Chapter 21 - ''Missed calls''

3.6K 231 30
                                    

Kada bude shvatila da ne voli Leonarda, put naše Leen ka onom čemu teži postajaće lakši. Laži će početi da se nižu, da se izgovaraju tako lagano, bez dlake na jeziku.

Osećaj krivice polako će nestatiti, a ona će se uskoro osećati kao da ga nikada nije ni bilo. Glumiće srećnu ženu pred svojim mužem, glumiće zajedno sa njim vezu iz bajke.

Govoriće o svojoj ljubavi i srećnom braku, a u jednom trenutku i o deci. A on...verovaće u svaku njenu laž.

Možda se čini da je zaljubljen u svoj posao i da ne voli svoju ženu, da je samo jedan robot. Ali verujte. On voli svoju ženu. Samo što ne zna da tu ljubav iskaže na pravi način.

Za razliku od njega, tu je Niall, čovek koji zna šta žene vole i šta im je potrebno. Zna pre svega šta je Darleeni potrebno. Ipak je on taj koji je poznaje od detinjstva.

Možda je ona izgubila pamćenje, ali njena ličnost je ostala ista. Njene potrebe i sanjarenja su kao i nekada. Lik muškarca iz snova je i dalje u njenoj glavi.

To nije njen muž. Taj čovek ne postoji. Ali postoji muškarac koji je njemu veoma sličan. I ona ga je pronašla. To je njen ljubavnik. Muškarac u kog će se zaljubiti, čovek koji će joj na jedno kratko vreme uneti sreću i radost u život, a onda će joj slomiti srce.

Njegova osveta...postala je prah i pepo. Ali ko garantuje da se iz tog praha neće poput feniksa ponovo roditi ta osveta? Dovoljna je samo jedna sitnica da se dogodi, da se želja za osvetom vrati.

A ja ću malo umeštati svoje prste i pustiću da se ta sitnica dogodi. To mi je posao. Uostalom, kako da onda njihovi životi postanu zanimljiviji?

S.

Poruka koju je moja sestra poslala celog dana mi je bila u mislima. Toliko me je okupirala da nisam stigla da završim sve što sam htela.

Činjenica da Christy zna za mene i Nialla nikako nije dobra. Ali olakšavajuća okolnost je ta što ni ona nije ostala verna svom mužu. A za tu informaciju mogu da zahvalim Niallu.

Kako je Louis njegov najbolji prijatelj, priznao mu je da je nastavio da se viđa sa Christy. Ne znam zašto me nije začudilo kada mi je Niall rekao da Louis zna za nas. Verovatno zato što sam sumnjala na to od samog početka.

Sada i ja imam Christy u šaci. Sve dok ona bude držala jezik za zubima, i ja ću. Derick i Leonard za ovo ne smeju da znaju. Ni pod razno.

I upravo to sam rekla Christy.

„Molim?", njena usta su otvorena. Šokirana je.

„Čula si. Rekla sam da znam za tebe i Louisa. I dalje varaš Dericka. Ali nemoj da brineš. Neću ništa reći nikome dokle god ti budeš čuvala moju tajnu.", ponovim.

Šokirana je jer je mislila da me je nasamarila. Nakon odmora, tačnije u povratku, sama mi je rekla da zaboravim na ono što se dogodilo. Rekla je da je shvatila da je napravila ogromnu grešku i da će učiniti sve da Louisa izbaci iz svog života.

Poverovala sam. Zaista jesam. Ipak je moja sestra jako dobra glumica.

„Darleena, ja nemam ništa s njim.", kaže tiho. Nasmejem se.

„Nema potrebe da se pretvaraš više. Louis je rekao Niallu. Odao je vašu malu tajnu.", kažem i njene oči se rašire. Besna je.

„Ne mogu da verujem...", prosikta. „Gad! Zašto je rekao?", sada deluje uspaničeno. „Ko zna kome je sve ispričao? Gospode, ako Derick sazna..."

„Neće.", prekinem je. Pogleda me skoro suznim očima. „Rekao je samo Niallu. Samo nas četvoro znamo za to. Niko više.", kažem.

„Dobro.", klimne šapućući. „Ćutaću. Ne govori nikome za mene, neću ni ja za tebe.", kaže. Nasmejem se dok u sebi odišem od olakšanja.

LOVERS (Niall Horan I sezona)Where stories live. Discover now