Doğal Yollardan Saç Rengi Açmak

2.4K 45 14
                                    

Yazın yaklaşması, zayıflama telaşı falan derken yaz gelmeden kavuşmak istediğimiz bir şey de "canım güneşten, havuzdan açıldı" saç rengi. Bu konuyla çok uğraştım her yolu denedim ve tüm yöntemleri toplu olarak bulamamaktan yakındım. Şimdi sizi bu dertten kurtarıyorum!

1) Papatya Suyu
Hepimizin en sık duyduğu denemek istediği yöntem olan papatya suyunu yalnızca yazın güneşli günlerde uygulayabilirsiniz. Bu yöntem için gerekenler:
-Bahçeden topladığınız, aktardan satın aldığınız 1 avuç papatya
-1 litre su

Papatyaları kurutarak ya da bahçeden toplanmış şekilde suyun içine atıp kaynatın, süzün ve elde ettiğiniz suyu ılımasını bekledikten sonra bir sprey yardımıyla saçınızı tamamen ıslatacak şekilde sürün. Daha sonra güneşe çıkarak saçınız kuruyana kadar bekleyin.

Açık renk saçlar: Eğer saçlarınız açık renkliyse yani kumralsa veya daha açıksa bu yöntem saçınızın açılmasında gerçekten etkili olacaktır. Saçınızı yıpratmaz, doğal bir parlaklık verir ve kesinlikle yapay durmaz. Kaç ton açmak istediğinizi ise uygulama sıklığına göre belirleyebilirsiniz. İlk uygulamada en fazla 1 ton açılır.

Koyu renk saçlar: Benim de mensubu olduğun bu grupta ne yazık ki hiçbir etki göremedim. Yaklaşık 4 gün boyunca sürekli olarak kullanmama rağmen yarım tonluk bir açılma elde ettim ve istediğim renge ulaşamadım. Boşuna vakit kaybetmemenizi öneriyorum.

Aktardan aldığım hazır papatya suyunu da çok kötü kokması ve hiçbir işe yaramaması sebebiyle kullanamadım. Bahçeden toplamanız ya da papatya şeklinde almanız hem daha hesaplı hem de daha işe yarar olacaktır.

2) Koleston Sıvı Peroksit
Çok duyulmamış olan bu yöntemi bir rus sitesinde gezerken keşfettim. Bugüne kadar denediğim saçma sapan tüm yöntemlerden sonra ilaç gibi geldi. Bikaç eczane gezdikten sonra 2 tl karşılığında bir tüp koleston sıvı peroksit buldum. Saçlarım koyu kestane rengiydi ve açıkçası korkunç bir renge dönüşmesi fikri beni çok korkutmuştu. Fakat elde ettiğim sonuç şu şekilde oldu: (fotoğraftaki gibi)

Bu fotoğraflar iki farklı ışıkta çekildiği için nasıl göründüğünü daha net anlayabilirsiniz. Ben tüm saçımın rengini değiştirmek yerine daha doğal olması için aralara minik tutamlar şeklinde uyguladım. Siz de bu görüntüden hoşandıysanız uygulanışı işte şu şekilde:

-Aldığınız peroksiti bir kaseye dökün. Elinize eldiven takın ve parmaklarınız yardımıyla saçınızın açık renk olmasını istediğiniz bölgelerine tutam tutam sürün.

-3-5 dakika kadar bekledikten sonra düzleştiriciyle kuruyana kadar üzerinden geçin.

Yapmanız gerekenler sadece bu kadar. Daha sonra saçınızı şampuan ve ardından bakım kremiyle durulamanızı öneriyorum. En çok kafaya takılan soruları da yanıtlayayım: Saçım hiçbir şekilde yanmadı, yıpranmadı. Hatta daha parlak, canlı ve en önemlisi yumuşak oldu. Boya gibi durmadı ve beni pişman etmedi.

Burda dikkat etmeniz gereken bir nokta var, peroksit %6 ve %9'luk oranlarda hazırlanmış. Eğer saçlarınız KOYU renkliyse %9'u, AÇIK renkliyse %6'yı kullanmalısınız. Eczacınıza istediğiniz yüzdeyi söylemeyi unutmayın. Eğer elde ettiğiniz ton size koyu gelirse birkaç gün sonra tekrar uygulayabilirsiniz.

3) Oksijenli Su

Kendi saçımda denemediğim ve denemenizi de tavsiye etmediğim tek yöntem bu. Birkaç arkadaşıma yardım amaçlı yaptım fakat kesinlikle tavsiye etmiyorum. Koyu renk saçları gün geçtikçe daha turuncu hale getiriyor. Fakat açık renkli saçlarda kesin olmamakla birlikte güzel sonuçlar gördüm.

Dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum çünkü sonuç ne kadar güzel olursa olsun zamanı tutturamadığınız takdirde saçınız yanabilir ve ne kadar az kullansanız da mutlaka kırılacak, yıpranacak, sertleşecektir. Bu yüzden saçınızın doğallığını kaybetmemek adına bunu kesinlikle denemeyin.

Ekstra Yöntemler:

Tarçın: Tarçını saç kremi yardımıyla saçıma yedirip yaklaşık 10 saat boneyle bekledim, saçıma belirsiz bir kızıllık verdi fakat gün geçtikçe kayboldu. Saçlarımı ne kadar yıkasam da hala biraz tarçın kokuyor. Tek iyi yanı saçı beslemesi.

Limon: İçerdiği asit yüzüden saça zarar verebilir ve ciddi ölçüde işe yarayan bir yöntem değil.

Zeytinyağı: Sadece saça parlaklık veriyor ve durulaması zor, işe yarar bir yöntem değil.

Benim tecrübelerim ve işe yarar bulduğum yöntemler bu kadar. Bu yöntemlerin hiçbirini boyalı saçlara önermiyorum.

Öpüldünüz :*



Kızlar İçin Saç TavsiyeleriHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin