Okul Mu Dediniz? (Back To School - 2)

312 5 5
                                    

Selamlar kızlar ve diğerleri.

Her tavsiye kitabında gördüğünüz okulun ilk günü ne napılmalı, nasıl giyilmeli, nasıl davranılmalı gibi yazılar okuyorsunuz ya da okumuşsunuzdur.

Bu sorularınıza bu bölümde değişik bir şekilde okuyabilirsiniz.

Sınıf sınıf yazacağım.

Her tür öneride bulunacağım.

5. Sınıflar

Benim zamanımda bu yıkınızda karma oluyordunuz ama teni sistemle sanırım geçen yıl karıldınız. Ya da bu yıl mı karıldınız tam bilmiyorum :D Artık 5. sınıf da ortaokul sayıldığı için sizi de ekledim maddelere.

Şimdi size tavsiyem yaşınıza göre giyinin. Sakın makyaj yapmayın. Özellikle bazı kızlarımız kendini olgun sanıp böyle hatalara düşebilir. Sen 5sin daha kendine gel. Bir kot bir tişört giyin ve okula gidin işte. Kot ve tişörtünüz yoksa sevdiğiniz bir şeyi giyin.

İlk gün yakın arkadaşlarınızla dolaşırsınız zaten. Arkadaşınız yoksa üzülmeyin. Belki yeni gelmişsinizdir okula. Kolayca arkadaş edinebilirsiniz. Yavaş yavaş oluyor bunlar.

Davranış olarak da; kendiniz olun yeter.

6. Sınıflar

Ben 6'dayken yeni bir okula gitmiştim. Herkes arkadaşlarıylaydı tabi ben de çekingen çekingen öyle duruyordum. Yavaş yavaş ısındım ortama ve bazı arkadaşlarım oldu. Şuan 11. sınıfım ve hiç biriyle konuşmuyorum.

Her neyse. İlk gün sıet çantanızı götürün işte. Artık barbili çantalar takmayacaksınız zaten. Spor çantası işte.

Spor ayakkabı giyin. Babet giymeyin döverim.

Davranış olarak da kendiniz olun. Arkadaşlarınızla geçinin gül gibi. Yeni okulsa eğer gülün. Sıcak kanlı olun. Ama sırıtmayın. Siz ayarlarsınız orasını işte.

7. Sınıflar

Sizler de 6. sınıflarda yazdığım maddeler geçerli. Sadeece bir üst sınıf oldunuz ve TEOG yaklaşıyor.

İlk gün ne istiyorsanız onu giyin. Ama incikşi boncuklu takmayın. Çizgili güzeldir. Çizgili bir tişört ve pantolon ve Spor ayakkabı ve Spor çanta. Ya da hani şu son zamanlarda sıkça görülen çantalardan da olabilir. İki gözlü olandan işte.

Her neyse. Davranış olarak yine söylüyorum. Kendiniz olun! Dikkat çekmeye çalışmayın hal ve hareketlerinizle. Biraz daha olgun olmaya bakın.

8. Sınıflar

Bu yıl TEOG var gençler. Of puf demeyin. Demenize gerek yok çünkü inanın ondan daha zor sınavlar da var. Tabi önceliğiniz güzel bir liseyi kazanmak. Ama iş öğrencide bitiyor. Çalışın.

İlk gün tişört pantolon gidin. Gelecek yıl liseye gideceksiniz. Kendinizi düzene sokun ve çocuksu hareketlerinizden kaçının. Ortaokulun en büyüğü sissiniz diye havalanmayın.

Kendiniz olun!

9. Sınıflar


Heuheueheuehe

Kızlar İçin Saç TavsiyeleriHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin