1. Stark Tower

1.8K 153 7
                                    

Sánku som mala ešte stále kdesi na zemi, keď som za sebou začula šramot. Obzrela som sa a spoza jedného zo smetiakov vyliezol bezdomovec. Oblečenie mal roztrhané a ufúľané. Odvrátila som od neho pohľad a znova sa zahľadela na obrovskú budovu, čo sa nachádzala cez cestu. Ako som sa sem do kelu dostala?

V hlave sa mi vynoril prekvapivo svet DC comics a teória o multivesmíre. V podstate Zem, z ktorej pochádzam nazveme Zem číslo jeden a tento Avengers svet Zem číslo dva. A ja som sa akoby prehupla cez jednu z trhlín a pristála na Zemi číslo dva.

Pokrútila som hlavou. Príde mi to až príliš sci-fi. Viem však o jednej osobe, ktorá by mi s týmto pomohla. Možno aj dostať sa domov. Niežeby som nebola nadšená zo superhrdinského sveta, ale začínal mi chýbať domov. A to som hore ledva päť minút! Zhlboka som sa nadýchla a zamierila ku Stark Toweru. Moje bosé nohy našľapovali na horúci asfalt a ja som aukala celú cestu ku vchodu do budovy.
,,Dobrý deň." Usmiala som sa na vrátnika.
,,Čo by si si želala?" Zamračil sa na mňa.
,,Okrem topánok a niečoho na prezlečenie by sa mi hodilo stretnutie s Tonym Starkom." Vrátnik si ma premeral od hlavy po päty.
,,Pán Stark sa nezahadzuje s bezdomovcami."
,,To je potom dobre, lebo ja žiadny bezdomovec nie som." Aj vám táto veta tak strašne pripomína Jacka Sparrowa? Mala by som s tými filmami už trochu poľaviť. Zastavila som sa v mojej vnútornej konverzácii a pokračovala. ,,Mám veľmi vážny problém a len on mi môže pomôcť."
,,Čo, rozišiel sa s tebou frajer?" Zasmial sa. ,,Vráť sa ku smetiaku, od ktorého si prišla."
,,Počujte." Zhlboka som sa nadýchla. ,,Ešte včera večer som zaspávala doma v Austine tešiac sa na výlet do LA. Zobudila som sa na to, že môj matrac sa zmenil na asfalt a potom zbadám, že som v prekliatom New Yorku, ktorý je od Austinu vzdialený viac ako tisíc sedemsto míľ a navyše, ešte včera som Avengers poznala akurát tak z komiksov a filmov. Stark Tower bol akurát tak vyrobený počítačom a Tony Stark neexistoval. Takže, ak máte inú teóriu ako ja, čiže že som v úplne inom svete, tak mi ju povedzte alebo ma vezmete k Tonymu Starkovi!"
,,Páni dievča, ty si musela mať včera párty." Zasmial sa. Mala som chuť mu otrieskať hlavu o recepčný stôl. ,,Ochranka, vyveďte ju von." Kývol rukou smerom ku chlapovi oblečenom v čiernom. Zamračila som sa na neho a rýchlo sa snažila nájsť únikovú cestu, najlepšie na vrchol budovy. Vtedy cinkol výťah a ja som sa rozbehla. Vletela som do výťahu a stlačila tlačidlo na zavretie dverí. Ľudia, čo nestihli ešte vystúpiť na mňa zarazene hľadeli.
,,Prepáčte za menšie zdržanie." Usmiala som sa a stlačila tlačidlo s najvyšším číslom. Ešte kým sa výťah pohol, začula som ochrankára ako kričí spoza zavretých dvier.
,,Vylez von ty dievčisko!" Môže snívať. Dúfam, že mi Tony uverí a nepošle ma naspäť dole.

Dvere cinkli o pár minút neskôr. Keď sa otvorili, ako prvé som zbadala obrovskú sedačku a hneď na to bar. Na sedačke sedela jedna osoba, otočená mne chrbtom, no aj tak som ju spoznala. Chris Evans, alebo v tomto svete známy ako Steve Rogers či Kapitán Amerika. Za barom stál Robert Downey Junior či Tony Stark alebo Iron Man.

Tony zdvihol pohľad od pohára, do ktorého pravdepodobne práve nalieval whiskey. Vytackala som sa z výťahu a snažila sa nahodiť čo najširší úsmev.
,,Zdravím. Volám sa Lee a potrebujem vašu pomoc. Som z iného sveta."

𝘕𝘦𝘸 𝘏𝘦𝘳𝘰 - 𝘚𝘶𝘱𝘦𝘳𝘩𝘦𝘳𝘰 (𝘚𝘒) ✓Where stories live. Discover now