ja. A Tony, samozrejme, sa prehýbal na gauči od smiechu. Keď som to zakončila naozaj ťahavým a falošným tónom, rozrehotal sa tak, až spadol z gauča. Nadvihla som obočie.

,,Nemôžeš povedať, že som ťa nevarovala." Zamračila som sa jeho smerom.

,,Keby som tušil, že spievaš až tak hrozne, pripravil by som si kameru." Tony si utrel slzy smiechu a ešte raz sa uchechtol.

Kým sa úplne dostal spod záchvaty smiechu ubehla ešte štvrťhodina a ja som za ten čas začala pochybovať o duševnom zdraví Tonyho Starka. Keď skončil, s úškrnom sa spýtal, či si nedáme ďalšie spevácke kolo, no ja som rýchlo pokrútila hlavou.

,,Ani náhodou. Teraz pôjdeš so mnou dole do tvojej telocvične, kde ti pre zmenu nakopem zadok ja. A to doslova." Uškrnula som sa, keď ten jeho úškrn povädol. Keďže vedel ako som dopadla na skúške, vedel, že nehovorím do vetra.

,,To ešte uvidíme." Cez pol miestnosti som videla ako sa mu točia v hlave kolieska.

𝘕𝘦𝘸 𝘏𝘦𝘳𝘰 - 𝘚𝘶𝘱𝘦𝘳𝘩𝘦𝘳𝘰 (𝘚𝘒) ✓Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon