Karışık İpuçları #1

4K 326 426
                                    

Merhaba periler.^-^ Nasılsınız?

Bu bölümü bilerek sonralara sakladım çünkü eski bölümleri okudukça yazmadığım şeyler olduğunu fark ettim. Ayrıca herhangi bir bölüme sokamadığım öneriler de vardı ve işte, birinci kısımda birazını veriyorum.^^ İyi okumalar!

Çoğu kişi, Wattpad'in saçmalığıyla kimi zaman yazdıklarını kaybediyor, kaydedilmiyor ve hepsi gidiyor falan fıstık. İşte hem bu yüzden, hem de daha profesyonel bir yazar adayı olmak için hikâyelerinizin her birinin HER ZAMAN Word kopyası olsun ve oluşturduğunuz ilgili dosyanın içine afiş, kolaj, fanart vb. şeyleri de koyun. Her hikâyeye ayrı bir klasör. İsteyen usb'ye de kopyalayabilir. Lütfen bunu alışkanlık hâline getirin çünkü İnternet bu, geri getirebileceğiniz kesin değil. Telefondan yazıyorsanız bile, bilgisayara geçtiğinize kopyala yapıştır yapmak o kadar da uzun sürmüyor.

Eğer yazarken sıkılırsanız, bölüm içinize sinmediyse veya bölümü yazmayı bitirdiğinizde, dışınızdan bölümünüzü okuyun.

Tıkanırsanız hikâyenizi tekrar okuyun, en baştan.

"Ah bad boy! Neden bad boy'sun sen? İnkar et duvarlarını, karanlığını yadsı. Eğer ki yapamayacaksın yemin et masum kızına, o vazgeçsin masum olmaktan." -Alıntıdır.

İnanın. İyi bir yazar olduğunuza inanın. Ve eğer inanmakla beraber uğraşırsanız, işte bu o zaman inançtan çıkar, gerçek olur.

Size "Asla pes etmeyin, değil aileniz, sülaleniz gelse sizi hedeflerinizden vazgeçiremez," demeyeceğim. Çünkü bu benim gibi çoğunuz için geçerli değil biliyorum. Aile bu, boru değil ki. Ailenizi karşınıza almaya gerek yok. Onlarla barışık olun. Hikâyelerinizden bahsedin, eğer isterseniz. Evet, hedefler çok önemli ve bu yolda büyük emekler gerekiyor ama aile bu kadar kolay vazgeçilecek şeyler değil. Periler, kim ailesinden gizli yazıyor bu platformda?

Yazmayı uzun zamanlı düşünüyorsanız, üniversite sırasında kurslara katılabilirsiniz. Yaratıcı yazarlık kursları, hızlı okuma kursları... Hızlı okuma ve anlama yazarken de yardımcı oluyor. Düşüncelerinizin hızına yetişmeniz için.

Bir yazar pencereden dışarı bakarken de çalışan tek meslek sahibidir. Düşünüyordur. O yüzden bu çok önemli. Ama dikkatli olun, bazen bu düşünme işi birçok şeyin önüne geçiyor ve bundan size de olsun istemiyorum.^^

Sadece çok okunan hikayeleri okumayın. Biliyorum zibilyon kere duydunuz bunu. Oylayın, yorum yapın, yeni hikâyelerin keşfine yardımcı olursunuz ve bu sizi aktif yapar. Aktif olmak demek, hikâyenizin keşfedilme oranını artırmak demek. Ayrıca yeni yazarlar sizin gibi ona çok destek olan birini bulunca inanın sizi sevecek ve sevgi, onun sizin bir numaralı okurunuz olmasına bile sebep olur. 

Hikâyelerinize doğru -fazla arananları da kullanabilirsiniz- etiket koyun. Etiketlerin önemini ben geç fark ettim ama bunu atlamayın. Bazı insanlar "cool"luğuna etiket koymuyor, onlara bir şey demiyorum.

Sözlük açın okuyun, biliyorum bunu okuyanların tamamına yakını yapmayacak ama belki bir kişiye dâhi yardımı olacak, o yüzden yazıyorum. Hatta hemen şimdi gidip bir sözlük alıyorum ve rastgele kelimeleri buraya yazacağım. Sol sayfanın sol en altına bakıyorum:

Ahitname

Bayi

Sanayi

Kortej

Siz de bir sözlük alın ve rastgele sayfalar açıp toplam 3 kelimeyi bu pasaja yazın, olur mu?^^

Her gün yazmaktan başka hiçbir şey sizi geliştiremez. Her gün 500 kelime yazın. Yeni şeyler deneyin yazarken, mesela önce yalın bir hareket paragrafı yazın ve sonrasında her cümleye, kelimeye sıfatlar koyup o paragrafı iki katına çıkarın.

Wattpad'de Yazar OlmakWhere stories live. Discover now