Chapter 20 - ''Message''

4K 247 44
                                    

Rekoh ja da sreća ne traje dugo. Doći će, učiniti da se osećate lepo neko vreme, a onda će tiho otići, odšunjati se od vas jednako nečujno kao što je i došla.

Otići će nekom kome je više potrebna. A onda će se za neko vreme ponovo vratiti.

Rekoh i još jednu stvar. Da sreća nije pravedna prema ljubavnicima, da im nije naklonjena kao i ostalim ljudima.

Sreća ljubavnika je kratka, lepi i ružni osećaju se tako brzo smenjuju da je gotovo nemoguće uspostaviti mir u duši. Zapravo, moguće je. Ali nije moguće uživati u tom miru.

Naša Leen to upravo sada iskušava. Sve dok vara svog muža, lepi i ružni trenuci napadaće je naizmenično, smenjivaće se brzo. Toliko brzo da neće stići da uživa u miru koji njena duša uspostavi. Naići će talas krivice koji će je skroz poremetiti i zbog kog će se osećati neraspoloženo i tužno.

To je kazna. Ali nemojte misliti da sam ja ta koja zadaje tu kaznu. Ljubavnici je sami sebi prepisuju onog treutka kada obmanu ljude koji ih vole. Kada ih prevare i slažu.

S.

Neraspoloženje na meni je vidljivo još od kada sam izašla iz one kuće. Osetila sam se tako glupavo i tužno dok me je Niall ispraćao.

Misli sa njega sam skrenula dok sam kupovala namirnice za lazanje. Posle toga sam otišla pravo kući. Ali ona onako prazna i hladna i beživotna...ulila mi je neki glupav osećaj krivice. Ponovo.

To je moj i Leov dom. Ta kuća bi trebala da bude živahna, da je sunce obasjava, da u njoj bude toplo. Da kada se uđe, da se oseti da neko tu živi. A ovako...kao da sam ušla u napuštenu kuću.

Kako bih malo popravila sebi raspoloženje, uzela sam da uz muziku spremim večeru. Brze pesme su na listi za slušanje. U poslednje vreme, samo one dolaze u obzir.

Palo mi je na pamet da malo čistim, ali sam primetila da se u ovoj kući sve blista. Moguće da je Leo zvao Nathalie da očisti kuću pre nego što ja dođem.

Taman što krećem da stavim lazanje da se peku, čujem zvuk automobila. Provirim kroz prozor u kuhinji i vidim Leonardov auto. Odjednom mi ceo dan prođe kroz glavu, sve što sam radila i kako sam varala svog muža.

A onda se setim. I dalje mirišem na Nialla. Osećam njega na sebi.

Srce počinje sve brže i brže da mi kuca. Stavim lazanje u rernu, na slabu temperaturu, zgrabim mobilni sa šanka, isključim muziku i odjurim na sprat.

Čim uđem u kupatilo, puštam vodu da teče. Brzinom svetlosti se skinem, stavim sve stvari za pranje i uletim u kadu.

A onda odahnem. Osećam se glupavo jer se radujem tome što više neću mirisati na njega. Ali bolje i to nego da Leo oseti miris drugog muškarca na svojoj ženi.

***

Ovo kupanje otežem što više mogu. Leo nije ušao u kupatilo da mi se javi. Sigurna sam da je čuo vodu. Ali možda je samo odlučio da me sačeka dole.

Kada uvijem kosu u peškir i obučem gaćice, uzmem bademantil i obučem ga. A onda duboko udahnem i otvorim vrata. Ne čujem da radi TV. Ne čujem ništa.

Na trenutak se zapitam da nisam videla pogrešan auto, ali onda ugledam svog muža u kuhinji kako pije vodu. Srce mi se stegne od same pomisli na ono što sam mu uradila.

Čuje moje korake, pa se okreće. Iznenadi me kada se osmehne široko kada me vidi. Mislila sam da je i dalje ljut.

Ili si se nadala tome kako bi osećala manju krivicu što si ga prevarila. Ponovo se javlja onaj glas u mojoj glavi.

LOVERS (Niall Horan I sezona)Where stories live. Discover now