Güçlü Kadın Profili

7.7K 713 327
                                    

Neden kurgularda kız/kadın karakter muhtaç, sakar, salak -çok afedersiniz ama doğru- yani ne bileyim? Neden güçlü kadınlar kullanmıyoruz kurgularımızda? Yani Allah aşkına, ERKEKLERE BU KADAR MI MUHTACIZ? Sinirlendim, bendeki feminist taraf fışkırdı yine.

Erkekler bizim sandığımız kadar güçlü, her şeye kâdir yaratıklar değil. Bknz.: Bay Kütük'ten Notlar. Wattpad'deki bu, bir erkeğin gözünden hayat, konulu deneme kitabını OKUYUN. BU BÖLÜMÜ YARIM BIRAKIP GİDİN OKUYUN. Ve sonra gelin bağırın peri kanatlarıma, inatla söyleyin erkeklerin güçlü olduğunu.

Erkekler de diziyle sınavlardan geçiyor, türlü sorunlarla karşılaşıyor, onlar da AĞLAYABİLİYOR. Ama ağlamaları onları ne güçsüz yapar, ne de yardıma muhtaç sevimli erkek tipi. Tek sebebi, onlar da insan. Ağlamanın tek neden bir şeyleri artık daha fazla kaldıramamaktır. Hayal kırıklığıdır. Çaresizliktir. Ağlamak bir sürü şeydir ama sevimli değildir. Ve bu ağlayan "güçsüz" taraf sadece kabus görürken veya dağılmış ailesinden sonra olmuyor. Klişeler...

Şu an feminist olarak kadınları mı savunuyorum, yoksa erkekleri mi savunuyorum bilemedim.

Her neyse, bir kurguda da kadın güçlü olsa, erkeği güçlendirse n'olur yani? Erkeğe muhtaç olmasa, hayatında bir erkek -koca veya sevgili bâbında- olmasa n'olur?

Lütfen periler. Kanatlarınızdaki tozları ve kafanızı kullanın. Her erkeğin ailesi dağılmış, sevgiye muhtaç güçlü adam olmasına gerek olmadığı gibi; her kızın/kadının da sakar, başkahraman erkeğin kalbine girebilecek yegâne masum olmasına gerek yok. Hayır, neden hemcinsimizi erkeklere muhtaç gösteriyoruz? Sonra sevgilim beni terk etti, ay ben onsuz yaşayamam.

Güçlü kadın; kendini tanır, hobisi nedir, fobileri nelerdir, fikirleri olur ve peşlerinden gider, politik sosyal ve kültürel bilgi birikimine sahiptir, siyasette neler dönüyor bilir, özgüvenli olur, aklını kullanmasını bilir, saç savurur, ilk adımı o atar, yüksek sesle konuşur, uzun adımlar atar, değer verir, kibardır.

Güçlü bir kadının neler yapabileceğinin farkında mısınız?

Son bir sözle bitirmek istiyorum, yeterince akaret akıttım.

Erkekler ve kadınlar tek bir temelde farklıdır; erkekler dışa doğru büyür, kadınlar içe doğru. Kadın, erkekten daha güçlüdür.

Bölüm sorusu yok, beynim göçtü bugün. Ne yaşadın bugün, sinirlendin bu kadar anaperi?


Wattpad'de Yazar OlmakWhere stories live. Discover now