Chapter 43 - ''Truth''

3.3K 259 93
                                    

Svi znamo da istina jednom mora da izađe na videlo. Da li će to biti pre ili kasnije...nije bitno. Posledice će uvek biti iste.

Međutim, u slučaju naših ljubavnika, to možda i nije tako.

Vidite...da je Leen odmah saznala istinu, verovatno da bi sve odmah završila sa svojim ljubavnikom. Ne bi znala za stvari koje su se dešavale iza njenih leđa, a koje idu u korist Niallu.

Ovako, kada bude pročitala komletnu istinu, biće u dilemi. Zašto? Videćete. Nije na meni da previše toga otkrijem.

S.

Treba mi nekoliko minuta da dođem do daha. Vazduh kao da mi ne dospeva do pluća kada pokušam da ga udahnem. Kao da uopšte ništa ne udišem!

Kako je Leo saznao?! Kako? Zašto je pristao na moje uslove ako je znao da ga varam? Zašto nije tražio ono što bi mu predbračni ugovor dodelio?

I najbitnije od svega...zašto nije poludeo kada je saznao da sam ga lagala? Zašto ništa nije učinio? Znam da ima onu svoju groznu stranu koja izbija na videlo bilo ko da je u pitanju? Zašto nije sada izbila?

Nije da to želim. Naprotiv, drago mi je što me nije povredio. Ali samo mi nije jasno zašto. Previše pitanja je trenutno u mojoj glavi.

Želim da uletim u njegovu kancelariju i pitam ga sve to, želim da pronađem odgovore, ali se plašim. Možda mu nešto padne na pamet i učini mi nešto.

A to ne želim. Znao on ili ne za mene i Nialla, dao mi je razvod i sada je sve gotovo. Konačno sam slobodna. Slobodna da otvorim novo poglavlje svog života.

I čim to shvatam, uspem da dođem do daha. Još nekoliko trenutaka samo stojim i gledam u vrata njegove kancelarije. Dišem.

Beži odatle! Šta ako se predomisli?

Čim mi te misli prolete glavom, progutam knedlu i istog trena se okrenem te gotovo trčećim korakom krenem ka stepenicama.

***

Sve vreme tokom vožnje do moje i Niallove kuće, u glavi mi je bio haos. Ista pitanja su mi se vrtela, ali teorije su se stalno menjale. I to me je izluđivalo.

Isto tako, izluđivalo me je što sam morala da sačekam da me vozač doveze kući kako bih otvorila ovaj koverat koji mi je Leo dao.

A sada kada sam konačno smogla snage da to uradim, ja samo sedim na kauču sa tim u rukama. Treba mi nekoliko minuta da se priberem.

I čim to učinim, otvorim koverat. Prvo izvadim fleš i stavim ga pored lap-topa koji je na stočiću. A potom izvadim i pismo.

Odmah prepoznam Leov rukopis. Dva lista ispisana njegovim čitkim pisanim slovima. Ne stignem ni da udahnem malo vazduha pre nego što mi pogled odluta na sam početak...

Draga, Leen.

Odakle da počnem ovo? Ima toliko stvari koje su ti se odvijale iza leđa. Toliko toga je sakriveno od tebe. Počev od tvog života pre nesreće.

Ne znam da li je na meni da ti to kažem. Sigurno da nije. To su trebali da učine tvoji roditelji. Ali ja znam da ti neće ništa reći. I zato osećam odgovornost da ti kažem istinu.

Vidiš... Momak koji je izazvao nereću u kojoj si izgubila pamćenje je Niall. Tvoj ljubavnik. On ti je bio dečko, a pre toga i najbolji prijatelj. Znali ste se od rođenja, bukvalno ste zajedno odrasli.

Vaši očevi su bili najbolji prijatelji. Hotel ''Horan'' je nekada bio njihov zajednički, ali posle nesreće u kojoj te je Niall umalo ubio, Patrick je prodao sve Horanu, odvojili su te od te porodice i započeli novi život.

LOVERS (Niall Horan I sezona)Where stories live. Discover now