erkekler için saç uzatma yöntemleri-2

4.6K 31 6
                                    

ERKEK SAÇ UZATMA YÖNTEMLERİ

Erkeklerin derileri kadınlara oranla daha kalın olduğu için yapılan bakım maskelerinin de saç tellerinin köklerine ulaşması için daha etkili olması gerekir. Erkek saç uzatma yöntemlerinde saç uzatma kürleri uygulanabildiği gibi diğer etkenlerde önem taşımaktadır.

Erkekler için Saç Uzatma Yöntemleri

Bu konuda yer alan tarifler ve öneriler sadece erkeklerin saçlarını uzatmak içindir.

Kekik İle Yapılan Saç Uzatma Kürü

80 gr kekik 1 litre su

Suyun içine atılan kekik 5 dakika süreyle kaynatılır. Ocaktan alınan karışım ılık haldeyken süzülür ve suyu saç diplerine sürülür. 30 dakika sonra saçtan arındırılır. Özellikle saçları kahverengiye dönük erkekler için bu karışım saçlarına canlılık katacaktır. Saçlarını uzatmak isteyen erkekler haftada 1 bu karışımı uygulayabilir.

Lavanta İle Yapılan Saç Uzatma Kürü

1 tutam lavanta 3 bardak su

3 bardak kaynar suyun içine lavantayı atarak demlenmeye bırakın. 20 dakika sonra ılık hale gelen lavantalı suyu süzün. Lavanta suyunu saçlarınıza ve saç diplerinize sürdükten sonra yarım saat bekleterek yıkayın. İbrahim Saraçoğlu’na ait olan bu kür haftada 1 düzenli uygulandığında saçları uzatır.

Erkekler için Saç Uzatma Önerileri

>Sarımsak dökülen saçları yeniden çıkardığı gibi çabuk uzamasını da kolaylaştırır. 4 diş sarımsağı soyarak ezin ve elde ettiğiniz sarımsakları saç diplerine sürün. 15 dakika sonra yıkayın.

>Saçlarınızı bol bol yıkayın. Hava soğuk değil ise bunu her gün tekrarlayın. Sık yıkanan saçların uzaması kolaylaşacaktır.

>Badem yağı uygulamasını deneyerek saçlarınızı uzatabilirsiniz. Parmak uçlarına alacağınız badem yağını saç diplerine masaj yaparak sürün. Bir saat sonra şampuan yardımıyla arındırın. Badem yağı doğal bakım sağlayarak saçlarınızın uzamasını sağlayacaktır.

>Kadınlarda olduğu gibi erkeklerde uzama döneminde saç uçlarının kırıklarını aldırarak daha hızlı uzamaya katkı sağlamalıdırlar. Sık kesilen saçlar daha çabuk uzar.

>Edineceğiniz tahta tarak yardımıyla kırıkların önüne geçin.Bayanlar gibi rutin saç bakımı yapamayan erkeklerin saçları daha çok kırılır. Bunun önüne geçmek için tahta tarak edinin.

>Saçlarınıza her gün jöle sürmekten kaçının. Sürülen jöleyi gün sonunda yıkayarak mutlaka temizleyin.

Evet yine siz baylara özel bir bölüm daha. Saçlarınızı uzatmayı düşünüyorsanız bunları yapabilirsiniz. Ama benim tavsiyem ense bırakacaksanız eğer biraz kısa bırakın hele tombul erkekler ense bırakmasın hiç de hoş durmuyor. Eğer zayıfsanız da çok uzun bırakmayın. Yine kötü bir görüntü oluşturuyor. Ben bir kız olarak size nasıl göründüğünüzü söylüyorum. Ayrıca favori bırakabilirsiniz. Sanırım adı buydu :D

Ha bu arada ben de bıraktım ama biraz kız tarzından. Yani (kızlar sizlere sesleniyorum) topuz yaparsanız eğer 7-8 cm arası bir favori bırakabilirsiniz. Bence çok tatlı olursunuz. Hele de salaş topuz yaptıysanız. Ama kafanıza yapışan bir model olmasın yani sakal gibi bir şey olmasın. Neyse, siz anladınız kızlar. Evet erkekler siz de bence jöle sürüyorsanız bırakın. Doğal ve şirin bir görünüm olur böylelikle. Benden söylemesi :)

(Tüm bölümlerde diyorum ama öpüldünüz diyemem şu an) kendinize iyi bakın (bu olabilir işte :))

Kızlar İçin Saç TavsiyeleriWhere stories live. Discover now