12. Biliard s Thorom

954 94 4
                                    

Od mojej prvej misie ubehol týždeň. Bol to prevažne týždeň leňošenia a pozerania telky. Od podania správy pre Furyho som v Shielde nebola a nevidela som odvtedy ani nikoho z Avengerov. Okrem Steva samozrejme, keďže s ním bývam.

Steve sa za ten čas párkrát pokúsil načať tému superrýchlosť, ale nikdy som nemala náladu rozoberať túto novú schopnosť. Informácia, že mám ešte inú schopnosť mnou otriasla viac ako som si ochotná priznať a mala som pocit, že to znamená, že domov sa nedostanem. A nedokázala som sa ho zbaviť.

,,Čo robíš?" Dvere do mojej izby sa zrazu otvorili a dnu vošiel Steve.
,,Rozmýšľam." Nezaujato som odvetila.
,,Spôsobom, že nohy máš nalepené na stene a hlava ti trčí z postele?" Nadvihol obočie a prisadol si.
,,Keď si dole hlavou do mozgu sa ti dostane viacej krvi a lepšie sa ti rozmýšľa. A čo sa týka tých nôh, už som si ich musela vystrieť." Vysvetlila som mu svoju polohu.
,,Okej ty mudrc. Prezleč sa a skočíme k Tonymu."
,,Načo?" Nadvihla som obočie.
,,Kvôli tvojej..." Odmlčal sa a ja som pochopila, čo myslel ešte predtým než to dokončil. ,,Novej schopnosti."
,,Nemusíš hovoriť tak opatrne. Nie som jadrová bomba, ktorá pri nesprávnom slove vybuchne." Zdvihla som hlavu.
,,Nechám ťa tu samú, kým sa neprezlečieš. Potom odchádzame."
,,Ale keď mne je v tejto posteli taaak dobre." Uškrnula som sa, na čo Steve nadvihol obočie a zmizol za dverami.

S veľkou nevôľou som sa z postele predsa len vykotúľala a keďže vonku už naplno prebiehala jeseň, hodila som na seba čierne rifle, čierne tričko a čiernu mikinu. Nesúďte, skrátka milujem čiernu. Vyliezla som von z izby na chodbu, kde na mňa už čakal Steve, ktorý bol už obutý a na sebe mal koženú bundu.
,,Ideme znova na motorke?" Spýtala som sa a natiahla si na nohy tenisky.
,,Hej." Prikývol. Našťastie som si dala tú najteplejšiu mikinu, čo v tomto svete vlastním. Prehodila som cez seba kožák aj ja a cestou do garáží som si zaplietla vlasy, aby som ich nemusela pchať do prilby.

Keď som vysadla na motorku za Steva a pevne ho objala okolo pása, keďže nemal opierku, Steve naštartoval a vyrazil. K Tonymu sme dorazili za pár minút. Steve šiel rovno do garáže, kde zaparkoval a potom sme obaja šli do Tonyho dielne, kde nás už čakal.
,,Už som si myslel, že nedorazíte." Uškrnul sa a naznačil mi, nech si sadnem na jeho stôl. Zarazene som nadvihla obočie, ale sadla som si tam. Tony potom vybral ihlu s niekoľkými skúmavkami a položil ich na stôl.
,,Ďalšie testy?" Zavrčala som.
,,Máš iný nápad?" Spýtavo nadvihol obočie. ,,Inak tipujem, že si celý týždeň nič nerobila, takže si ani netrénovala novú schopnosť."
,,Trafil si." Dvere od dielne sa zrazu otvorili a dnu vstúpila ďalšia osoba s prehnane veľkými gaťami. Lepšie som sa mu prizrela a zistila som, že je to Bruce Banner.
,,Toto je Bruce. Čo ty už asi vieš." Povedal Tony a mávol smerom k príchodziemu. ,,Trošku mi pomôže s tvojím...hm...všetkým?" Pokrčil plecami. Zrejme nemyslel len schopnosti, ale aj to ako ma dostať domov.

,,Ahoj." Kývol mi na pozdrav.
,,Nazdar." Odzdravila som. Bruce vzal od Tonyho ihlu i skúmavku, ktoré mu podával a prezrel mi ruky, kde by bolo najlepšie vziať krv.
,,My dvaja musíme ísť niečo prebrať, necháme vás tu, okej?" Spýtal sa Tony a ja som len pokrčila plecami. ,,Okej, budeme hore." Obaja potom zmizli sklenenými dverami.
,,Počul som, že si pekné číslo." Ozval sa odrazu Bruce.
,,Narážaš na ten schod?" Nadhodila som.
,,Myslel som skôr to jak si zachránila deň a zadky všetkým Avengerom." Pobavene sa usmial. ,,Ale Tony mi spomenul aj ten schod." Bruce už vybral ruku a naznačil mi, aby som v nej rozprúdila krv, aby mi mohol dať aj škrtidlo.
,,Nikto iný neprišiel s lepším plánom."
,,Skôr iný plán ani nebol." Ihla mi prepichla kožu a do skúmavky sa začala valiť tmavo červená krv. Nabral radšej niekoľko skúmavok, kým ihlu vybral a priložil na miesto vpichu vatu, ktorú som si pritlačila.
,,Prečo si myslíš, že som sa sem dostala?" Spýtala som sa. Možno Bruce bude mať nejaký nápad, na rozdiel od Tonyho.
,,Netuším." Pokrčil plecami. ,,Ale pokúsim sa to zistiť." Žmurkol na mňa. ,,Chceš aj leukoplast?" Spýtal sa a bradou kývol na moju ruku.
,,Netreba." Zliezla som zo stola. ,,Ideme hore?" Prikývol.

Kým sme stúpali po schodoch začula som niečo vybuchnúť. Žeby niekto znovu pustil Tonyho do kuchyne? Minule mu vybuchli špagety a Pepper mu riadne vynadala za tú spúšť. A fakt nechápem, ako mu mohli vybuchnúť špagety. Čo tam namiesto soli hodil pušný prach?

Vystúpili sme po schodoch až úplne hore a ja som zízala na konfety porozhadzované po zemi, balóniky visiace zo stropu, rôzne girlandy a...tortu? Taktiež som zbadala všetkých Avengerov uškŕňajúcich sa od ucha k uchu. Úplne na kraji stál Thor a ja som vypleštila oči, keď som zbadala aký je vysoký. A svalnatý.
,,Oslava na úspešné zvládnutie prvej misie. A taktiež poďakovanie za záchranu našich zadkov." Tony sa počas môjho očumovania Thora presunul až ku mne a jednu pažu mi omotal okolo pliec.
,,A ja, že si zasa explodoval niečo v kuchyni." Podvihla som obočie, na čo sa všetci prítomní zasmiali.

Ako začiatok celého tohoto Tony začal s karaoke. Potom vyzval ostatných, nech ho porazia. Postavil sa Clint a schmatol mikrofón.
,,Teraz si radšej sadni, lebo túto prehru neustojíš." Uškrnul sa na neho Clint a spustil. Všetkým padla sánka, najmä Tonymu, pretože toto kolo prehral. Clint spieval skrátka lepšie. Keď skončil, zožal veľký potlesk.
,,Okej, čo takto spratať tú tortu teraz?" Spýtal sa Tony, ktorý zazeral po Clintovi.
,,Som za." Ozvala som sa a oblízala si pery. Keď sa na mojom tanieri zjavil kúsok čokoládovej torty, ani som sa nenazdala a bola fuč. Ostatní na mňa zízali. ,,Čo je?"
,,Použila si svoju superrýchlosť." Objasnil mi Steve.
,,Aha. Hm. Môžem dostať ďalší kúsok?" Nahodila som nevinný úsmev. Ten ďalší kúsok som jedla tak pomaly ako sa dalo.

O tri hodiny neskôr, keď sa do hry dostal už aj alkohol, ktorého som sa ja ale nemohla ani len dotknúť som sa dostala k Thorovi, ktorý si obzeral biliardový stôl. Keď ma zbadal, spýtal sa ma, čo to je.
,,Biliard. To si vezmeš tágo a snažíš sa trafiť touto bielou guľou ostatné." Kým som hovorila, tak som mu aj ukazovala čo tým myslím. Nechápavo na mňa pozrel, tak som uložila gule do trojuholníka, ktorý som potom odstránila. Bielu guľu som dala tiež na miesto a potom som do nej trafila. Dve gule spadli do dier a ja som víťazne zdvihla ruku do vzduchu. ,,A snažíš sa, aby ti nespadla aj táto čierna." Ukázala som na guľu neďaleko jednej z dier. Popritom som nakukla, akú farbu som tam dostala. Bola to celá, takže zvyšok hry musím triafať do týchto. Vysvetlila som Thorovi i zvyšné pravidlá a nakoniec schmatol druhé tágo a pokúsil sa trafiť aj on.

Gule sa rozleteli po celom stole a takmer ho zlomili.
,,Skús slabšie." Povedala som mu, keď som sa pokúsila o svoj ďalší pokus. Tesne som netrafila. Ďalšie Thorove pokusy boli už lepšie.

Keď o pol hodinu som sa snažila nasmerovať čiernu guľu do správnej diery, Thor bol už celkom dobrý hráč biliardu. Síce som aj tak nakoniec vyhrala ja, keďže som trafila presne tam kam som mala, Thorovi sa darilo.
,,Nabudúce vyhrám ja." Uškrnul sa na mňa.
,,Nebuď si taký istý." Uškrnula som sa i ja. Zbadala som Steva ako k nám smeruje zo širokým úsmevom.
,,Choď sa rozlúčiť, už pôjdeme." Oznámil mi a ja som prikývla. Potom som urobila ako povedal a taktiež som sa poďakovala Tonymu za oslavu.

,,Páčilo sa?" Spýtal sa, keď zabuchol za nami dvere.
,,Hej. Naučila som Thora ako hrať biliard." Uškrnula som sa.
,,Všimol som si." Usmial sa na mňa. ,,Ja som biliard ešte nehral."
,,To fakt?" Vypleštila som oči. ,,To budeme musieť niekedy napraviť." Venovala som mu úsmev.
,,Ja sa to zmeniť zatiaľ nechystám." Uškrnul sa na mňa. Potom sa však zamračene pozrel na svoje hodinky na zápästí a venoval mi pohľad. ,,Ale teraz ťahaj spať." Ukázal na moje dvere.
,,Okej mami." Vyplazila som mu jazyk a zmizla za svojimi dverami. Z chodby som počula ešte smiech. Keď som zaspávala, uvažovala som nad tým, ako Steva prinútim, aby si so mnou zahral biliard i on.

𝘕𝘦𝘸 𝘏𝘦𝘳𝘰 - 𝘚𝘶𝘱𝘦𝘳𝘩𝘦𝘳𝘰 (𝘚𝘒) ✓Where stories live. Discover now