Aksiyon Anlayışı pt.2

3.2K 251 267
                                    

Hadi bakalım.

Edit: 19 Temmuz 07.18

Şimdiii... Buna neler yazabilirim?

Selam periler, nasılsınız? ^-^

Öncelikle şunu söylemeliyim ki sanırım birçok okuyucumla aksiyon anlayışımız uyuşmuyor. Ben her şeyi aksiyonlu hâle getirebileceğimizi düşünürken kimisi aksiyonu silah, kaçırılma, savaş dövüş olarak görüyor. Ki zaten haklılar, aksiyon çoğu kişi için bu demek. Ama böyle düşünmek romanı kısıtlamaktan başka bir şey değil.

Reaksiyon, birkaç anlamı olsa da birinde tepki anlamına gelir ve Türkçe'ye uymadığı için tepki diye çevrilir. Ama reaksiyon kelimesini ele alırsak, reAKSİYON. Boşu boşuna kelimenin içine aksiyon sokmamışlar heralde, ben buradan ne çıkarıyorum? Tepkiler de aksiyon-ik (?) olabilir. E tepkiler aksiyon olabiliyorsa, basit bir diyalog niye aksiyon olamayasın? O zaman her şey aksiyon olabilir! Anaperiniz felsefe ve etimolojiyi seviyor.

İçinde silah falan yok diye aksiyonsuz demek ne kadar doğru? Bunun cevabını ben veremiyorum. İçine, sırf aksiyon olsun diye kaçırılma veya polisle çatışma sahneleri koymak ne kadar doğru peki? Polisle çatışma sahnesi bir kere milyonlarca kitaba uymaz. Hele ki milyonlarca Wattpad kitabına hiç uymaz ama her nasılsa oluyor. Uyuşturucu satıcısı yapıyorsunuz ana karakteri, polisle çatışması normal bu durumda, evet. Ama uyuşturucu tacirliği ya, n'olur bunu iyice düşünün yazmadan önce. Te ilk baştaki bölümde örnekte de yazdığım gibi, uyuşturucu satıp da uyuşturucu denememek imkânsıza çok yakın. Bir kere onların sevgilisi öyle cici kız tayfasından olmaz ya, olamaz. Siz gerçekten, ama gerçekten uyuşturucuyu bir kez olsun denemiş birini gördünüz mü? Elbet hayır. Ama Tumblr gibi sitelerde görmüşsünüzdür belki, onların kendileri gibi sevgilileri de öyle oluyor genelde.

Farkındayım, çoğu kişi eğlencesine bir şeyler yazarken ben burada ciddi olacağım diye resmen afedersiniz bir tarafımı yırtıyorum ama bunları okudukça delirmeye ramak kalan tek kişi ben miyim? Aksiyon istiyorsanız, doğru dürüst yazın lütfen. Uyuşturucu taciri olmak bu kadar hafif bir şey değil.

Sonra... Hah!

Edit: 17 Temmuz 07.28

SİLDİM. ALLAH KAHRETSİN YAZDIĞIM KOCA DÖRT PARAGRAFI SİLDİM. Sizce bu yazar yazmaz bölümü kaydetme özelliği iyi mi oldu? BENCE HAYIR. PARAGRAFLARIMI GERİ İSTİYORUM WATTPAD.

Delireceğim sanırım.

Tekrar mı yazacağım şimdi? Tabi ki yazacağım, işim bu...

Az önce bir tutam saç yoldum arkadaşlar, ciddiyim. Her şeye sinirlenen biri değilim ama sinirlendim mi mazoşist ve sadiste bağlıyorum resmen.

Her neyse.

Bir de şey var, istediğiniz her şeyi yazabilirsiniz. Yukarıda söylediğim şeyleri unutun. -Unutmayın. Tamam yapın, esas oğlan uyuşturucu taciri olsun ve polisle çatışmalara girsin. Ama beni buna inandırın. Silah almanın kolay bir şey olduğunu mu sanıyorsunuz? Madem silahı olacak bunların, bana bunları da anlatın. Bunun ruhsatı var, maliyeti var, eğitimi var. Şarjör nedir bilmiyorsanız bana silah kelimesi içeren herhangi bir cümle okutamazsınız. Tabanca nasıl temizlenir, nasıl doldurulur, susturucu nereye takılır, silahın geri tepmesi falan fıstık. Tonlarca detayı var bunun. Ayrıca silah diyorsunuz da, silah genel bir terimdir. Sizin kafanızda canlandırdığınız şeye biz araştırmış görmüş insanlar tabanca diyoruz. Tüfek de bir silahtır. Bomba da, hatta bıçak da. Kendinizi savunabileceğiniz her şey silaha girer. Kulaklık bile bir silah olabilir, bir şişe su da. Şişeyi adamın gözüne geçirin mesela. Kulaklıkla adamı boğmaya kalkın.

İçine silah soktuğunuz için aksiyon türüne giriyor sanıyorsunuz ama beni inandırmadığınız sürece benim kafamda şu görüntüden başka hiçbir şey canlanmayacak; yazar kağıda bir şeyler yazarken gülüyor sanki. Ciddiye alamıyorum, okurken kafamda bu beliriyor direkt. Yazarken yazar gülüyor ve yazdığı o karakterler de "Ne gülüyorsun!?," diye yazara bakıyor. Bu gerçekten canlanıyor kafamda. Okuyamıyorum bölümü resmen.

Yukarıda yazdığım aşamaları yazmak zorunda DEĞİLSİNİZ. Ama şunu bilin ki, yazmadığınız sürece ben bunu özentilikten başka bir şey saymayacağım. Doğru değil mi? Tabancaya özeniyoruz, başka bir açıklaması yok. Biz adam öldürmeye özenmiyoruz ki, tabancanın şekli şemali bilmemnesi de hoşumuza gidiyor değil, özeniyoruz. Silah ulaşılmaz bir şey çünkü. Ulaşılmaz bir şeyi yazmamızın tek sebebi bu olabilir, gerçekte dokunamayacağımız bir şeyi kitabımızda yalıyoruz. *I came in like a wrecking ball*

Ya arkadaşlar, geri dön falan diye bir kısayol var da az önce yanlışlıkla onu mu keşfettim ben? YA RESMEN GİTTİ GÜZELİM PARAGRAFLAR. Ve bu bana ilk kez olmuyor... Telefonda yazmayı hiç sevmiyorum ama bu böyle devam edecekse telefondan yazarken ekran fotoğrafı çekip öyle yazacağım. En azından ne yazdığımı kaybetmem. Ah Wattpad, bana bunu da mı yaptıracaksın?

Tamam, geri dönüyorum.

Ay ben bir de tam 500'e yakın resmi silmiştim telefonda. Telefon sistem güncellemesi yapmış ve Taşı ve Sil seçenekleri birbirlerinin yerine geçmiş. Ben de çok fazla taşıyıp durduğum için elim alışmış ve Taşı yerine Sil'e bastım, olan oldu. Kaç gün kendime gelemedim.

Tamam, bu sefer gerçekten geri dönüyorum.

Sonra bir de dövüş sahneleri var ki çoğunda ya bir şey hissetmiyorum ya da gülüyorum. Kavga ederken niye sadece yumruk atarsınız?  Ya da tekme? Tamam, ben bunu deyince gidip karaktere taekwondo, karate veya başka dövüş sporları yüklemeyin. Klişe değil ama orijinal de değil. Kız karakterleriniz masum olacaksa da en azından erkeklerin kasıklarına vurmayı öğretmenin vakti geldi bence.

Ha yeri gelmişken, yazarının feminist diye ortalarda gezip kitabına masum kız koyması sizce de gülünesi, sonra kafa göz dalası ve en sonunda kulağından içeri böcek sokup acı çekmesini izlemelik değil mi? Çok mu acımasız oldu ya... Neyse. #sorrynotsorry

Adamlar bir de dövüşmeyi biliyor ama savunma yapamıyor. Arkadaşlar kollarla yüzü korumak denen bir şey var, sırf hikâyemde yazarsam diye gecenin bir vakti Kanaltürk'te çıkan boks maçlarını izlemişliğim doğrudur, evet. Savunma da yaptırın azıcık.

Pek kullanılmayan ama benim nedense hayallerimi dolduran bir dövüş sahnesi var, onu anlatayım size. Kız karşısındaki adamın kasıklarına sert bir tekme geçiriyor. Adam iki büklüm öne eğildiğinde de yukarı doğru alnına bir tekme daha. Adam bu sefer iki taraflı acı çekerken geri sendeliyor ve bu sefer de kız yumruk atıyor. Ve bu fazlasıyla gerçekçi, acaba çok mu abartıyorum diye merak edip wing tsun adlı dövüş sporu yapan bir sınıf arkadaşıma sordum. Bir kızın o tekme ve yumrukları yapabilmesinin fiziksel güç gerektirdiği dışında hepsi gerçekçi. Yani kızın güçlü bacak ve kollar olması gerekirmiş. E bunu duyunca hayalgücüm boş durur mu, dedim neden ben bu adamı dövüyorum. Bunu da hayal ettim ve dövüşün sebebi, dövülen adamın önceden kızla sürekli dalga geçmesi, güçlü kol ve bacakları hakkında. Kafanızda hemen erkeksi bir vücut belirmesin, Victoria's Secret kızları da vücut çalışıyor. Adriana Lima boks yapıyor mesela.

Hah! Dövüşme sebepleri de çok önemli. Bir kız üzerine kavga etmenin son kullanma tarihi geçti bence artık. Başka ne yapalım o zaman anaperi derseniz, orasını sizin düşünmeniz gerek.

Başka ne yazabileceğimi bilmiyorum, sanırım aklıma gelen her şeyi yazdım. Hatta zorladım. Paragraflarım silinmiş de olsa, daha doğrusu yanlışlıkla ben silmiş olsam da, aynı şeyleri tekrar yazdım, geri dönüp okursam tırlatacağım o yüzden yazım yanlışlarım varsa bu seferlik affola.~

Eğer aklınıza başka şeyler de geliyorsa, bu pasaja yorum olarak yazın ve öyle cevaplayayım. Diğer herkes de yorumları okusun çünkü aynı soruyu iki kez cevaplamak pek âdetim değil. Ve söyleyeyim, üçüncü bir aksiyon bölümü yazmayacağım, atladığım bir çok şey varsa da. O yüzden, haydi yorumlara. ;)

Bölüm sorusu: Bölümü nasıl buldunuz? 6 gündür ortalarda yoktum, kendimi affettirmek için birkaç saat içinde iki bölüm yayınladım. Biliyorum bahane değil ama, affedildim mi? *yavru kedi bakışı* *anaperi kedileri köpeklerden daha çok seviyor* *anaperinin kedisi var ve adı Badılcan*


Wattpad'de Yazar OlmakWhere stories live. Discover now