erkekler için saç bakımı-1

5.8K 43 8
                                    

ERKEKLERDE SAÇ BAKIMI

Erkeklerin saç bakımına olan ilgisi son yıllarda bir hayli arttı. Bayanların dış görünüşlerine ve saçlarına verdiği önem, erkeklerinde ilgi alanına girdi. Erkeklerde artık saçlarının nasıl daha canlı duracağına dair çareler arıyor. Erkeklerin saçları kadınlara göre daha farklı yapıdadır. Saçları hem kısa boyutta hem de kullanılan ürünler arasında gözle görülür değişiklikler vardır.

Erkeklerde Saç Bakımı Nasıl Yapılır

1- Erkeklerde genellikle rastlanan kepek sorunu her gün saçlara sürülen jöle, sprey ve briyantinden kaynaklanır. Özellikle de erkeklerin saçlarını şekle sokmak üzere uyguladıkları bu kimyasal maddeler gün sonunda temizlenmezse saçlar yağlanır. Bunun için erkeklerin dikkat etmesi gereken en önemli nokta gün sonunda mutlaka saçı yıkayıp temizlemektir. Saç derisinde kalan tortular saçın yağlanmasına ve kepeklenmesine neden olabilir.

2- Erkeklerin saçlarına uygun binlerce şampuan bulunur. Erkeklerde saç kuruluğuna sık rastlanmaz. Saçlar kısa kesim olduğu için her gün yıkanır ve bakım maskesi uygulanırsa tedaviye hemen cevap verir. Uzun saçlı erkekler saçlarına 15 günde bir bakım maskesi uygulamalıdır.

3- Jöle kullanmak istemeyen erkekler saçlarını kuruturken öne doğru eğilip kuruturlarsa ve ardından limon suyu sürerlerse doğal ve yıpratıcı olmayan bitkisel yöntem ile saçlarını şekillendirebilirler.

4- Erkeklerde sık bir şekilde görülen saç dökülmesinin önüne geçmek için saçların kazıtılması yanlış bir uygulamadır. Eskiden beri süre gelen bu yanlış uygulamanın uzmanlar tarafından doğruluğu kanıtlanmıştır. Kısacası saç kazıtmanın saç dökülmesine etkisi yoktur. Saç dökülmesini engellemek için erkeklerde saç bakım maskelerine yönelmelidir. Özelliklede sarımsak bitkisinden oluşan maskeler saçlarınızı kuvvetlendirir. Saçlarınız kısa olduğu için uygulaması da basit olacaktır.

5- Şampuan kullanımında dikkat edilecek nokta avuç içine alınan şampuanın iki ele dağıtılmasıdır. Şampuan tek bölgeye dökülürse saçlar kısa olduğu için dip kısımlarda tortu kalabilir. Şampuan dağıtılarak uygulandığında daha sağlıklı sonuçlar elde edersiniz.

6- Uzun saça sahip olan erkekler saçlarını 2 ayda bir kestirerek yenilenmelerini sağlamalıdır. Erkeklerinde saçları oksijene ihtiyaç duyar. Üstelik bayanlardan daha fazla ihtiyaçları vardır. Jöle gibi maddelerden yıpranan saçlar 2 ayda bir kesilerek yenilenmelidir.

7- Saç derinize ve saçlarınıza hindistancevizi sütü veya aloevera jeliyle masaj yapın. Bunu başınızda yarım saat kadar tuttuktan sonra, ılık suyla durulayın. Haftada 3 kez tekrarlayın.

8- Saç derinize ve saçlarınıza bal ve yumurtanın sarısıyla masaj yapın. Saçlarınızda yarım saat kadar beklettikten sonra, ılık suyla durulayın.

9- 2–3 hafta boyunca, her öğünde bir bardak suya bir çay kaşığı elma sirkesi karıştırarak için.

10- Saçlarınızı beslemek için elma sirkesi ve adaçayını karıştırarak, saçınızı bu karışımla durulayın.

11- Sıcak zeytinyağı, bal ve 1 çay kaşığı toz halinde tarçını karıştırıp macun haline getirdikten sonra, banyodan önce 15 dakika boyunca uygulayın.

12- Saçların seyreldiği kısımları kızarana dek soğanla ovalayın, ardından da bal sürün.

13- Eşit miktarda ılık keneotu ve badem yağını karıştırıp, haftada bir saç derinize masaj yapın.

14- Misket limonu çekirdekleri ile karabiber tohumlarını bira suyun içinde eşit sayıda  öğütün ve düzenli olarak saç deriniz üzerine uygulayın.

Biraz da erkekleri düşünmek lazım tabi :) 

(Öpüldünüz) diyemeyeceğim bu arada :D

Kızlar İçin Saç TavsiyeleriWhere stories live. Discover now