Chapter 40 - ''Mission failed''

2.8K 229 64
                                    

Još uvek se pitate zašto se naša Leen plaši da Leonardu kaže istinu?

Pa, vidite... Ona zna za nešto što niko drugi ne zna. Čak ni njegovi roditelji, najbolji prijatelji. Jedino ona i njegovi najodaniji ljudi.

Ono što je videla da njen muž čini, uteralo joj je strah u kosti. Znala je da nije dovoljno hrabra da mu prizna sve, a ako nastavi da ga laže i na kraju on sazna za to, desilo bi joj se nešto loše. Nešto slično čoveku koji je slagao i obmanuo njenog muža.

Šta se dogodilo?

Dok je Leonardov otac još uvek bio na čelu firme, Leonard je smislio kako da svom ocu polako oteža posao, a uporedo sebi olakša. Tako bi mu stavio do znanja da mu je vreme za penziju i on bi dobio firmu brže nego inače.

Plan je bio savršen. I počeo je da se sprovodi. Leonard je imao oko sebe najodanije ljude. Međutim, jedan je počeo da se kaje jer su morali svog šefa da prave...ludim. Napisao je pismo i sve to zajedno sa dokazima koji upućuju na Leonardovu prevaru poslao njegovom ocu.

Naravno, Leonard je saznao za to i pre nego što je iko preuzeo pismo, uništio ga je. A tog izdajicu odveo u svoju kuću. Zapravo podrum svoje kuće. Tu je mogao da uradi šta hoće, a svaki dokaz bi iza toga nestao.

Počelo je mučenje. Udarci pesnicama, metalnim šipkama, bičevima, zatim lomljenje prstiju, pa rezanje kože na svakakvim mestima. Izgledalo je kao u hororima.

I sve to je videla njegova žena. Sam kraj, zapravo kada je Leonrad zadao pooslednji udarac i izbio zub čoveku. Nije izdržala i vrisnula je.

Leonard je bio i više nego iznenađen i šokiran jer je njegova žena trebala da bude na poslu. Nikad pre toga nije došla ranije kući.

Šta je mogao da uradi? Odneo je njeno onesvešćeno telo u sobu, zatim je zaključao u kuću na par dana sve dok joj nije objasnio tu svoju stranu prema ljudima koji ga lažu i sve dok je nije ubedio da ne govori ništa nikome.

Pristala je. Šta je drugo mogla posle onoga što je videla? Nikada nikome nije rekla za to jer se naterala da zaboravi. Ljudski um je neverovatan. Uz lekove i Leonardove reči, uspela je da sećanje na pretučeno lice i telo jadnog čovek skoro pa izbriše.

Nastavila je da živi normalno, a sećanje na to se sve ređe vraćalo...

S.

Prošli dan je trajao čitavu večnost. Celog dana sam telefonirala i pokušavala da smirim Christy, a isto tako i molim Lea da pokuša da nagovori Dericka da ne učini još nešto glupo.

Naime, nakon što je saznao, pronašao je Louisa i prebio ga. Ovaj je završio u bolnici. Da je Christy na vreme mene pozvala, ranije bih zvala Lea da pronađe Dericka i urazumi ga.

Nažalost, to se nije dogodilo. Louis je završio u bolnici, a Derick u zatvoru u pritvoru. Ne znam kako Louis nije podigao tužbu protiv njega. Derick je to veče i jučerašnji dan proveo u pritvoru. Jutros su ga pustili. Mislim da je Leo platio kauciju.

Uporedo sa tim telefonskim razogovorima, trudila sam se da pratim Spancera i domaćicu kazina, gopspođicu Madison dok su nam prvo pokazivali kazino, a potom i princip po kom rade. Zatim i reklame i ponude koje nude.

Bilo je još dosta toga. Trudila sam se da zapisujem i pratim sve, ali na svakih pola sata mi je telefon vibrirao. Niall mi je priticao u pomoć. Sve vreme je i on sam ''hvatao beleške''. Na kraju dana smo to uporedili i izdvojili ono što bi i za nas bilo korisno.

Danas je rađena ista stvar, ali sa nekim drugim stvarima. Doduše, danas su telefonski razgovori ređi. Christy je sa nekom prijateljicom otišla na neku vikendicu dok ja ne dođem. Posle ću je ''preuzeti'. Biće malo nezgodo zbog plana kog treba da sprovedem, ali uspeću nekako.

LOVERS (Niall Horan I sezona)Where stories live. Discover now